Nytårsforsæt 2014


Godt nytår derude! Håber, I kom godt ind i det og godt igennem årets første dag. Vores nytårsaften var ganske fredelig og for første gang i mange år havde jeg ikke tømmermænd i går. Så fik man også prøvet det!

I dag vender vi snuden tilbage mod Valby og hverdagen efter en lang juleferie i sommerhus. Det har været både pragtfuldt og tiltrængt at trække sig lidt tilbage fra hverdagen og bare nulre rundt i nattøj til langt op af dagen og gå lange ture på stranden og få masser af lys og luft. Spise, sove og ikke så meget andet.

Men nu er året skudt i gang, og det skal der lige knyttes et par tanker til. Normalt er jeg ved at boble over af trang til at lave nytårsforsæt og lægge planer for året, men det er jeg ikke rigtig i år. Måske fordi der sidste år blev sat så mange gode ting i værks, og jeg derfor i år allerede er godt på vej. Det er dog alligevel blevet til 10 hurtige punkter. Se nu her:

1. Holde fri hver onsdag
Det startede jeg med allerede i går, og det gik godt. Det er dog næppe realistisk at holde fri hver eneste onsdag resten af året, men da mit arbejde aldrig bliver 8-16 eller mandag – fredag for den sags skyld, kunne det være et rigtigt fint kompromis at holde fri hver onsdag. Med at holde fri mener jeg ikke ligge på skjoldet men bare at have en dag midt på ugen til at ordne ting derhjemme, hente unger tidligt, være overskudsagtig på legeaftalekontoen, lave kaffeaftaler osv.

2. Lave digitale retningslinjer for familien (inkl. mig selv)
Vi har en regel herhjemme om, at ungerne har en halv time dagligt til at se TV/spille på iPad/computer eller hvad de nu laver. Vi håndhæver den med varierende succes. Jeg vil gerne lave nogle digitale retningslinjer for familien (også de voksne), som vi alle er enige i. Jeg er ked af at se så meget af vores sparsomme tid sammen drukne i intetsigende aktiviteter. I sommerhuset er vi bedre til at slukke for computer/TV/iPhone, og pludselig løber ungerne rundt ude i haven, og næste gang man ser dem, har de lavet et laboratorium i carporten, hvor de studerer biller og larver i forstørrelsesglas. I mine øjne er det et virkelig fint børneliv.

3. Lære nye ting
På en måde giver dette punkt sig selv. Som (relativt ny) selvstændig skal jeg hele tiden lære en hel masse. I dette nytårforsæt tænker jeg dog på mere lystbetonet læring end evnen til at lave momsregnskab. Jeg var en tur tilbage på skolebænken i 2013, og det var faktisk utroligt dejligt.

4. Blive klogere på egen krop
Da jeg stoppede med at spise gluten for fire år siden, fik jeg en kæmpe halleluja-oplevelse i, hvor godt man kan have det i maven. Det sidste år synes jeg dog, at min mave bøvler lidt igen. Jeg har prøvet at notere lidt, hvad jeg spiser, og noget peger på at nødder er et større problem end mejeriprodukter, som jeg tidligere har givet skylden, men dybest set aner jeg det ikke. Måske er det slet ikke mad men stress. Uanset, så vil jeg bruge noget af 2014 på at blive lidt klogere på, hvorfor min mave reagerer, som den gør.

5. Trække vejret
Det er fint nok at leve sundt på madfronten, men sundhed er som bekendt andet end mad. Og en masse af de positive gevinster ved en sund kost ryger fløjten, hvis man oversvømmer sit liv med stress. Jeg har virkelig noget at arbejde på her og et sted at starte kunne være med at trække vejret helt ned i maven. Helst dagligt.

6. Invitere nye mennesker ind i mit liv
Det var jeg faktisk god til i 2013, og det vil jeg gerne fortsætte med. At møde nye mennesker og lade dem komme tæt på er berigende og lærerigt på så mange punkter! 

7. Men huske at se de mennesker, jeg holder af
2013 blev et arbejdsår for mig. I 2014 vil jeg gerne tilbringe mere tid med de mennesker, jeg holder af. Se mine veninder, holde flere middagsselskaber, drikke flere spontane tirsdagsbobler. Den slags.

8. Måske endda løbe igen
Selvom det efterhånden er tre år siden jeg sidst løb langt, er jeg ikke helt parat til a opgive drømmen om at komme til det igen. Jeg håber, at jeg med überlangsom opstart kan komme til det i 2014, men jeg gør mig ikke de store forhåbninger, må jeg indrømme. Med langt mener jeg i øvrigt bare 10 km. Ingen maratondrømme her.

9. Jeg vil rejse mere
Det er måske nemt nok at putte på, når der allerede er booket fem ugers ferie i Singapore-Malaysia-Thailand til sommer. Og lur mig, om der ikke sniger også sig en parisertur ind i foråret. Det tror jeg, der gør. En tur i sommerhus tæller også lidt, synes jeg. Måske mere på nærværskontoen end på rejsekontoen. Til gengæld er det billigt.

10. Elske mere
Sådan hele vejen rundt. Både ham jeg deler seng med men også livet generelt. Jeg er ikke ligefrem optimistisk af natur (kun når det kommer til tid – tidsoptimist, det er til gengæld mig!!), men jeg kunne godt bruge at lære lidt positiv visualisering. Højne stemningsslejet lidt og skrue ned for bekymringerne. Alt er godt. Det er et nyt år, en ren tavle og alt det der. Kom bare med det!

Og så har jeg en masse idéer til, hvordan jeg kan udvikle min lille forretning, men det bliver vist mere en to-do-liste, hvis jeg går ud af denne vej. Men Madbanditten skal op af prioriteringslisten. Så meget kan jeg afsløre.

Det var det! Hvad er dine ønsker for 2014?

Og til sidst får I lige et kig på juleferien, nu hvor den er ved at være slut.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

18 kommentarer til “Nytårsforsæt 2014”

 1. Undskyld…
  Nu er jeg ikke særlig sød. Men hvor gammel var det lige du var?
  Det lyder lidt som min teenagesdatters idéer om livet.

  Jeg er en af de få transseksuelle der lever i Danmark. Jeg har måttet æde mange kameler i livet, for at leve det vidunderlige liv jeg lever mid min smukke hustru, og vores 3 skønne piger.

  de er 10, 12 og 14 år gamle. De har et frit forhold til digitale medier, og forstår selv at holde styr på dem.

  Jeg har røget siden jeg var 12, drukket mere end godt er, spist hvad jeg ville og aldrig dyrket motion. Jeg er 51!. For 5 år siden blev jeg indlagt pga. balanceproblemer. Lægerne kunne ikke fastslå grunden, men påstod at jeg have helbred og kondition som en 20 årig. For et år siden blev jeg indlagt med 5 blodpropper i lillehjernen (pga. min trans-medicin) og fik at vide at jeg have krop som en und person.

  Så i mine øjne er det vigtigste at leve livet, uden at sætte regler op for sig selv eller dem man elsker.

  Du har kun ét liv.

  Hvad er vigtigst – kvantitet eller kvalitet – eller sagt på en anden måde. At leve længe eller at leve godt?

  Jeg ved godt at folk har forskellige meninger om livet, men tænk over det.

  Jeg er ateist og regner med at livet er slut når det er slut, så jeg skal have mest muligt ud af det. UDEN kogebøger, “eksperter” og deslige :-)

  Kærlig hilsen
  Betina

  Svar
  • Jeg må være utroligt ung af sind – LOL :-) Da jeg var 22, var jeg verdens ældste 22-årige. Siden har jeg taget revanche og bliver nu yngre for hvert år! ;-)

   Svar
 2. Hej Jane
  Lyder som om at du får et fantastisk 2014:-) Selv glæder jeg mig til fødslen af vores første barn. Mit nytårsforsæt er at skabe et så sundt og godt liv for ham, min kæreste og jeg som muligt. Forhåbentlig kan din kommende bog hjælpe mig med det:-)

  Svar
 3. Sikke nogle gode nytårsønsker :-)

  Jeg har lavet mine på whiteboardet over min pc, så ser jeg dem, når jeg sidder der.
  Der er en del, men den gemmengående tråd er at blive klogere på mig selv og på at blive en gladere Jytte :-)

  Svar
 4. Jeg har ét eneste “rigtigt” forsæt, som er at tage valg, som gør mig gladere end jeg var sidste år. Det er lidt farligt idet det jo indebærer langsigtede investeringer såsom at leve sundere, tage mig bedre tid til altid osv.
  Og så har jeg et hurtigt januarforsæt som hedder at blive sukkerfri igen. En december med aaaaalt for meget slik og usundt har sat sine spor, så jeg må op på hesten igen.

  Godt nytår!

  Svar
 5. Hej Jane,

  Jeg vil ikke sige, at jeg har et nytårs fortsæt; men det er min ambition at fortsætte med at blive dygtigere til at leve LCHF, da jeg allerede med det du nok vil kalde færre kulhydrat kost har opnået flere gode ting.
  Tænker at jo bedre jeg bliver til at undgå at “falde i” med kulhydrater, jo mere vil jeg profitere af det.
  Rigtig godt nytår.

  Mvh
  Tina

  Svar
 6. Dejlige nytårsforsætter
  Jeg har faktisk KUN lavet 1 i år
  LYT altid til din krop og dine følelser
  -stop med at lade” du burde også” stemmen overtage ;)

  Til gengæld er jeg gået amok med t rydde op i spisekammer, fryser og køleskab – det kan anbefales at starte de nye år med en god hovedrengøring /oprydning der.
  kram

  Svar
 7. Kære Jane
  Godt nytår og tak for din dejlige blog.
  Du fortæller, at du gerne igen vil til at løbe, men at du igen og igen får problemer med skinnebenene. Jeg har haft det samme problem og lagde derfor min løbestil om til forfodsløb – og siden har jeg ikke set skyggen af inflammerede skinneben. Måske det også kunne hjælpe dig. Der er ikke så meget hokus pokus over det – det er sådan, vi er skabt til at løbe, og sådan vi ville løbe, hvis vi havde bare tæer. Det kræver lidt tilvænning, men er ikke spor svært.
  Kh Mette

  Svar
 8. Jeg glæder mig forresten til at følge jer i det nye år. Jeg læser alle dine indlæg, men kommenterer næsten aldrig.
  Din lækre kogebog står i min hylde hjemme. Den skal jeg også have afprøvet alle opskrifterne i. Men jeg mangler en underkradser og en hilsen :D

  VH Hanne/KunstnerKram

  Svar
 9. Godt nytår kære Jane.
  Mit nyårsforsæt burde være simpelt, og dog. Nemlig at holde fast i gode madvaner. Efter børnene er flyttet hjemmefra er det alt for ofte bare blevet en skive brød til aften, og dermed ingenting til madpakken næste dag. Og det duer altså ikke.
  Så jeg startede det nye år med at lave madplan, og forsættet er så at holde det ;-)
  Held og lykke med alle dine nye ting. Glæder mig til din nye bog.

  Svar
 10. Dejlige nytårsfortsætter du har fundet dig. Især den med at holde fri hver onsdag og sætte digitale regler op.
  Mit nytårsfortsæt er at blive et nyt og bedre menneske med LCHF :)

  Svar