Nyretapper – onglet


Nyretapper, eller onglet som det hedder på fransk, er et lækkert men lidt overset stykke oksekød, som dog heldigvis vinder mere og mere indpas herhjemme. Lad dig ikke skræmme af navnet. Nyretapper er ikke indmad, det er derimod et stykke virkelig lækkert oksekød, som har en skøn struktur og virkelig god smag.

Nyretap er sådan et stykke kød, der lige skal have en smule ekstra kærlighed og behandles lidt med respekt for at du får det bedste ud af det. Gør du det, kan det til gengæld gå fra kedeligt, sejt stykke skosål til det lækreste, møre og velsmagende stykke kød.

Og bare rolig, det er ikke spor svært. Følg opskriften herunder.

Nyretapper - onglet

Nyretapper

4 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
3
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

Afpudsning af nyretapper

  • Nyretapper har en lang sene ned langs midten. Den skal du skære af, så du deler kødet i to aflange stykker.
  • Fjern også evt. fedt, så du har det rene kød til bage.
  • Krydr kødet med salt og peber.

På grill

  • Opvarm grillen, så den er rigtig varm.
  • Svits nyretapperne på grillen så de får god stegeskorpe. De skal ikke have mere end 1,5-2 minutter pr. side. De skal være godt røde i midten, da de ellers bliver tørre og seje.
  • Tag dem af grillen, lad dem hvile lidt og skær herefter skiver på tværs af fibrene (sådan lidt skråt)

På pande

  • Opvarm smør på panden, til høj varme.
  • Steg nyretapperne heri, ca. 2 minutter på hver side.
  • Tag af og lad hvile og skær herefter skiver på tværs af fibrene (sådan lidt skråt)

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Stegning af nyretapper

Nyretapper skal ikke steges meget mere end en god svitsning, så de får stegeskorpe. De skal være godt røde i midten, ellers bliver kødet tørt og smagløst.

Har du mulighed for at grille dem, bliver det superlækkert, men er det udelukket, kan du også stege dem godt på en varm pande.

Server sauce til din onglet

Nyretapper er et relativt magert stykke kød og de har det rigtig godt med en god sauce til. Det kan selvfølgelig være en god bearnaise (altid førstevalget jo), den frække trøffelbearnaise eller den populære blomkålsbearnaise.

Men en favorit sauce til nyretapper er også sauce à l’échalote, den franske løgsovs lavet med skalotteløg. De to sammen er et superlækkert match.

nyretapper
Nyretapper med den franske løgsovs (sauce à l’échalote)

Er tiden ikke til det store sovseri, kan du også bare smelte lidt smør på panden, lade det bruse op og tilsætte lidt finthakket hvidløg og lidt hakkede urter. Så har du en skøn og hurtig sauce til.

Nyretapper - onglet

Hvor køber man nyretapperne?

Jeg købte såmænd nyretapper hos Nemlig, og de var endda økologiske. De kan med garanti også findes hos slagteren og i andre større velassorterede supermarkeder.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Nyretapper – onglet”