Nyretapper, eller onglet som det hedder på fransk, er et lækkert men lidt overset stykke oksekød, som dog heldigvis vinder mere og mere indpas herhjemme. Lad dig ikke skræmme af navnet. Nyretapper er ikke indmad, det er derimod et stykke virkelig lækkert oksekød, som har en skøn struktur og virkelig god smag.
Nyretap er sådan et stykke kød, der lige skal have en smule ekstra kærlighed og behandles lidt med respekt for at du får det bedste ud af det. Gør du det, kan det til gengæld gå fra kedeligt, sejt stykke skosål til det lækreste, møre og velsmagende stykke kød.
Og bare rolig, det er ikke spor svært. Følg opskriften herunder.
Ingredienser
- 750 g nyretap vægt før afpudsning
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
Sådan gør du
Afpudsning af nyretapper
- Nyretapper har en lang sene ned langs midten. Den skal du skære af, så du deler kødet i to aflange stykker.
- Fjern også evt. fedt, så du har det rene kød til bage.
- Krydr kødet med salt og peber.
På grill
- Opvarm grillen, så den er rigtig varm.
- Svits nyretapperne på grillen så de får god stegeskorpe. De skal ikke have mere end 1,5-2 minutter pr. side. De skal være godt røde i midten, da de ellers bliver tørre og seje.
- Tag dem af grillen, lad dem hvile lidt og skær herefter skiver på tværs af fibrene (sådan lidt skråt)
På pande
- Opvarm smør på panden, til høj varme.
- Steg nyretapperne heri, ca. 2 minutter på hver side.
- Tag af og lad hvile og skær herefter skiver på tværs af fibrene (sådan lidt skråt)
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Stegning af nyretapper
Nyretapper skal ikke steges meget mere end en god svitsning, så de får stegeskorpe. De skal være godt røde i midten, ellers bliver kødet tørt og smagløst.
Har du mulighed for at grille dem, bliver det superlækkert, men er det udelukket, kan du også stege dem godt på en varm pande.
Server sauce til din onglet
Nyretapper er et relativt magert stykke kød og de har det rigtig godt med en god sauce til. Det kan selvfølgelig være en god bearnaise (altid førstevalget jo), den frække trøffelbearnaise eller den populære blomkålsbearnaise.
Men en favorit sauce til nyretapper er også sauce à l’échalote, den franske løgsovs lavet med skalotteløg. De to sammen er et superlækkert match.
Er tiden ikke til det store sovseri, kan du også bare smelte lidt smør på panden, lade det bruse op og tilsætte lidt finthakket hvidløg og lidt hakkede urter. Så har du en skøn og hurtig sauce til.
Hvor køber man nyretapperne?
Jeg købte såmænd nyretapper hos Nemlig, og de var endda økologiske. De kan med garanti også findes hos slagteren og i andre større velassorterede supermarkeder.
Det er VIRKELIG også lækkert hvis man laver dem i sous vide👌🏼