Nytårsdessert: Brownie med saltkaramel


Står du og mangler en dessert til nytårsaften, så lad mig foreslå denne lækre brownie med saltkaramel. Hvis jeg ikke allerede havde lavet mokkatærten fra LCHF året rundt (adlink) til nytårsdessert, ville jeg helt sikkert have lavet denne.

Kagen her lavede jeg efter Sørens ønske på hans fødselsdag 1. juledag. Den indeholder ikke noget mel overhovedet og er lavet lidt ligesom den syndige low carb-brownie fra Spis dig mæt & glad (adlink).

Den er meget tung og konfektagtig og et lille stykke er rigeligt til, at sætte et sødt punktum efter en god (nytårs-)middag.

Den er glutenfri, nem at lave og kan laves dagen før. Og imponeringsfaktoren er høj, når du skærer den ud i stykker, og man kan ane den klistrede karamel.

Kagen i denne version er dog ikke sukkerfri, medmindre du laver din egen karamel (måske med udgangspunkt i denne fudge-opskrift). Jeg var på ferie og sprang over, hvor gærdet var lavest og brugte købte karameller.

Brownie med saltkaramel

Brownie med saltkaramel

Føj til favoritter Udskriv Pin
10 personer
|
35 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Smelt chokolade og smør i vandbad.
  • Pisk æg med kokossukker og vanilje og pisk den smeltede chokolade-smør-masse herind i.
  • Hæld dejen i en bageform beklædt med bagepapir.
  • Skær karamellerne i mindre stykker og fordel dem rundt i dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Tag den ud og lad den afkøle og sæt den gerne i køleskab til næste dag.
  • Når du skal servere kagen, skærer du kanterne af og skærer resten af kagen i fine firkanter. Skyl kniven undervejs. Anret på et fad og drys med havsalt. 
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Glutenfri Brownie med saltkaramel
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

 
linje.png

Tilmeld dig Madbandittens nyhedsbrev og få samtidig min gratis guide til at blive sukkerfri i fire nemme trin.

Ja tak, tilmeld mig nu!

 

Har du brug for hjælp til vægttab eller livsstil?

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Ja tak, vis mig mere >>

 

54 kommentarer til “Nytårsdessert: Brownie med saltkaramel”

  1. Nu har jeg prøvet og lave den to gange. Og begge gange er karamellerne smeltet og lagt sig i bunden som et ret hårdt karamellag. Hvordan undgår du det?

    Svar
    • Det ved jeg faktisk ikke. Jeg har kun lavet den den ene gang og det var ikke et problem. Typen af karameller måske?

      Svar
  2. Hej Jane,
    Denne kage ser vildt lækker ud! Og skal bestemt prøves af! :)
    Kan man forestille sig den serveret med fx is eller frugt?
    Eller serverer du den “bare” som den er?

    Tak for din blog, den er virkelig inspirerende for mig, der med små urolig børn ønsker at hjælpe dem med at bibeholde et stabilt blodsukker for at se om det afhjælper uroen :) Dine bøger er på min julegaveliste ;)

    Svar
  3. Vær opmærksom på at denne fremgangsmåde med stor sandsynlighed desværre lader uheldige stoffer fra dåsen vandre over i den kondenserede mælk :-/ mener man fraråder fremgangsmåden af den grund.

    Svar
    • Jeg tænkte det samme. Jeg er i forvejen lidt dåseforskrækket og ville bestemt ikke koge noget i en dåse. Men samme resultat tror jeg kan fås ved at hælde indholdet i en kasserolle og koge det deri :)

      Svar
  4. Det er meget nemt (og ufatteligt lækkert) at lave sin egen (salt)karamel. Det er dog ikke sukkerfrit! Kom en dåse sødet kondenseret mælk i en gryde med vand og lad den småkoge i tre timer. Det er VIGTIGT at hele dåsen er dækket af vand hele tiden ellers kan det ende med karamel over hele huset. Efter de tre timer afkøles dåsen i mindst en time. Når man så åbner vidunderet, er mælken blevet til den lækreste bløde karamel som man så kan salte efter behag. Mums :)

    Svar
  5. Hej Jane. Kagen ser jo fantastisk ud. Jeg har lige bagt den, og stukket en strikkepind i den, den er helt våd og blævrende, jeg håber den sætter sig når den bliver kold..?

    Svar
  6. Har lige taget kagen ud af ovnen. Dufter skønt. Første forsøg med kage uden mel. Det ser lækkert ud glæder mig til at smage i morgen aften. Tak for alle dine lækre inspirerende opskrifter

    Svar
    • Den lækreste chokoladekage jeg nogensinde har bagt og smagt. Vores gæster var vilde med den. Tusind tak for opskriften.

      Svar
  7. Hej Jane,

    Tak som altid for virkelig inspirerende opskrifter☺️

    Har du en ide om, den ville kunne transformeres til en gateau Marcel, hvis jeg nu laver dobbelt portion og bruger past. Æg?!?

    Bedste hilsner
    Jeanette

    Svar
      • Ja præcis. Opskrifterne ser identiske ud lige bortset fra past. Æg og så naturligvis sukkeret. Halvdelen af dejen bages den anden bruges som mousse. Så mit spørgsmål er egentlig om du har en ide om det vil være mærkeligt med kokossukker. Men måske jeg bare skal hoppe ud i et eksperiment og så ha’ backup dessert

        Svar
        • Hej Jeanette
          Jeg ville bare bruge Janes opskrift, men piske hviderne stive. Jeg kan ikke se et problem i kokossukker kontra alm sukker mht. past. æg, så er det et valg, økologiske danske æg ville jeg tage chansen med så længe der ikke er børn, gravide eller svage.
          Helld og lykks med det :-)

          Svar