Nytårsdessert: Brownie med saltkaramel


Står du og mangler en dessert til nytårsaften, så lad mig foreslå denne lækre brownie med saltkaramel. Hvis jeg ikke allerede havde lavet mokkatærten fra LCHF året rundt (adlink) til nytårsdessert, ville jeg helt sikkert have lavet denne.

Brownie med saltkaramel

Brownie med saltkaramel

Føj til favoritter Udskriv Pin
10 personer
|
35 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Smelt chokolade og smør i vandbad.
  • Pisk æg med kokossukker og vanilje og pisk den smeltede chokolade-smør-masse herind i.
  • Hæld dejen i en bageform beklædt med bagepapir.
  • Skær karamellerne i mindre stykker og fordel dem rundt i dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Tag den ud og lad den afkøle og sæt den gerne i køleskab til næste dag.
  • Når du skal servere kagen, skærer du kanterne af og skærer resten af kagen i fine firkanter. Skyl kniven undervejs. Anret på et fad og drys med havsalt. 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kagen her lavede jeg efter Sørens ønske på hans fødselsdag 1. juledag. Den indeholder ikke noget mel overhovedet og er lavet lidt ligesom den syndige low carb-brownie fra Spis dig mæt & glad (adlink).

Den er meget tung og konfektagtig og et lille stykke er rigeligt til, at sætte et sødt punktum efter en god (nytårs-)middag.

Den er glutenfri, nem at lave og kan laves dagen før. Og imponeringsfaktoren er høj, når du skærer den ud i stykker, og man kan ane den klistrede karamel.

Kagen i denne version er dog ikke sukkerfri, medmindre du laver din egen karamel (måske med udgangspunkt i denne fudge-opskrift). Jeg var på ferie og sprang over, hvor gærdet var lavest og brugte købte karameller.

Glutenfri Brownie med saltkaramel
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

 
linje.png

Tilmeld dig Madbandittens nyhedsbrev og få samtidig min gratis guide til at blive sukkerfri i fire nemme trin.

Ja tak, tilmeld mig nu!

 

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

  • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

54 kommentarer til “Nytårsdessert: Brownie med saltkaramel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Nu prøver jeg lige at kommentere igen og så håber jeg på, at “systemet” ikke æder halvdelen af min kommentar :-)
    Jeg lavede denne über-skønne kage i tirsdags beregnet på nytårsaften og den faldt i god jord. Faktisk var min gode ven og smagsdommer så overvældet, at han sagde “Jeg vil giftes med den kage” og det er da vist den bedste bedømmelse, den kan opnå :-D
    Jeg kunne ikke lige få fat i salt-karameller, så jeg brugte lakrids-karameller og det var som sagt med stor succes.
    I øvrigt kan jeg lige tilføje, at flere på LCHF-gruppen på FB har købt din nye bog allerede i dag. Efter sigende i Føtex og Netto og måske også i Bilka :-(

    Svar
    • Ja, jeg skal have kigget på den glubske kommentarfunktion. Det er jo SÅ irriterende!
      Hvor fedt at høre med kagen! Og hvor er det træls at der er folk, der sælger bogen, før de må. Jeg tager fat i forlaget. IGEN!

      Svar
      • Mette, jeg købte nogle karameller i Kvickly som de tilsyneladende ikke har mere. Jeg kiggede efter dem den ene dag for at kunne skrive navnet til dig men de er pist borte. Til gengæld så jeg, at SuperBest har nogle lakrids-toffees fra Toms som vel godt kan bruges (?)

        Svar
      • Du bestemmer jo selvfølgelig selv, hvor store stykker du vil servere. Men kagen er virkelig tung og “rich” og jeg synes, at et lille stykke rækker fint – særligt som dessert efter en god middag. Skulle jeg spise 1/6 af kagen ville jeg få seriøs kvalme, men det er måske bare mig :)

        Svar
  2. Prøver lige igen, den slettede da vidst selve spørgsmålet:D
    Kan man bruge hjemmelavet karameller istedetfor købe?
    Jeg laver karamel på honning og kokosmælk.

    Svar
    • Du kan bruge almindeligt rørsukker.
      For et mere kulhydratfattigt alternativ, kan du erstatte ca halvdelen med Sukrin Gold. Min erfaring er, at smagen bliver dårlig, hvis sukrin udgør mere end det.

      Svar
    • Nu er jeg jo ikke den mest erfarne slik-køber, så det ved jeg ikke, men mit gæt vil være i et større supermarked. Jeg er jo på ferie og har købt dem i et supermarked hernede.

      Svar
    • Nu er jeg jo ikke den mest erfarne slik-køber, så det ved jeg ikke men mit gæt vil være i et større supermarked. Jeg er jo på ferie og har købt dem i et supermarked hernede.

      Svar
    • Salt karameller kan købes ved karamelkompagniet. De sælges også rundt omkring og man kan henvende sig sig firmaet for at få oplyst forhandler:-)

      Svar