Nøddebrød


Dette nøddebrød kommer tæt på et almindeligt brød og smager virkelig dejligt med smør og en tyk skive ost. Nogle gange er det bare så rart at kunne spise noget, der minder om det, jeg engang spiste. Nemlig brød. Mand, spiste jeg meget brød engang? Nogle gange tænker jeg, at levede af det!

Forleden fik jeg sådan lyst til at bage det lækre valnøddebrød, som jeg bagte for noget tid siden. Desværre ville ingredienserne i køkkenskabene ikke som jeg, så det blev til et andet brød, som dog var mindst lige så lækkert.

Men prøv dette nøddebrød næste gang du får lyst til en skive god brød.

Og resten kan du opbevare i fryseren. Jeg skærer det i skiver og putter madpakkepapir imellem og på den måde kan jeg tage en skive op, når jeg får lyst. Ingredienserne er jo ikke helt billige!!.

Nøddebrød - et dejligt low carb, LCHF, glutenfrit brød

Nøddebrød

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 brød
|
1 time 10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Mal hørfrø og sesam til fint mel i kaffemølle.
 • Hak nødderne groft i hånden eller i foodprocessor.
 • Bland de øvrige tørre dele i.
 • I en anden skål pisker du æg med flødeosten og det smør,  jeg glemte at hælde i.
 • De to skåles indhold blandes og dejen, som hurtigt fæstner sig pga. de mange fibre fra både hørfrø og HUSK, hælder du i en rugbrødsform, som du bager ved 175 grader i 60 min.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Virkelig lækkert resultat. Måske en anelse på den tørre side, så husk lige smørret. Det giver ikke fugt til brødet ved at stå smeltet i kasserolle på komfuret. Note to self

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • færdige madplaner, jeg laver
 • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
 • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
 • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Nøddebrød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane
  Jeg ser mange LCHF opskrifter med hørfrø som en hovedingrediens. Kan hørfrøene i så fald erstattes med andre frø/kerner?
  Mvh Vera

  Svar
  • Hørfrø bruges ofte til at binde fx knækbrød sammen, idet de gelerer i væske. bruger du andre kerner, skal du derfor lave bindemiddel af noget andet.

   Svar
  • Ja, på LCHF bruger du ingen kornprodukter (heller ikke glutenfrie) overhovedet men laver brød/mad med kerner, nøddemel etc. så den er naturligt fri for gluten, kan man sige :)

   Svar