Nøddedrys


Nøddedrys til at drysse på salat, råkost eller suppe er en nem vej at tilføre smag, sunde fedtsyrer, vitaminer, mineraler og fibre. For mig er det samtidig en af de dovne løsninger. Dvs. et glas, jeg har lavet i stor portion og bare kan sætte frem på bordet, når vi skal spise. Så betyder det ikke så meget at salaten/råkosten er enkel, for så kommer smagen fra mit nøddedrys.

Nøddedrys

Nøddedrys

Føj til favoritter Udskriv Pin
20
|
20 minutter

Ingredienser

1 stort glas – ca. 20 personer

Krydderier

  • 1 tsk fennikelfrø knuste
  • 0,25 tsk stødt spidskommen
  • 0,25 tsk stødt koriander
  • 1 drys røget paprika
  • 1 nip cayennepeber
  • salt

Sådan gør du

  • Hak nødderne groft. Resten bruger du som de er.
  • Hæld hele molevitten, inkl. krydderier men undtagen hørfrø, på en pande og rist det ved middel varme, til de tager lidt farve og sesamfrøene begynder at knitre.
  • Tag dem af panden og lad dem afkøle.
  • Kværn hørfrø i en kaffemølle til 'mel'.
  • Når nøddeblandingen er kølet helt af, blander du den med de malede hørfrø og hælder hele molevitten i et tætsluttende glas.
  • Brug på salater og råkoster.

Noter

1 portion svarer til ca. 1 god spsk.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Knasende drys til salater og supper

Det knasende nøddedrys var noget, vi brugte meget før sommerferien, hvor vi fulgte Sommerklar-protokollen. Da glasset var tomt, røg den i glemmebogen, men nu har jeg endelig fået lavet et nyt.

Opskriften på nøddedrys herunder er mest til inspiration. Med det mener jeg, at både nøddeblanding og krydderier kan varieres i det uendelige. Det kommer sig ikke så nøje. Bare brug hvad du har.

Nøddedrys efter din fantasi

Kan jeg bruge XX i stedet for XX..? Svaret er ja. Ikke vild med valnødder, brug en anden nød. Løbet tør paprika, brug et andet krydderi. Aner du ikke hvad hampefrø er, helt fair, bare hop dem over. Osv.

Det eneste vigtige synes jeg er at du bevarer den samme mængde nødder og hakker dem groft. Er det hele for pulveragtigt, synes jeg, det bliver lidt tamt på salater.

Hvis jeg skal pege på én ting, som jeg synes, du skal lade være i, så er det sesamfrøene. Ristede sesamfrø smager så dejligt og sammen med krydderierne, giver de sådan en dukkah-vibe. Og de knuste fennikelfrø er altså virkelig, virkelig lækre at have i. Er de ikke en del af dit krydderi-assortiment, synes jeg, du skal lave om på det.

Men ellers kan du lave nøddedrys med de ingredienser, du foretrækker.

Nøddedrys
Nøddedrys

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Nøddedrys”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?