Ny LCHF-bog på vej


Min bog, LCHF – SPIS DIG MÆT OG GLAD, har jo fået en svimlende varm modtagelse derude. Og vi har solgt en hulens masse bøger på ganske kort tid. Og når folk lægger kosten om og øjeblikkeligt mærker den store forskel, det gør i deres krop, spreder det gode budskab sig som ringe i vandet, og det glæder mig helt afsindigt! Nogle gange kan jeg slet ikke begribe, at det er gået så godt.

 

Det glæder selvfølgelig også Politikens Forlag, at deres satsning har båret frugt, så de vil gerne have en bog mere. Og det har vi lige skrevet under på, så nu er det officielt, at jeg skal til tasterne igen. Ny LCHF-bog udkommer til marts 2014.  

 

Og med hver ny bog, hører en ny notesbog. Yes!

 

 

At skrive en bog er lidt som at forelske sig. I starten har man sommerfugle i maven, og man har bare lyst til at tilbringe hvert et minut i selskab med den, og man svæver lidt rundt. Og sådan har jeg det lige nu. Jeg glæder mig megameget til at skrive mere om LCHF og til at udvikle nye og lækre opskrifter, som kan hjælpe med at gøre det nemmere og mere ukompliceret at leve uden korn og sukker. At skrive bøger er det bedste job, jeg nogensinde har haft. Jeg elsker det! Hvert et sekund. Okay, henimod slutningen bliver jeg en lillesmule træt af gentagne korrekturlæsninger. Men det tager jeg gerne med.

 

Men det er her, hvor vi er. Vi har drøftet, hvad bogen skal indeholde, men vi har ikke lagt os helt fast på noget. Jeg har selvfølgelig en masse tanker og idéer, men jeg tænkte, om I havde lyst til at komme med input? Er der emner, du gerne vil have, jeg tager op i bogen, har du nu chancen for at byde ind. Hvad er det sværeste ved LCHF, hvor er du mest i tvivl, eller hvad synes du manglede i den første bog? Lad mig høre. Måske kan jeg tage det med. Og please – lad nu være med at sige madpakker, ikke? Jeg har jo fortalt, hvor inderligt jeg hader at smøre dem ;-)

 

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

 • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

91 kommentarer til “Ny LCHF-bog på vej”

Skriv en kommentar

 1. Nu skrives der så meget om vægttab og træning, men måske en lille bitte note kan snige sig ind om vægtøgning eller LCHF-påvirkning på “tynde” mennesker, der ikke vil tabe sig. Jeg er en smule bange for at gå all in på LCHF når nu alle skriver, at de taber sig. Jeg har ikke “råd” til at tabe mig overhovedet.

  Svar
 2. Hurtig morgenmad og flere gode hovedretter som ens mand og børn kan være med på, så man slipper for at lave det der ekstra pasta eller ris til dem…

  Svar
 3. Ih hvor vil jeg/min familie glæde os til at få endnu en af dine bøger! I forhold til indhold i din nye bog, så bakker jeg op omkring noget med motion/træning. Jeg har cyklet til og fra arbejde (35 km) de sidste fire uger, og jeg er fuldstændig flad og sulten, når jeg kommer hjem. Er det bedst at spise noget inden eller efter træning og forslag til “træningsmad”. Jeg kunne også bruge nogle forslag til alternativer til blomkålsrisene, som vi i øvrigt er meget begejstrede for.
  Endelig kunne jeg godt tænke mig noget info om, hvordan man kan lave opskrifter med sukker og mel om til LCHF. Jeg har knap 100 kogebøger, og MANGE af dem handler om kager, som jeg elsker at bage og spise. Hvordan kan man omregne og hvad kan man skifte mel ud med osv. Iøvrigt så er din syndige brownie en yderst lækker sag.
  De bedste hilsner fra Anne

  Svar
 4. Hej Jane,

  jeg har læst med herinde i et par måneder og spiser overvejende efter LCHF metoden.
  Jeg har din lækre bog, men synes at den er lidt svær at læse i når jeg står i køkkenet og skal følge en opskrift. Den klapper sammen, hvis der ikke står noget tungt ovenpå den. Kunne man evt overveje at sætte siderne sammen med ringe i stedet, så den ikke klapper sammen?
  Jeg glæder mig til din næste bog!
  Hilsen Karina

  Svar
 5. Jeg har spist mad stærkt inspireret af dig, ikke helt gennemført, men lidt har også ret.
  Jeg kunne godt tænke mig et afsnit med vegetariske retter i din nye bog. Jeg spiser helst ikke kød og har ind i mellem svært ved at finde egnede erstatninger for det i dine ellers dejlige opskrifter.
  Tak for dig!
  Venligst Susan

  Svar
 6. Jeg er helt vild m din bog, den er fremme og bliver brugt dagligt. Min mand er lige begyndt kemo kur, så måske noget om mad til kræft patienter og juicer. Jeg savner også noget med bønner, linser og kikærter.:-) glæder mig til ny bog

  Svar
 7. Stort tillykke, det var da en fantastisk nyhed at få! Bruger flere gange ugentlig din nuværende kogebog, da det hele er så lækkert og let tilgængeligt! Jeg glæder mig derfor rigtig meget til den nye udkommer, for hvad kan du mere finde på af den slags:-)
  Jeg har i min LCHF opstart haft brug for at rette særligt fokus på fordøjelsen og det at få fibre nok, da min fordøjelse nærmest gik helt i stå. Mit system kunne slet ikke tåle så meget fedt og mindre fiberindhold end sædvanligt. Så nu spiser jeg mindre fedt end anbefalet på LCHF og tilsætter ekstra mange fibre.
  Et ønske kunne derfor være alternativer til det høje fedtindhold (hvis det overhovedet er ok, nu det er LCHF) + opskrifter med mange fibre.
  :-)

  Svar
 8. Nu ved jeg ikke, om der er andre, der allerede har skrevet det – for 78 kommentarer er lidt meget at læse igennem. ;-)
  Men jeg kunne godt tænke mig inspiration til mellemmåltider – som ikke er bare er en oste/skinkerulle. :-)

  Svar
 9. Hej Jane:-)) Har levet the LCHF way siden medio marts. Læste din bog for små 14 dage siden. Æææælsker din bog! Tusind tusind tak:-)
  Jeg har ikke noget specifikt emne, men håber at du fortsat bruger din fantastiske humor, det er altså så befriende og “menneskeligt” at læse!

  Det jeg mangler lidt om, er lidt råd/retningslinjer om hvor meget fedt man “skal” spise. Synes der er meget delte meninger på de forskellige blogs.

  Kæmpe held og lykke med bogen

  Knus fra den anden Jane

  Svar
 10. Tillykke med kontrakten på den nye bog – jeg glæder mig allerede.
  Jeg er helt ny på LCHF – har summet lidt omkring det i et pænt stykke tid, men nu skal det være, så jeg har købt bogen, lavet madplan og på søndag går vi igang.
  Jeg læste hele bogen fra ende til anden og elsker den – kan se at nogle af de ting jeg “savner” også er foreslået af andre:
  LCHF og børn (min søn er ikke vild med grøntsager så retter hvori de kan skjules er bedst for ham)
  Lækre snacks – også dem der ikke er søde
  Lidt mere om morgenmad uden æg
  Måske noget om drikke (saftevandsagtige ting) til os der savner juice, cola mv. ;-)

  Svar
 11. Kom lige i tanke om endnu en ting, som kunne være interessant at få mere viden om, nemlig sødemidler. Der findes utroligt mange typer af sødemidler. De bruges til forskellige ting, og nogle er uden kalorier andre er med. Og det virker også til at de smager af noget forskelligt og har forskellig søde effekt. Fx mener jeg at have læst at Stevia har en mild lakrids eftersmag men hvis man tilføje lidt Sød forsvandt denne smag.så en lille guide

  Svar
 12. Hej Jane. Stort til lykke med den nye kontrakt. Det er meget velfortjent, for bogen er virkelig god – også bedre end alle de svenske på markedet! – Måske du skulle holde tungen lige i munden, en advokat i hånden og se at få den oversat til svensk?

  Idéer til kommende bog. Du er jo i dig selv en dejlig spændende type med høj likeability. Men jeg synes også det kunne være interessant med 3-4 andre personer. Á la “sådan lever jeg LCHF” eller “En typisk LCHF-dag i Charlottes liv” “Sådan fandt jeg motivationen” etc.
  Ikke at det skulle fylde meget, bare et dobbeltopslag til hver person med lidt billeder og tekst.
  Glæder mig allerede:-)

  Svar
  • Det tilslutter jeg mig som en god idé. Case-personerne kunne så være efter emnerne: Vægttab, træning, børnefamilie etc. og en behandling af de udfordringer mv. som personerne har.

   Svar
 13. Tillykke med din succes :O) Glæder mig til din næste bog da jeg har stor glæde af den første :O)
  Jeg syntes det bedste i din bog var, at det var hele sammensatte retter med tilbehør mv. Det kan være svært at sammensætte sine retter, så gerne mere af det :O) Bogen kunne evt. også have mere fokus på de største udfordringer i LCHF dvs. det som skal erstatte de stivelsesholdige produkter som grønt, brød og søde sager uden sukker. Alt det andet findes der jo mange gode kogebøger om:
  • Grønt tilbehør – gerne sæsonbestemt og hurtigt at lave (elsker bønnefritterne)
  • Brød og kageopskrifter (gerne uden sødemidler)
  • Morgenmad uden æg
  • Børn og LCHF
  Held og lykke med skriveriet :O)

  Svar
 14. Tillykke med dine nye bog! Jeg glæder mig allerede :)

  Jeg kunne godt bruge inspiration til ultra let morgenmad. Gerne noget, der kan laves klar aftenen før og tages med og spises på vejen. I dag klarer jeg mig med dit kernebrød, tandsmør og ost – lækkert og mættende, men en anelse ensformigt.

  Og så ved jeg godt, at du hader madpakker… men der er altså ingen vej udenom, hvis du spørger mig! Et stort ønske er “transportabel mad”, for der er nu engang brug for frokost hver dag også i hverdagene på kontoret.

  Endelig kunne jeg godt bruge hjælp til at finde ud af, hvordan jeg ved, om jeg får for lidt eller for meget fedt.

  Svar
 15. Din bog er skøn, Dejlig bog med gode håndgribelige og ikke for svære opskrifter, tak for det.
  Som travl fuldtidsmor:
  Flere nemme hverdagsaften-retter (i weekenden er der mere tid, men mandag- torsdag skal det være max 30 min nem og lødig mad)
  Kombinationsretter. Fx lav dobbelt portion af dette tirsdag, så har du tilbehør til en anden ret torsdag. Ved ikke om det kun er mig, men med børn på 3 og 5 år, er det en daglig kamp med tiden at have mad klar til sultne unger kl 18. Der er bare ikke tid til at stå i køkkenet i en time til hverdag.
  Mindre børn spiser ikke avanceret mad, men det meste glider ned med sovs. Flere forslag til mere sundt for børn, gerne med nem sauce.
  Flere snacks/mellemmåltider til børn (og voksne).
  Det er snacks og sundt slik det kniber mest med, erstatning for disney slik og legekammerat på besøg i weekenden “mor må vi ikke få noget lækkert”).

  Glæder mig til næste bog. Bagte dine gulerodsboller, ungerne og manden kan ikke li dem, men gode til mig lørdag og søndag i stedet for en alm bolle.

  Svar
 16. Et stort til lykke. Hvor er det godt, og jeg glæder mig allerede.
  Jeg ved ikke rigtig om der er andre der kunne have gavn af det, men jeg kunne godt tænke mig sådan lidt regnskab over hvor mange kulhydrater man skal have dagligt, hvis man ikke skal tabe sig, og så en tabel med frugt og grøntsagers kulhydratindhold.

  Svar