New York er et fantastisk rejsemål for foodies og her får du min miniguide til New York med alt, hvad hjertet begærer af restauranter til alle dagens måltider, gode kaffebarer, spændende madmarkeder og lækre supermarkeder.
Når vi rejser, så handler det rigtig meget om mad. Vi planlægger en del hjemmefra og spotter gode spisesteder, hvor vi gerne vil spise. Vi booker også gerne et par steder, inden vi rejser. På den måde har vi en stribe gode restauranter at gå efter og samtidig er der plads til at være spontane og lade os gribe af det, vi lige møder.
Vi bruger også lang tid på at snuse rundt på madmarkeder og i supermarkeder. Supermarkeds-sightseeing, kalder vi det. Men vi elsker begge at snuse rundt og se, hvad der er på hylderne. Det er er genialt til at spotte nye madtrends eller bare til at få en fornemmelse for de mennesker, som lever og bor i byen.
I dag vil jeg dele vores New York-madoplevelser med dig. Det er ikke en guide til de bedste spisesteder i New York eller en fyldestgørende liste over gode madmarkeder. Det er bare de madoplevelser, vi nåede at have på vores relativt korte tur – på godt og ondt. Indlægget er blevet virkelig langt, så sæt dig godt til rette :)
LÆS OGSÅ: Fem dage i New York
MORGENMAD
Vi havde med vilje valgt ikke at have morgenmad med i vores hotel, for vi ville gerne bruge alle vores måltider på at opleve byen. Vi spiste dog vores første morgenmad i hotellets utroligt smukke restaurant.
Som madoplevelse var det ikke det vilde. Faktisk synes jeg ikke rigtigt, at hverken maden eller betjeningen var den smukke restaurant værdig. Maden var udmærket uden overhovedet at være prangende, og personalet virkede lidt som om de var i tvivl om de var på arbejde eller til fest. Sådan noget har jeg det stramt med.
Men restauranten var gudesmuk, og jeg fik eggs benedict (=æg med smørsovs), så jeg gik nu stadig mæt og glad derfra.
Nomo Soho Hotel restaurant
The Butcher’s Daughter
Da jeg spurgte mig omkring om, hvor vi skulle spise morgenmad i New York, sagde alle The Butcher’s Daughter! Og jeg forstår godt hvorfor. Det var et virkelig dejligt sted.
The Butcher’s Daughter indskriver sig i den grønne genre med sådan et semi-vegansk islæt (selvom jeg godt ved, at man altså ikke kan være semi-veganer). Fleksitarisk, kan vi sige. Der er skruet op for frugt og grønt, og der er ingen kød men dog lidt retter med æg. Der er masser af glutenfrie muligheder.
Vær opmærksom på den diskrete brug af symbolet (V). Der står måske nok “Cheddar” i menukortet, men det, du får er en underlig soja-cashew-tingest, som aldrig har set en ko. It’s not cheddar, my friend!
The Butcher’s Daugter byder på ekstremt Insta-friendly food. Og jeg kan godt lide at spise pæn mad, så thumbs up for det.
Avocado toast (glutenfri) og kokosyoghurt med bær.
Jeg havde ondt i maven resten af dagen, men det er lige før, jeg vil sige, at det var det hele værd.
Besøg dem her: The Butcher’s Daughter
Jack’s wife Freda
Hos Jack’s wife Freda spiser du morgenmad med et lidt mellemøstligt touch. Der er libanesisk salat til morgenæggene, eller du kan vælge en “breakfast bowl” med quinoa. Det er dejligt at se nogen, der tør tænke morgenmaden lidt anderledes.
Og det var virkelig dejlig mad. Kom tidligt. Der bliver hurtigt fyldt op!
Jeg ville ønske, vi havde haft tid til at spise her flere gange. Der var så meget, jeg gerne ville have smagt. Jeg fik Mediterranean Breakfast (uden pita) og Søren fik Jack’s Breakfast.
Besøg dem her: Jack’s wife Freda
Bubby’s
Her spiste vi den sidste morgen, inden vi skulle hjem. Efter at have spist lettere morgenmad på de to steder nævnt ovenover, ville vi gerne have noget bacon seriøs amerikansk morgenmad. Og det er Bubby’s leveringsdygtig i. I den grad. Jeg fik en omelet af 3 æg med asparges og ricotta, 3 tykke skiver æblerøget bacon en stor salat og en skål frugt.
Jeg var tonsemæt i mange, mange timer herefter, hvilket passede glimrende, for det var hjemrejsedag, og jeg fastede som sagt på rejsen i håb om at undgå jetlag.
Eneste minus: Bubby’s serverer kun American coffeee. Du må derfor et andet sted hen for at få en lækker latte, eller hvad du nu drikker.
Besøg dem her: Bubby’s
FROKOST
Bare Burger
Her spiste vi vores første frokost. Vi var ankommet efter den lange rejse, havde tjekket ind og begivet os ud i gaderne. Stedet her faldt vi over ved et tilfælde. Jeg havde på det tidspunkt ikke spist siden den morgenmad, jeg havde spist hjemme i KBH, så jeg glædede mig til et godt måltid.
Så vi startede med burger. Jeg har en temmelig bred definition af hvad en burger er, og den deler de heldigvis hos Bare Burger.
Menuen havde sådan en byg-selv-funktion, hvor man selv kunne sammensætte sin burger. Min var med kalkun, avokado, snasket mayodressing og noget mere, jeg ikke kan huske. Serveret i et dampet kålblad. Oprindeligt var der to, men jeg nåede at spise den ene, inden jeg fik taget billedet.
Alt var selvfølgelig grass fed, organic, free-range, cage free, og der var masser af glutenfrie og veganske valgmuligheder. Som vi senere skulle finde ud af, var det mere reglen end undtagelsen, når vi spiste i New York.
Kalkunburger i dampet kålblad med avokado og snasket mayodressing. Sød kartoffel fritter i baggrunden.
Besøg dem her: Bare Burger
Sweetgreen
Sweetgreen har et ønske om at gøre America sundere. #makeamericahealthier har de som hashtag. Det gør de ved at lave mad, primært takeout, som består af salater, som man enten selv sammensætter eller vælger direkte fra menuen.
Der er rigeligt med grønt på menuen, og der er både planteproteiner og animalske proteiner, men der er intet sukker fx. Af samme grund har de taget ting som bacon og sriracha (den der chilisovs) af menuen, fordi de ikke kunne få dem sukkerfrie. Jeg kan virkelig godt lide, når nogen står ved deres standpunkt på den måde.
Vi spiste her desværre ikke, men vi sad ned og hvilede benene og drak måske verdens dyreste iste på en virkelig varm dag. Men den var dejligt forfriskende og serveret ad libitum.
Meget dyr iste – men helt uden sukker eller nogen som helst form for tilsætning. Bare te.
Besøg dem her: Sweetgreen
Det sidste frokoststed fik jeg simpelthen ikke noteret mig navnet på. Det var en australsk café, et lille hyggeligt sted med en menu, der også var til den grønne side. Jeg fik noget kylling med en grønkålssalat med oliven og kapers.
AFTENSMAD
Vi gik efter at spise så forskelligartet mad og på så forskelligartede restauranter, som muligt og det lykkedes faktisk nogenlunde, synes jeg. Se her:
CATCH
Catch ligger i Meatpacking District, og vi havde en lidt blandet oplevelse her, dog mest på servicesiden.
Stedet var virkelig fedt fordelt over flere etager. Vi startede på roof top baren, hvor vi fik en greenie-cocktail til lyden af DJ’en, der spillede ovre fra Gansevoort Hotel, og derefter valgte vi at blive og spise ude på terrassen.
Vi fik sashimi og sushi og nogle andre varme retter. Retterne kom dog fejlagtigt i forkert rækkefølge, så vi spiste varme retter først og sushi/sashimi bagefter, hvilket var lidt skørt. Nogle af vores side orders dukkede aldrig op. Men maden og stemningen var god, så måske var vi bare uheldige. Vi havde uanset en forrygende aften der.
Greenie-cocktails og alkoholfri cocktail med agurk, lime og frisk mynte
Sashimi
Noget kylling med friterede søde kartofler og salatblade til wrap – virkelig lækkert!
Se mere her: CATCH
CONTRA
Dette var den eneste restaurant, vi havde booket hjemmefra, og nok det bedste sted, vi spiste i NYC.
Contra byder på en 5 retters menu, som skifter hver dag. Og det var virkelig spændende og eksperimenterende mad. Meget grønt og meget fisk men også en smule kød.
Stedet er småt og virkelig hyggeligt, og betjeningen er super kompetent og imødekommende.
Menuen, den aften, vi spiste der.
Se mere her: CONTRA
GALLAGHER’S STEAKHOUSE
Vi ville simpelthen prøve et rigtig old fashioned New York Steak House og fra hvad vi kunne læse os til, var Gallagher’s stedet at gå hen. Og det var virkelig både godt og autentisk. Vi spiste der godt nok til frokost, men når du først er blevet lukket ind i den mørke restaurant med tunge træ- og lædermøbler, glemmer du lidt om det er nat eller dag.
Vi delte en kæmpe porterhouse steak og det var, tror jeg, den bedste steak, jeg nogensinde har smagt. Mørt som smør, var det. Det var afsindigt lækkert.
Bartenderen insisterede på at tage vores billede – when in the US…
Se mere her: Gallagher’s Steakhouse
DANJI
Den sidste aften var lidt uplanlagt. Vi havde klædt tidligt om til middag, men havde så travet lidt rundt i byen. Vi havde ikke helt besluttet, hvor vi skulle spise, så det hele var sådan lidt tilfældigt.
Men så åbnede himlen sig i det vildeste skybrud. Vi løb i læ under et stillads i et virkelig trist område uden nogle restauranter i sigte. Efter at have stået der lidt, fik vi prajet en taxa og fik den til at køre os til en koreansk restaurant, som Søren havde “mappet” på sit fine kort. Vi anede ikke rigtig noget om stedet.
Det viste sig dog at være et virkelig hyggeligt sted med lidt moderne koreansk mad, som bevidst undgik brug af MSG og andre tilsætningsstoffer, som de asiatiske restauranter ellers er fyldt med. Jeg kan bare virkelig godt lide, når folk har taget stilling.
Vi fik rigtig dejlig mad, og jeg endte med at high-carbe den. Jeg bestilte en ret med “sød kartoffel nudler”, hvilket jeg syntes lød virkelig lækkert, men det viste sig at være en stor tallerken risnudler med et par strimler sød kartoffel. Well. Det er dælme mange år siden jeg har spist risnudler, og det er jo ikke helt vildt interessant. Men sovsen var god og det smagte faktisk rigtig udmærket.
Læs mere her: DANJI
SPRING NATURAL KITCHEN
Vi spiste en let middag her på vores første aften, imens vi kæmpede for at holde os vågne. I Dk-tid svarede det til, at vi spiste kl. 3 om natten, og ingen af os havde nogen nævneværdig appetit.
I dagslys kan jeg forestille mig, at stedet er super Instagram-venligt. I hvert fald var der masser af lækre salater på menuen, bl.a. en “Rainbow bowl”, du ved, de der salater med ingredienserne placeret sirligt efter hinanden.
Maden levede dog ikke helt op til forventningerne, i hvert fald ikke i præsentation. Måske var vi uheldige. Jeg ville gerne have givet dem et forsøg mere, men man spiser jo ikke samme sted to gange, når man er i New York. Det må blive næste gang.
Læs mere her: SPRING NATURAL KITCHEN
EKSTRAORDINÆRT GODE KAFFEBARER
Når man rejser med Søren, er heller ingen kaffe tilfældig. Han har på forhånd mappet en stribe gode kaffebarer, og når det så er kaffetid, siger han noget i retning af: Kom, jeg har mappet en virkelig god kaffebar. Den ligger lige herhenne. Og så traver man 3 km.
MEN. Til hans forsvar vil jeg sige, at vi dælmedeme drak god kaffe i New York. Glem Starbucks. Hvorfor folk drikker kaffe der er mig en gåde.
Her er de gode kaffesteder, Søren havde fundet til os. De fleste af dem har flere placeringer rundt i New York.
Rimelig seriøs latte art på Grumpy Café
MARKEDER OG FOODIE-STEDER
Vi gik selvfølgelig ret målrettet efter madmarkeder og foodie-steder because that’s what we do.
Chelsea Market
Chelsea Market var selvfølgelig et must. Hvor interessant det reelt var, ved jeg egentlig ikke lige, men det var et af de steder, vi skulle besøge.
Grand Central Market
Grand Central Market lå lidt skjult i bunden af den store og enormt flotte Grand Central Station. Pludselig havde du en indgang til dette ret up-scale marked med alverdens friske og lækre råvarer. Og udskårede frugt og grønt i stribevis.
Vil du have frugt og grønt? Jamen, her er det snittet og klargjort.
Smorgasburg
Smorgasburg er et marked i Williamsburg (Brooklyn), som vist nok er der hver lørdag. Det var superhyggeligt men meget varmt og propfyldt med mennesker. Stemningen var festivalagtig og duftene fra de MANGE forskelligartede madboder blandede sig med hinanden. Vi købte en kebabsalat og satte os ned til floden, hvor vi spiste den med tæerne i sand og udsigt til Manhattan skyline. Det var faktisk ret blæret!
MAST Brother’s Chocolate
Dette er et must for chokoladeelskere og måske noget af det lækreste chokolade, jeg har smagt. Nogensinde! Butikken, som også ligger i Williamsburg er sådan en kombi butik/fabrik, og du kan følge chokoladefremstillingen bag glasruder.
Der er masser af smagsprøver, og helt utroligt mange spændene chokoladevarianter, du kan købe med hjem. Vi smagte bl.a. chokolade med timian og chokolade med røgsmag. Ikke just to favoritter. Til gengæld var varianterne chokolade med tahitisk vanilje og chokolade med mandelsmør blandt mine favoritter.
Læs mere: MAST Brother’s chocolate
SUPERMARKEDER
Når vi rejser, går vi på supermarket-sightseeing, som vi kalder det. Vi elsker begge at snuse rundt og se, hvad der er på hylderne. Det er er genialt til at spotte nye madtrends eller bare til at få en fornemmelse for de mennesker, som lever og bor i byen.
Især mærkningerne på madvarerne er meget anderledes og langt mindre regulerede end derhjemme, virkede det til. Fx kunne en tomatsovs være mærket med glutenfri, hvilket er lidt overraskende, for jeg har ved gud aldrig set en tomatsovs med gluten i, men det kan selvfølgelig være, de har for vane at putte det i. Men det minder lidt om dengang i 80’erne hvor sukker blev fremhævet som 100% fedtfri.
Whole Foods
Whole Foods er et must, og det var som altid utroligt lækkert. Jeg var igen imponeret over deres mange muligheder for at købe færdiglavet mad med hjem. Der var både salatbuffeter og buffeter med varme kødretter, hvor man kunne blande sin egen aftensmad. Idéen er virkelig god.
Det, der ikke imponerer mig er derimod at læse om at Whole Foods ikke har styr på hygiejnen i køkkenenerne, hvor disse retter produceres. Det synes jeg ærligt talt er skuffende.
Men ellers er der skruet helt op for feel-good-ethos.
Mrs. Greens
Dette var et lille lokalt supermarked, vi kom forbi, som set udenfor ikke lignede meget andet end en købmand, men som bredte sig langt ind bagved og også havde en hel kælderetage fuld med varer.
Vi tager proteinbarer til næste niveau her!
Brooklyn Harvest Market
Også et dejligt supermarked. Alting er simpelthen så indbydende sat op. Men det gælder faktisk alle de supermarkeder, vi besøgte. Presentation is everything. Det går rent ind hos mig. Det giver mig lyst til at fylde kurven med frugt og grønt. Kom nu, danske supermarkeder! Det kræver så lidt altså!
Dean & Deluca
Dette supermarked var lidt mere kombi convenience/frisk mad. Det mindede lidt om underetagen i Magasin med Mad & Vin. Men vi snuste rundt derinde i noget, der lignede timevis, og de havde bare så mange spændende ting på hylderne. Fx de vildeste og skøreste drikkevarer. Helseingredienserne ville ingen ende tage!
Det var det for denne gang. Jeg glæder mig allerede til næste gang, vi skal afsted og opleve den skønne by.
Har du et tip til noget, jeg ikke må misse næste gang, så læg lige en kommentar herunder, så jeg har det hele samlet. Tak <3
Se mere fra New York her: København-New York tur/retur på 5 dage
Hej Jane
Vi er lige kommet hjem fra en skøøøøn tur til USA – herunder NYC. Googlede “mad i NYC” – og hvad dukkede op? Dit blogindlæg!! Mega fedt! Tak for inspiration 👍👌
Vi var bl.a. på Bareburger, hvor vi fik virkelig god mad – og her kommer så årsagen til at jeg skriver til dig 😄
Jeg har en udfordring til dig …..😉
Vi fik de lækreste “cauliflower wings”, altså blomkål lavet a la Buffalo wings. Vi taler stadig om dem!!! Min mand, der ligesom jeg er stor fan af dine opskrifter, sagde med det samme, at de MÅ da kunne laves “Keto-venlige”
Måske noget du kunne synes var sjovt og udfordrende?
Jeg har et billede af dem og på Bareburgers hjemmeside hedder retten “Goin back to cauli” (smart ☺️)
Hvis du er interesseret kan jeg sende billedet til dig.
Tak for MAAAANGE gode opskrifter og inspiration i hverdagen!!
Mange hilsner
Gitte
Ej hvor fedt at dette gamle indlæg stadig kan lidt. Jeg håber sådan at kunne besøge New York igen indenfor de næste par år. Mine teens vil så gerne opleve den by.
Jeg har lavet buffalo blomkål allerede – helt sikkert ikke så vellykket som dem i NY men måske kan de bruges alligevel❤️
Hej Jane.
Hvilken car service brugte i?
Synes det er en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge.
Car service? Ingen, tror jeg. Jeg tror, vi tog en taxa fra lufthavnen til hotellet og da vi skulle hjem, lokkede hotellet os til at køre med en af deres biler/chauffører…
Bare af nysgerrighed, hvorfra ved du at der ikke er styr på hygiagnen hos Wholefoods? Jeg har mange gang både i USA og London benyttet mig at deres buffeter.
Jeg så bare en artikel om det lige efter jeg havde været der, men jeg fik ikke gemt den, så jeg hæftede mig ikke ved detaljerne. Googlede det nu og fandt den: http://www.huffingtonpost.com/entry/fda-whole-foods-unsanitary-conditions-food-prep_us_57617b3de4b09c926cfdc455
Lækkert indlæg og smuk mad :-) Hvor har du læst det med WF og hygiejnen? Og var det generelt eller i NYC, der er problemer? Spørger fordi jeg er kæmpe WF-fan og kommer der tit, da jeg bor i USA :-)
Åh jeg mener, det var New York men jeg fik ikke gemt artiklen… :-/
Jeg føler et lille behov for at nævne, at grunden til at mange butikker har medarbejdere til at sætte varer så pænt op er, at mindstelønnen i USA er så lav for den type af medarbejdere. :-) Jeg vil i stedet glæde mig over, at vi lønner vores butiksansatte herhjemme i Danmark anstændigt – omend det da ville være dejligt med flere medarbejdere, så udstillingerne kunne blive lige så indbydende til at handle sundt – og et WholeFoods indtog selvfølgelig!
Det er en god pointe om end jeg synes enten-eller-tanken er sat lidt på spidsen. Vores supermarkeder arbejder allerede meget på at gøre det hele mere lækkert og indbydende, og mit gæt er, at vi vil se meget mere af det i fremtiden.
Jeg var i NYC sidste år, men kan se jeg har SÅ meget tilgode på madsiden!
Det HELE kommer på listen.. Mamamammamama!
Ok, det her blogindlæg er jo food porn på den absolut bedste måde ♥♥
Haha, ja! Og så giver det rimelig meget lyst til at tage til New York, ikke? ;-)
Også det! Sig til, hvis du har et ledigt hjørne i kufferten, næste gang du skal afsted :D
Hej Jane
Uhh, et dejligt indlæg! Vi var i NY i påsken, og besøgte et par af de samme steder, så det vækker gode minder :-) Jeg var også virkelig vild med Dean & Deluca. Så mange spændende ting.
Vi spiste også på en restaurant, hvor sushien kom efter retterne. Tjeneren forklarede, at det er sådan, de ofte spiser i Japan. Altså først retter som vi kender det og så sushi til sidst, hvis man er mere sulten :-)
Interessant. Her var det dog ikke meningen, er jeg ret sikker på. I hvert fald undskyldte tjeneren for det adskillige gange.
Og enig, Dean & Deluca var overlækkert. Jeg kunne snuse rundt derinde i timevis :)