Nøddepostej


Nøddepostej er en vegetarisk klassiker på frokost- eller julebordet. Postejen er fyldt med valnødder, hasselnødder, svampe, knoldselleri og smag fra æble, timian, hvidløg og muskatnød og er en Low Carb version af den klassiske nøddepostej. Nøddepostejen har masser af umami og er en god erstatning for kødet juleaften.

Måske får du brug for den, hvis du en dag får en Low Carb vegetar til jul.

Nøddepostej med svampe, nødder og knoldselleri

Nøddepostej

Føj til favoritter Udskriv Pin
med svampe og knoldselleri
6
|
50 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Rist hasselnødderne på en tør pande til skallen løsner sig. Hæld nødderne i et rent viskestykke og gnub skallen af nødderne.
  • Rist valnødderne på en tør pande, til de får lidt farve.
  • Riv grøntsagerne på foodprocessoren.
  • Kom kniven i igen og tilsæt nødder og resten af ingredienserne.
  • Smør en rugbrødsform eller beklæd den med bagepapir.
  • Fordel farsen i formen.
  • Sæt formen i ovnen og bag i 40-45 minutter, til den er fast og har fået farve på toppen.
  • Lad den sætte sig lidt, inden du vender den ud på et serveringsfad.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Nøddepostej uden mel

Normalt kommes der noget stivelse i nøddepostej, oftest hvedemel eller ris, for at holde sammen på den. Det har jeg udeladt i kulhydraternes navn, og det gør, at selve postejen blive en anelse mere porøs. Du kan dog stadig sagtens skære skiver af den.

Alternativt kan du prøve dig lidt frem med pofiber eller loppefrøskaller for at gøre den mere fast i konsistensen.

Low Carb vegetar

Man kan sagtens være vegetar og spise Low Carb, men som energiberegningen på denne opskrift også afslører, kræver det altså en indsats at få protein nok.

Ofte sker der også det, at man fylder på med godt med stivelse (brød, pasta, ris, etc.) for at give mæthed i fravær af kødet. Det er der jo åbenlyse problemer forbundet med, så derfor er det også vigtigt at vise, at det jo selvfølgelig ikke behøver være sådan. Man kan jo nemlig i stedet spise vegetarisk men uden alt det næringsfattige fyld.

Selv bliver jeg jo aldrig vegetar, men nu skal alting jo ikke handle om mig😅

Me det betyder jo ikke, at man ikke godt kan spise vegetarmad, og man behøver ikke være vegetar for at spise denne nøddepostej. Den kan både spises, som den er, eller den kan også bruges som en del af et større måltid. Har du den fx på bordet til jul, kan du sagtens spise en skive, selvom du også spiser and eller flæskesteg. Det behøver jo ikke være enten-eller.

Skal jeg sørge for din aftensmad?

Jeg har Keto madplaner til hele året – lavet med sæsonens råvarer. Du får fem ugers madplan komplet med indkøbsliste til hver uge. Slip for overvældelse, hovsa-løsninger og dyr takeout.

Se Keto-madplanerne her >>

Keto Madplan forår

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Nøddepostej”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hvilken funktion har knoldsellerien her?
    Det er udenfor sæson, så rodfrukter per se kan naturligvis ikke skaffes.
    Hvad kan jeg bruge i stedet for, der opfylder knoldselleriens funktion?
    Jeg har ikke rated opskriften, for jeg skal først til at lave den i denne uge

    Svar
      • Tusind tak for hurtigt svar. Vi har noget blomkål tilovers, så det vil jeg nok prøve. Det eller gulerødder.
        Jeg vil evaluere det her, når vi har spist det.

        Svar
  2. For mig var det mest besværlige her at klargøre alle disse rodfrugter.
    Jeg har jo kun en “persille” blender med et 3 dl. rummeligt mål.
    For dem der har lyst til at bage dette, prøv først ½ portion “dej/fars”.
    Sødemidlet der stor i opskriften byttede jeg ud med mikro lidt flydende Isis og “stivelsen” / “profiber”, blev til hvedemel.
    Men denne opskrift er virkelig god.

    Svar