Mangler du inspiration og opskrifter til årets nytårsforet, så se med her. Forretten nytårsaften sætter jo på mange måder takterne for den middag, man skal til at spise og jeg har derfor fundet lidt forskellige lækre forslag frem til dig her.
7 forslag til årets nytårsforret
Jeg har fundet syv lækre opskrifter, som egner sig godt til forretten nytårsaften.
- Laksetatar med æbler og urter
- Kammuslinger i hvidløgssmør
- Jomfruhummersuppe
- Lakserillette med edamamemos
- Ceviche af torsk
- Svinemørbrad (af sortfodsgris) med avokadodressing og saltede mandler
- Avocado med sesam og sprøde grøntsager
Nytårsforretten indeholder ofte fisk eller skaldyr, og det er også en dejlig, elegant måde at starte.
Men fordi ikke alle bryder sig om fisk eller skaldyr, eller måske har forhold, de er nødt til at tage ift. gæsterne, har jeg taget et par forslag med uden fisk/skaldyr.
Lad os kigge på dem en efter en.
Lækre forslag til årets nytårsforret
Laksetatar med æble og urter
Laksetatar er en klassiker og med rette.
Den er nem at lave, alle kan lide den, og den kan laves tidligt på dagen, så den bare skal anrettes på selve aftenen.
Find opskriften her: Laksetatar med æbler og urter
Kammuslinger i hvidløgssmør
Kammuslinger i hvidløgssmør er en elegant lille forret, som er perfekt, hvis I er et mindre selskab.
De stegte kammuslinger er dryppet med hvidløgssmør og toppet med en lækker blanding af citronskal og pistacienød.
Find opskriften her: Kammuslinger i hvidløgssmør
Jomfruhummersuppe
Jomfruhummersuppen er jo en hyppig gæst på nytårsmenuen og jeg forstår det godt. Dels smager den jo simpelthen så lækkert, og dels er det nemt, da den kan stå og lune på komfuret, når gæsterne kommer, så den bare skal anrettes.
Find opskriften her: Jomfruhummersuppe
Lakserillette med edamamemos
Denne forret er lidt i den fyldige ende. Den fede lakserillette, som her er rørt med rygeost, får perfekt modspil af den sødlige edamamemos.
Alle elementer kan laves i forvejen og skal bare anrettes på aftenen.
Find opskriften her: Lakserillette med edamamemos
Ceviche med torsk
Dette er en superlækker og elegant forret, som fungerer bedst, hvis I er et mindre selskab.
Torsken er råmarineret i limesaft og rørt med chili, ingefær og urter og til sidst anrettet på en bund af avokado.
Find opskriften her: Ceviche med torsk
Solomillo med avokadodressing og saltede mandler
Solomillo er svinemørbrad af sortfodsgris, og det er det mest utrolige stykke kød. Det er så mørt, at du kan tygge det med øjenlåget.
Lækreste forret nogensinde, sagde gæsterne det år, vi serverede denne.
Find opskriften her: Solomillo med avokadodressing og saltede mandler
Avokado med sesam og sprøde grøntsager
Denne lille skønne anretning er perfekt, hvis I har en i selskabet, der ikke spiser kød, eller hvis I har en kødtung hovedret og derfor gerne vil starte med noget let og grønt.
Find opskriften her: Avokado med sesam og sprøde grøntsager
Forretter til nytår
Det var 7 opskrifter på årets nytårsforret.
Mangler du idéer og opskrifter til de øvrige dele af nytårsmenuen, kan du se alle mine nytårsopskrifter her: Nytårsopskrifter
Rigtig god fornøjelse♥
Kunne man evt. lave forretten solomillo med røget mørbrad i stedet for sortfodsgris mørbrad – kan ikke umiddelbart finde sortfodsgris nogen steder
Jaa det kunne man måske godt men du skal være opmærksom på at det er utroligt salt, hvor solomilloen er utrolig ‘fersk og ren’ i smagen. Så måske brug ristede mandler på toppen i stedet for saltede. Det tror jeg vil være bedre.