Hvis der er én ting, jeg har spist meget af her i sommer, er det denne her solskinsdip. Det er virkelig en opskrift, der er kommet for at blive herhjemme hos mig. Jeg har spist den til alt muligt: solskinsdip til grøntsager eller kød, til morgenmad, frokost eller aften, og jeg har syntes, det var toppen at have en velsmagende fed dip ved hånden, som tilmed var uden mælkeprodukter.
Jeg er helt fjollet med den. Den har en virkelig anderledes smag, og den smager ikke som noget, jeg har smagt før. Solskinsdip er cremet og sød og stærk på en gang. Sådan kan jeg bedst beskrive den. Lov mig at du prøver den! Du kommer ikke til at fortryde!
Ingredienser
- 100 g solsikkesmør hvis du kan finde det
- 100 g kokosmælk
- 1 spsk coconut aminos eller tamari tamari/sojasauce kan vist bruges i stedet
- 1 fed hvidløg
- 0,5 tsk cayennepeber
- 1 tsk æblecidereddike
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne godt sammen med en ske.
- Opbevar i en lukket glasbeholder i køleskabet i en uges tid.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Denne opskrift indeholder affiliate links.
Opskriften er inspireret af en opskrift fra paleo-kogebogen Well Fed af Melissa Joulwan
Hvad er Coconut Aminos?
Coconut Aminos er en smagssauce, der smager lidt henad soja, men som er lavet af saften fra kokosblomsten og kun tilsat salt. Den bruges ofte i paleo-opskrifter eller af folk, som af forskellige årsager gerne vil minimere indtaget af sojaprodukter.
Jeg har købt både coconut aminos og Well Fed på Amazon.
Elsker alle de af dine dressinger jeg har prøvet – inklusiv denne ? Jeg faldt dog over en vegansk cashewdip her den anden dag, ved emmamartiny.dk, som jeg synes var helt fantastisk og gerne vil dele:
100 g cashewnødder
2 fed hvidløg
saft af 1 citron
1 stor håndfuld blandede krydderurter
(jeg foretrækker dild, purløg og persille)
1 tsk. flagesalt
friskkværnet peber
1/2 dl vand
Hæld kogende vand over cashewnødderne i en skål, og lad det stå i 30 minutter. Si vandet fra cashewnødderne, og kom dem i en højhastighed blender sammen med hvidløg, citronsaft, persille, dild, salt og vand. Blend til du får en helt glat, cremet og flydende konsistens. Smag dippen til, og opbevar den på køl.
Prøv den – den er fantastisk til al snack, fisk mv. synes jeg ?
Så har jeg noget at glæde mig til.
Hvad bruger du macadamian smørret til. Føler mig lidt ide forladt ?
Tak for tilbagemeldingen. Jeg arbejder midt i København og har været i hele 4 forretninger herinde uden held. Et sted ville de bestille den hjem men mindste bestilling var 12 glas hmmmmm. Men fandt den på en hjemmeside der hedder
øko mix. De også en macadamian smør, så jeg ser frem til at trylle med både solsikken og macadamian i weekenden.
Dejlig weekend til dig og din familie
Åh, macadamiasmør! Det er SÅ lækkert – men også virkelig svært at finde…
Har længe gerne ville prøve at lave denne dip, men intet sted kan jeg finde solsikkesmør. Desværre heller ikke i lchf butikken. Har været vidt omkring har du nogle tip Jane?
Ja det kan jeg da godt se. Den er heller ikke længere hos helsebixen hvor jeg tit har købt den. Måske i de fysiske helsekostbutikker. Tit bestiller jeg den slags (nødder, nøddesmør etc.) fra buywholefoodsonline, og jeg skal da vist huske at hamstre næste gang. Solskinsdippen er så fantastisk!
Hej :-) kan man evt bruge nøjes med normal kokosmælk? Vh Anna
Ja, det er almindelig kokosmælk, jeg bruger. Det skal bare ikke være light kokosmælk :)
Hej Jane. Kan man købe Coconut Aminos i Danmark eller skal man bestille det over Amazon?
Det ser lækkert ud. Hvad bruger du ellers solsikkesmør til?
Jeg har ikke nået at bruge det til andet endnu men jeg tænker, at det kan bruges i andre typer dressinger, ofte i de dressinger eller dips, hvor man normalt ville bruge peanutbutter.
Kan man bruge andet end solsikkesmør? :-)
Måske mandelsmør men jeg er bange for at det bliver for sødt…
Hej Jane
Velkommen tilbage på de sociale medier. Håber at tiden uden, gjorde dig og din familie godt.
Den dip skal jeg helt klart prøve til en pigeaften alene med pige tv og neglelak ?
Tak for den.
VH hanne
Hej Jane
Kan man lave solsikkesmør selv?
Tænker der “bare” er, at køre solsikkekerner i blenderen eller foodprosessoren, til det bliver flydende. Men er det noget du har givet dig i kast med?
Hilsen Helle
Jeg har til gode at prøve det lige med solsikkekerner, men jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre :)