Nicecream med jordbær eller chokolade er lavet på basis af frossen banan. Den frosne banan giver både en masse sødme og cremethed til isen som næsten minder om softice.
At bruge frosne bananer til is er jo et trick, der er ofte brugt i enten veganermiljøet eller slet og ret hos dem, der ikke tåler mælkeprodukter. Og selvom jeg hverken er veganer eller mælkeallergiker vil jeg bare sige, at det fannerme smager godt.
Nicecream og sukker/kulhydrater
Man skal selvfølgelig være ok med kulhydraterne, som nemt kommer på linje med en almindelig sukkerholdig is, men i min verden er der alligevel noget sympatisk i at lave desserter af naturens søde sager.
Opskriften her er fra min bog Madglad, som er mit bud på en sund og real food tilgang til børns kost. At spise nicecream lavet af frosne bananer, som smager af lækker is, har jeg endnu ikke mødt et barn, der brokker sig over.
Prøv også: Lækker banansoftice med peanutbutter
Udstyr
- stavblender eller blender
Ingredienser
Jordbær-softice til 2 pers
- 100 g frossen banan i skiver
- 200 g frosne jordbær
- 0,5 dl kokosmælk eller fløde
- 0,5 tsk vaniljepulver
Chokolade-softice til 2 pers
- 300 g frossen banan i skiver
- 0,5 dl kokosmælk eller fløde
- 1 spsk kakaopulver
Drys
Sådan gør du
Jordbær-softice
- Tag bananskiverne og jordbærrene ud af fryseren og overhæld dem ganske kort med kogende vand, så de tør en lillebitte smule op.
- Kom dem i glasset til din stavblender eller blender og tilsæt kokosmælk eller fløde og vaniljepulver.
- Blend nu, mens du bevæger stavblenderen op og ned i jordbær og bananerne. Det taget lidt tid, inden de bliver helt mosede, men det skal nok komme.
- Når massen er helt blendet, kommer du isen i to skåle og serverer.
Chokolade-softice
- Tag bananskiverne ud af frysren og overhæld dem ganske kort med kogende vand, så de tør en lillebitte smule op.
- Kom dem i glasset til din stavblender (eller blender) og tilsæt kokosmælk eller fløde og kakaopulver.
- Blend nu, mens du bevæger stavblenderen op og ned i bananerne. Det tager lidt tid, inden bananerne bliver helt mosede men det skal nok komme.
- Når massen er helt blendet, kommer du isen i to skåle og drysser med kakaonibs eller hakket chokolade.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Nicecream i supermarkedet
Forleden var jeg i Meny og der så jeg i ismontren, at de havde is, som var lavet på overskudsbananer. Altså nøjagtigt som her var basen på isen frosne bananer og så fandtes den i forskellige varianter, vist nok vanilje og jordbær og måske en tredje. Der var tilsat lidt ekstra sukker også, hvilket jeg synes er unødvendigt, men jeg elskede idéen med overskudsbananerne. At bruge madvarer, der ellers ville være blevet smidt ud til at producere et lækkert produkt er den slags, jeg ville elske at se mere af i vores fødevaresystem.
Nicecream med jordbær og chokolade
De to opskrifter på nicecream her er lidt forskellige, idet bananmængden er lidt reduceret i jordbærversionen. Jeg har prøvet at lave et slags vægtet gennemsnit i energiberegningen men mest tænkt at det ikke var så afgørende, at det var helt præcist.
Et super tip til sommeren er at købe et par gode klaser bananer og så lade dem ligge og blive godt modne. Når de er helt modne og søde, skærer du dem i skiver og putter dem i poser i fryseren. Mål evt. mængden op inden, så det er nemt at tage den mængde op, du skal bruge.
0 kommentarer til “Nicecream med jordbær og chokolade”