Her får du en opskrift på sukkerfri nutella med helt få kulhydrater. Det står nok højt på listen hos mange? Denne version af nøddecreme er lav i kulhydrat og høj i fedt. Og smagen er i top, en blanding af hasselnødder og kakao – perfekt i kombination med den lidt salte smør.
Ingredienser
- 100 g hasselnødder
- 2 æggeblommer
- 50 g Sukrin Gold
- 3-4 spsk raw kakaopulver
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 knsp salt
- 20 g kakaosmør kan udelades
- 50 g smør
- 1 dl fløde
- 1 spsk kokosolie uden smag
Sådan gør du
- Rist hasselnødderne ved lav temperatur på pande til de tager farve og begynder at dufte.
- Mal dem herefter til fint mel i foodprocessor
- Pisk æggeblommer med sukrin, kakaopulver og fløde og hæld det smeltede smør og kakaosmør i.
- Smelt kokosolien og tilsæt den efter behov. Du rører den bare i med ske.
- Når du har en fin og ensartet masse, rører du hasselnødderne i.
- Smag herligheden smages til med ekstra sødning, hvis der er behov for det.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hjemmelavet sukkerfri nutella – for lækkert!
Jeg elsker, at man kan lave lækkert chokoladesmørepålæg til hele familien og fylde det med gode ingredienser, så det kan spises med god samvittighed.
Vi bruger det både til morgenmad, brunch og dessert og kommer det både på pandekager, vafler og bruger det i forskellige desserter eller kage. Der smager farligt godt – så godt at man har lyst til at spise det direkte ud af glasset.. Hvad vil du komme nutella på?
Tidligere har jeg lavet nutella med dadler, og det er også superlækkert, men jeg ville gerne lave en version uden tørret frugt og med færre kulhydrater. Det blev til dette lækre glas sukkerfri nutella.
Opskrifter på Low Carb nutella
Der er masser af måder, man kan lave lækker Low Carb / LCHF nutella. Lad mig prøve at fremhæve nogle stykker her:
- Kokos-nutella – nutella lavet på kokossmør
- Mandelsmør med chokolade og havsalt – virkelig lækker blanding af mandelsmør og chokolade. Prøv den med hasselnøddesmør for endnu mere nutellasmag.
- Chokoladepålæg med bønner – godt nok med lidt dadler også men denne smager superlækkert også.

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Er almindelig nutella så slemt? Selvfølglig er der sukker i og dermed et højt kulhydratindhold, men det har jo et overraskende lavt GI og GL.. :-)
Din nutella lyder dejlig :)
Da jeg var barn:) før nutellaen kom frem, rørte min mor smør og kakaopulver sammen og så var det chokolade smør, jeg husker det som noget vi børn elskede, det kan være man skal prøve det igen :)
Hej Jane
Hvilken sukrin bruger du til nutellaen? Jeg har i dag lavet den med “alm. sukrin”, synes det knaser – kan man bruge “flormelis” udgaven af sukrin og derved undgå knaseriet? En virkelig god nutella – glæder mig til ungerne skal smage.
På forhånd tak
Hasselnøddesmør ?? … kan man købe det i helsekost butikker uden sukker. V.h. Valrun, også helt ny i det her.
Ja i helsekosten. Det består bare af hasselnødder, der er kværnet til “smør”. Du kan også lave det selv :)
Hele familien er vilde med din LCHF nutella-og så er det nemt at lave!!!
Har du en idé om hvilken holdbared nutellaen har? Synes det ville være lækkert at lave en portion men kan man evt på nogen måde konservere den en smule s den kan holde sig? Der er kun mig til at spise det og jeg synes det kunne være rart at have et glas stående, men det kræver jo så lidt længere holdbarhed end et par dage evt.
I øvrigt super fantasisk blog du har!!! Så dejligt at du gider dele :-)
Jeg ved det faktisk ikke. Vi har ikke held med at gemme den :-/
Det er bare i orden. Jeg har nu lavet en portion og uhmmm den er god. Brugte hasselnøddesmør som en tidligere har foreslået og jeg er solgt :-) så må jeg eksperimentere lidt med holdbarhed og konservering :-)
Hvis du vil bruge smør, fløde og chokolade, så prøv denne opskrift http://www.isabellasmith.com/cms.php?id_cms=12&kid=114 Den har jeg lige lavet, men med 1/2 dl sukrin i stedet for sukker og sirup, og naturligvis kun mørk chokolade. Og uden rom og kaffe. Den er super lækker som chokoladesovs, men jeg puttede 100 g ristede malede hasselnødder i, så det blev mere Nutella-agtigt :-)
Gad vide, om det smager lige så godt, hvis man bruger mandler eller paranødder?
Tjaah, for mig er nutellasmagen hasselnøddesmagen, mens chokoladepålæg kan laves med andre nødder ;-)
Hejsa, skøn blok du har her ;0) jeg har levet, næsten helt, efter dukan og tabt mig 11 kg. Dog savner jeg altSå virkelig nødder og lignende. Og olier ! Du skriver på et tidspunkt at man, ifht sukkertrang kan prøve med et olieshot. Hvilken olie ville du anbefale, hvis man skal drikke det rent ? Kh Melanie
Hej.
Super god blog!! Jeg er allergisk overfor hasselnødder, kan jeg evt. bruge mandler eller andre nødder? :-)
Mvh Pernille
Herlig nyopdaget blog. Elsker bare aktive og eksperimenterende msk, der vil dele! Tak :-)
En helt enkelt variant, der hitter hos vores unger er at køre en passende mængde hasselnødder i foodprocesseren til den naturlige olie trækker ud af dem. Der skal køres længe, så sørg for at give maskinen pauser til at køle ned. Når den er blevet godt fugtig tilsættes lidt vanillepulver og godt med kvalitets kakaopulver til det har smørbar konsistens. Kan sødes med agavesirup. Næste gang har jeg planer om at skifte vanille ud med lakridspulver.
Hvis man ikke har noget Sukin, kan man så i stedet søde det med agavenektar ??
Ja, det kan man godt. :-)
Super lækker… desværre kan min datter ikke lide det – tror det er fordi den er grov – men kan simpelthen ikke få den finere? Har brugt magimixen.
Du kan bruge hasselnøddecreme i stedet, det er jo helt blødt og uden den grove struktur. Jeg prøvede i en periode at lave “rigtig nutella” med chokolade og fløde og smør men det skilte for mig hver gang. Damn it! Idéen var ellers god!
En uforskammet god version er en, hvor man erstatter hasselnødderne med hasselnøddesmør… Åh, det er godt! Minder mig om Summerbirds chokolade/nougatcreme – bare meget sundere og billigere!
Åh, så godt! Det skal jeg prøve! Tak for tippet :-)
Tak for en helt fantastisk blog!
Mht. brugen af hasselnøddesmør i nutella: erstatter du de 100g hasselnødder med 100g hasselnøddesmør?
Mvh.
Pernille
Åhhhh den er lækker…. Nu er der lavet en portion og drengene har allerede godkendt den. Tak for en fed blog og for de mange SUPER gode opskrifter…
Velbekomme Lotte, og tak for din fine kommentar!
Jag blandade jordnötssmör med kakao, sukrin, ekologisk vaniljpulver och rörde runt. Blev också bra! =)
Anja, det lyder også som en lækker variant. Det skal da bestemt prøves! :)
Jeg kan berette om, at nutellaen var et stort hit hos gæster, både voksne og børn, så opskriften er godkendt! :)
Nutella, hvor der rent faktisk er hasselnødder i – hvor lækkert og overskudsagtigt ikke bare at gå ned og købe den tyske, klæbrige, vi alle kender! Og når opskriften byder på fløde, smør og olie i en og samme, så er jeg så meget med på legen ;-)
:) C.
åååå dette så kjempe godt ut :-D Dette skal jeg lage når jeg har fått kjøpt hasselnøtter!!
Det lyder suuuuuuuuperlækkert
Det må prøves næste weekend.