Nøddetærte


Nøddetærte er en skøn efterårskage, og min opskrift er både sukkerfri, glutenfri og Low Carb. Den smager sødligt uden at være hvinende og har en skøn ahorn-agtig smag. En rigtig dejlig tærte til eftermiddagskaffen, hvis der kommer gæster eller til dessert.

Nøddetærte uden mel og sukker

At bage en lækker nøddetærte uden mel og sukker er jo selvfølgelig lidt en udfordring, men jeg synes, resultatet kom meget godt i mål. Tærtedejen er tør og smør-agtig, og nødderne smager dejligt sødt og aromatisk pga. den sukkerfrie ahornsirup, jeg brugte i.

Da den ikke indeholder mel, er den naturligt glutenfri.

Den smuldrer en anelse, ikke mindst fordi jeg har brugt nødderne hele, hvilket betyder at den jo er svær at skære et ordentligt snit i (som de siger i Bagedysten😅)

Inden du laver opskriften, så husk lige at gennemse de gode tips allernederst.

Nøddetærte Low Carb

Nøddetærte

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
10
|
40 min

Ingredienser

Tærtebund

Nøddefyld (brug de nødder, du foretrækker)

Tærtefyld

Sådan gør du

Bund

 • Rør alle ingredienser til bunden sammen i en skål med en gaffel. Det er noget værre fedt-værk men bliv ved med at røre, til du har en fedtet, ensartet dej.
 • Fedt dejen over i en tærteform (20 cm). Skyl hænderne i koldt vand og brug hænderne til at glatte dejen ud og få den fordelt op af kanterne.
 • Opvarm ovnen til 180 grader og forbag bunden i 12 minutter eller indtil den er gylden i kanterne.

Nøddefyld

 • Opvarm smør på en pande og rist nødder heri sammen med Sukrinsirup med ahornsmag og og lidt kanel.
 • Rod det rundt på panden, til nødderne er ristet let og du har en lækker karamelagtig masse i bunden.
 • Hæld hele balladen over i tærten.

Tærtefyld

 • Pisk æg med smeltet smør, Sukrin Gold, kanel og et nip salt. Hæld massen ud over nødderne.
 • Bag tærten i yderligere 20 minutter eller til æggemassen er gennembagt. Pas på den ikke bliver for mørk henimod slutningen (læg staniol over eller sæt pladen nederst)

Inden servering

 • Lad tærten afkøle helt. Jo koldere, jo fastere/sprødere tærtebund.
 • Den smuldrer dog stadig når den skæres men smagen er superdejlig.

Noter

Husk at se tips til opskriften under selve opskriften

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tip til opskriften

Da min nøddetærte er lavet uden mel og sukker i traditionel forstand, kommer vi ikke udenom et par kompromiser. Lad os kigge på dem.

Bunden har jeg lavet af fedtreduceret mandelmel og smør. Ingen æg. Det fungerer fint, men den er lidt svær at arbejde med, fordi den er så ekstremt fedtet. Brug våde hænder til at fedte dejen rundt i formen. Det gør det meget nemmere.

Du kan IKKE bytte det fedtreducerede mandelmel til almindeligt mandelmel. Har du kun almindeligt mandelmel, så brug i stedet bunden fra pæretærten.

Fordi jeg brugte nødderne hele, er tærten lidt svær at skære. Man kan hakke dem, men jeg synes, det er lidt synd. Men nu ved du det.

Og pas på at den ikke bliver for mørk. Jeg burde have sat min i bunden af ovnen, da halvdelen af tiden var gået. Den blev lidt mørk i kanterne.

Opbevar eventuelle rester i køleskabet. Den smager virkelig lækkert dagen derpå også, hvor den er næsten endnu mere fast, klistret og karamelagtig.

Nøddetærte Low Carb
Nøddetærte Low Carb

Flere tærter?

Vil du have flere tærter, så har jeg både en dejlig pæretærte, en æbletærte (helt uden sukker eller sødemidler) og en græskartærte (pumpkin pie), som også er skøn i efteråret.

Du kan også gå på opdagelse i alle mine kageopskrifter her: KAGER

Nyhed: Ny bog til januar

FIX din fordøjelse er en bog, som hjælper dig med at løse dine fordøjelsesproblemer, uanset hvilken slags du måtte lide af. Fem forskellige skræddersyede handlingsplaner til de fem hyppigste fordøjelsesproblemer.

Læs mere her >>

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Nøddetærte”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Kom nu også til St skrive under en forkert opskrift 🙄 har lidt travlt. Det skulle være under peanutbutter og chokolade småkagerne 🫣

  Svar
 2. Undskyld, jeg ser lige at det er en anden slags mandelmel jeg har bestilt, jeg bestilte en masse varer fra samme sted og det var alt sammen vis links fra din side, så jeg har ikke været opmærksom på at der var flere slags. Jeg har nok brugt et link fra en af dine andre opskrifter. Beklager meget fejlen er min 😌

  Svar
 3. 5 stjerner
  Den ser simpelthen så lækker ud. Den vil jeg prøve i efterårsferien, når jeg får børn og børnebørn på besøg.

  Svar
 4. Ser spændende ud den møddetætte / keg har et barnebarn på 10 år som er på nul sukker og nul korn så så lige chancen her. Undrer mig over det der skkrin gold – er det ikk sukker -blot
  I en anden form? På forhånd tak for dit svar – hilsen Lene

  Svar
  • Hej Lene
   Nej det er det ikke. Sukrin Gold består primært af sukkeralkoholen erytritol, som har den egenskab (som den eneste af sukkeralkoholerne), at den ikke optages i blodet. I DK skal man deklarere sukkeralkoholer som kulhydrat men i Eryritols tilfælde er det altså vedkommende og den bær tælle som nul.

   Jeg kender ikke grunden til at dit barnebarn skal være på denne diæt men måske vil det være en fin idé lige at tjekke med forældrene om ingredienserne i denne kage er i overensstemmelse med den diæt, dit barnebarn skal være på.

   Svar