Nytårsmenu 2014


Hvem af jer skal i køkkenet nytårsaften? Jeg skal! Og jeg meldte mig frivilligt for længe siden. Det er jo et stort arbejde, men jeg kan bare virkelig godt lide det, og efter at have tilbragt 8 dage i Sydfrankrig, hvor der er blevet tanket op på det basale som mad, søvn og lys, så manglede det da bare.

Vi bliver 15 i alt, 9 voksne og 6 børn. Vi ses alt for sjældent, og jeg glæder mig til en aften i gode venners selskab. Silas og Vega har været med til at bestemme børnemenuen, og valget faldt på krydrede kyllingespyd, flødekartofler og grøntsagsstænger med humus. Til dessert skal de have bland-selv-abemad.

Vi har et stort køkken men ikke stort nok til, at 15 mennesker kan sidde rundt om bordet på en gang. Så ungerne spiser efter nytårstalen, imens de voksne nipper til appetizers stående, og bagefter overtager de voksne spisebordet. Menuen er næsten på plads, men der er stadig tid til improviseringer og nyopståede idéer. Men det bliver noget i denne retning:

Til nytårstalen:
Bobler og saltmandler og tamari-chili-stegte mandler

APPETIZERS
Squashruller med spicy fetafyld*
Dadler i baconsvøb
Små hapsere med paté (på grøntsagsbrød)
Olivenbrød (til brødspiserne)
Oliventapenade

FORRET
Laksetatar med æbler og avokado*

HOVEDRET
Balsamicomarineret culottesteg (intervalstegt)*
Små ovnbagte kartofler med rosmarin
Lun grøn bønnesalat
Trøffelsauce

DESSERT
Mokkatærte*

*Fra LCHF året rundt

Kaffe – avecs og chokolader til dem, der kan presse mere ned.

MIDNAT
Bobler – kransekage – sjusser

Godt nytår!

Så det var vores menu. Sidder du og leder efter opskrifterne, går du forgæves. Jeg kan da sagtens følge dig i, at det er død-tarveligt at skrive om vores menu uden at diske op med alle opskrifterne. På forhånd undskyld. Hvis du har brug for mere end bare inspiration, har jeg samlet lidt fra de foregående år her nedenfor:

INSPIRATION TIL NYTÅRSMENUEN

Dadler i bacon

Sojastegte mandler og saltmandler

Squashruller med laksemousse

Vietnamesiske forårsruller med rejer og avokado

Stegte kammuslinger med wasabi-dip

Kalvemørbrad med sellerifritter og trøffelsauce

DESSERTER

Hindbærparfait på nøddebund

Brownie med saltkaramel

Raw mint-brownie

TIL KAFFEN

Chokoladetrøfler med lakrids

Hjemmelavet bounty eller Snickers

Time to drink champagne and dance on the table

Billederne øverst i indlægget er taget af Columbus Leth til LCHF året rundt, som udkommer d. 5. januar.

Har du brug for hjælp til vægttab eller livsstil?

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Ja tak, vis mig mere >>

 

12 kommentarer til “Nytårsmenu 2014”

  1. Rejecocktail + ½ hummer med iceberg, citron, thousand Island dressing + hjemmebagt flutes.

    Okseculotte spækket med hele hvidløg, garneret med grønne asparges, stegte skovsvampe, bagte kartofler med hvidløgssmør + bearnaisesovs.

    Vaniljeis med friske blåbær, gorgonzola med grøn peber, rødløg + rå æggeblomme.

    Chips med hjemmerørt dressing

    Kransekage

    – alt til såvel børn som voksne (udover at datteren på 12 vist holder sig til isen/fra gorgonzola´en)

    Svar
  2. Menuen her:

    Appetizers: saltmandler, ostetern på spyd m peberfrugt, små stærke pølser.

    Forret: tunmousse m rejer, avokado, div grønt, ranchdressing og squashbrød m tandsmør.

    Hovedret: coluttesteg marineret i whisky/soya langtidsstegt på grillen. Kartofler ala pomfritter til børnene. Bønnesalat m feta. Spidskålssalat! Brun flødesovs.

    Dessert: islagkage med mandelbund og 3 slags is ( mokka, chokolade og peanutbutter) LCHF.

    Drinks – drinks og drinks

    Svar
  3. Lyder lækkert :) Hvad jeg ikke forstår, er hvordan du logistikmæssigt får plads i køleskab/fryser til alt den mad og får det koordineret med hvad der skal laves hvornår. Jeg stod her i julen for ALT juleguf og kager (lchf-style) til 15 mennesker og endte med et kaos af en anden verden og brugte 11 timer i alt.

    Svar
    • Mange års øvelse ;-) Ej, jeg har et kæmpe køleskab + et i normalstørrelse, så jeg har masser af plads. Desuden sætter vi drikkevarer og den slags udenfor på terrassen, hvis det ikke fryser.
      Mht. selve arbejdet, så laver jeg så meget jeg kan i dagene op til, så jeg har mindst muligt på selve dagen. Og på den måde er det minimalt, hvad jeg skal lave om aftenen, når festen er i gang :) Sammenlagt bruger jeg dog mere end 11 timer…

      Svar
  4. Her står den på:

    Forret: Pure af edamame bønner, kammusling med lidt bacon/parma krymmel på toppen.

    Hovedret: Culotte steg, min mands himmelske rødvins sovs og rodfrugter af en eller anden art til

    Desserten; bliver en islagkage på en bund af nødder og et lag af is med hindbær, og et andet lag med en is ala citronfromage.

    Din interval stegte culotte steg, har du en opskrift på den?

    Svar
    • Hold nu op, en lækker menu!!
      Opskriften på den intervalstegte culotte er fra min nye bog, så den kan jeg ikke give dig, før bogen udkommer. Selve det at intervalstege, kan du dog finde masser af vejledninger til på nettet og jeg lover dig, at du aldrig har fået flottere stegt kød!

      Svar