Årets nytårsmenu


Har du styr på nytårsmenuen? Ellers vil jeg hjælpe dig med en masse inspiration til nytårsaften.

Herunder kommer nogle af mine bedste forslag til en fantastisk nytårsmenu. Håber, de kan inspirere lidt.

Som du måske ved, er jul ikke ligefrem min favorithøjtid. Men nytår! Øj jeg elsker nytår! Jeg har stået for nytårsmenuen hvert år de sidste mange år, og jeg nyder både at finde på, planlægge og at gøre det hele klar til et brag af en aften. 

Jeg har allerede derfor en del forskellige nytårsmenuer du kan tjekke ud, både denne fra 2017, denne fra 2016 og denne fra 2014. Selvom de har nogle år på bagen er det stadig rigtig god inspiration. Der er også en børnenes nytårsmenu.

Lad mig fikse nytårsmenuen for dig!

Jeg har lavet en komplet nytårsmenu til 4 personer med indkøbsseddel og køreseddel, dvs. med vejledning til hvornår du skal lave det ene og det andet for ikke at drukne i arbejde på dagen. 

Er du allerede PLUS-medlem, kan du finde den her. Er du ikke medlem, går du virkelig glip af noget, men det kan du nå at lave om på her: MadbandittenPLUS (PS: de første 7 dage er gratis)

Nytårsmenu 2022

Det ultimative tapasbræt

Tapasbrættet er en skøn måde at starte nytårsaften. Men faktisk tjener det også det formål, at du får noget mad i maven tidligt på aftenen. Når man har været i køkkenet hele dagen, kan det være svært at slappe af og spise noget, og alkohol på tom mave er en virkelig sløj idé. 

Få idéer til, hvordan du laver det ultimative tapasbræt her: Tapasbræt

charcuterie bræt

Sprødt kyllingeskind med svampemayonnaise

Ja det er som chips og ja, det er lavet af kyllingeskind. Og nøj, det smager bare godt altså. Og super Keto-venlige, hvis det er et fokuspunkt denne aften.

Find opskriften her: Sprødt kyllingeskind med svampemayonnaise


Nytårsforretten

Til forretten vil jeg anbefale dig lidt forskelligt, for jeg har selv svært ved at vælge.

Den klassiske jomfruhummerbisque er altid et godt bud. Alle elsker den, og man kan lave den i forvejen. Det samme kan man med min laksetatar med æble og urter, som i årevis har været en af mine mest populære nytårsforretter. 

Tuntatar er også virkelig lækkert og denne opskrift med avokado, sojamandler og wasabi er altid et hit blandt gæster.

Er man et mindre selskab, er kammuslinger i hvidløgssmør også et virkelig lækkert bud. 

Nytårsmenu 2022

Klassisk nytårstorsk

Spiser I klassisk nytårstorsk hjemme hos jer? Torsken er en god modvægt til den meget fede og tunge julemad, som man lige har brugt en uge på at spise.

Opskriften finder du lige her: Nytårstorsk med sennepssauce

Den perfekte culottesteg

Selv spiser vi som regel noget kød til hovedretten. Nogle gange oksemørbrad, andre gange culotte. Det er lidt forskelligt. Men næsten uanset hvilket stykke kød, vi vælger, bruger jeg tricket med at langtidsstege ved helt lav temperatur og så slutte af på grillen for god stegeskorpe. Det slår aldrig fejl.

Brug vejledningen her: Den perfekte culottesteg

Culotte - den perfekte culottesteg

Tilbehøret

Pommes Anna er supernemt tilbehør til gæster, fordi det kan laves flere dage inden og blot skal varmes på dagen. Det er samtidig nemt at lave til mange og har sådan et lidt elegant pift sammenlignet med ovnbagte grøntsager/kartofler.

Jeg laver Pommes Anna med knoldselleri, men foretrækker du originalen med kartoffel, kan du nemt bytte ud.

Opskrift her: Pommes Anna 

Den vigtige sauce

En god sauce er næsten obligatorisk til nytårsmaden, og jeg har fire lækre forslag til dig. 

Du kan lave den lækre bearnaise med trøffel. Den er bedst, hvis I er et mindre selskab, da du ellers risikerer at få krampe i armen af alt det piskeri.

Andre gode forslag er den klassiske rødvinssauce, den lækre pebersauce eller den ultranemme sauce royale.

Rødvinssauce - Bordelaisesauce

Nytårsdesserten

Middagens søde punktum er her i huset næsten altid noget med chokolade. Hvad kan jeg sige? Enten er jeg fantasiløs eller også elsker jeg bare chokolade.

Den evige favorit er gateau Marcel (også kaldet verdens bedste chokoladekage). Den kan laves længe forinden og fryses og skal bare tages ud nogle timer før servering.  Panna cotta med chokolade og Baileys (klassisk nytårsdessert) hitter altid omkring nytår og det samme gør den lækre gammeldags chokolademousse.

Skal der en virkelig tung og lækker dessertkage på menuen, anbefaler jeg mokkatærten. Så lækker jo!

Held og lykke med at vælge – haha!

Nytårsmenu 2022

Kransekage (uden sukker)

Ingen nytårsaften uden kransekage! Eller: Det passer faktisk ikke, for vi har formået at glemme kransekagen flere år, fordi festen har været så godt i gang.

Men du er sikkert mere tjekket. Her er min opskrift på hjemmelavet kransekage

Drinks uden sukker – no problem!

Skal der drinks eller cocktails på bordet efter middagen, er der også en løsning på det – også selvom du helst vil undgå alt for meget sukker i systemet.

Se min samling af drinks og cocktails her.

(ADVARSEL: Har du spist Keto op til nytår, så læs lige om at gå forsigtigt til alkoholen i denne artikel: Keto og alkohol)


Brug for mere inspiration?

Dette var bare et smalt udvalg af mine nytårsopskrifter. Du finder hele mit arkiv med nytårsopskrifter her: Nytårsopskrifter.

Her er alt hvad hjertet begærer til at kreere en lækker menu på årets sidste aften.

Jamen, hvad med dagen derpå?

Godt du spørger. Dagen derpå skal du spise protein, fedt og salt. Og drikke masser af vand. Ikke bare vil det tage de værste tømmermænd, det vil også kickstarte dit nye år på Keto. 

Skal jeg være din Keto-guide i det nye år, kan du allerede nu tilmelde dig mit Keto-kursus. Vi trænger vist allesammen til at blive trukket op fra sukkerskålen og komme af med julesulet, og intet gør dette mere effektivt end Keto. Jeg glæder mig faktisk allerede.

Giv mig en plads på kurset

Jeg ønsker dig den bedste nytårsaften og det bedste nytår❤️

Nytårsmenu 2022

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Årets nytårsmenu”

Skriv en kommentar

 1. I opskriften til panna cotta med baily er husblassen kun vredet. Jeg er i forvejen ikke gode venner med husblas, så jeg blev forundret, at den ikke skal være flydende.

  Svar
 2. Hej Jane
  Jeg er ved at rive mig skaldet fordi jeg ikke kan finde en “kage” opskrift som jeg mener bestemt at jeg har hentet hos dig enten på nettet eller i en af dine bøger 🫣🤭

  Opskriften består af mørk chokolade, hakket nødder, karamel af konfiskeret mælk og sukrin – er det ikke en af dine opskrift?

  Hvis jeg husker rigtigt så kunne man vist lave det i små skåle eller en stor, mener bestemt det var en nytårs dessert🫣🤭🤭

  Hilsen mig med dårlig hukommelse men bare kald mig Heidi 😅

  Rigtig godt nytår 🥳 og tak for dig og dine fif, kærlige spark og opskrifter 👏👏

  Svar
   • Amen den er også jo også spændende 👌

    Men desværre ikke den 🫣

    Den var simpel at lave

    Chokoladen den skulle bare smeltes og flades ud i bunden af form, imens den køles så skulle karamelmassen laves på pande derefter hældes over chokoladen og pyntes med mandelflager – jeg kan bare ikke huske opskriftforholdene…. Åhhh nu bliver jeg i tvivl om det var en jeg selv fandt på 🫣🤦‍♀️🤷‍♀️ og bare brugte din karamel opskrift 🤭🤭

    Nå men nu frister dit forslag så den kommer på menuen i morgen – tak for svar/hjælpen

    Svar