Sukkerfri yoghurt-is


Jeg fik lyst til lige at dele denne hurtige opskrift på nem sukkerfri yoghurt-is med jer, for den var bare så nem og dejlig. Hernede i Italien, hvor vi befinder os i øjeblikket, laver de jo ellers utroligt lækker is. Eller dvs. den ser i hvert fald lækker ud.

Jeg spiste is to gange i Rom og begge gange blev jeg enig med mig selv om, det ikke er det værd. De smager SÅ sødt! Jamen så sødt, at de kunne have halveret sukkerindholdet, og jeg ville stadig synes, at de var for søde.

Nem yoghurt-is uden sukker og sødemidler

Nem yoghurt-is uden sukker og sødemidler

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
5 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Overhæld de frosne bær hurtigt med kogende vand og dræn dem straks. Det er bare lige for at gøre dem blødere i det.
  • Rør sammen med den græske yoghurt og sæt et tern chokolade i eller hak chokoladen og kom den på toppen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sukkerafvænnede smagsløg

Det er jo en kendt bivirkning af ikke at spise sukker til daglig. Prøv det selv. Undgå alt sukker i to uger og spis så en is. Du vil blive overrasket over, hvor meget smagsløgene skærpes, når de ikke hele tiden dynges til i sukker og stærke, syntetiske smage.

Og så handler det pludselig ikke om at være hellig eller sukkerforskrækket, når man takker nej til is og bland-selv-slik. Så handler det faktisk om, at man synes, det smager dårligt. Og hvorfor spise noget, der smager dårligt?

Selv ting, man ikke normalt forbinder med sødt, smager sødt, når man ikke er vant til sukker. Avokado fx. Eller fløde. Eller ja, græsk yoghurt (den fuldfede – den magre er stadig sur).

Hvis du gerne vil vide mere om det der med at blive sukkerfri, kan du læse mere her.

Varmt! – Hit med noget koldt!

Men hernede i varmen får man ellers nemt lyst til noget koldt.

I går travede vi rundt i Cagliari, som er hovedbyen hernede på sydøen af Sardinien, og det var SÅ varmt. Da vi kom hjem, rørte jeg sådan en nem yoghurt-is her sammen og spiste den, inden vi trak i badetøjet og gik ned og dyppede os i det dejligt kølende hav.

Nem yoghurt-is uden sukker og sødemidler

Nem og hurtig kølende sommerdessert på 5 minutter.

Hvis jeg havde været hjemme i mit eget køkken, havde jeg nok rørt en smule vaniljepulver i også.

Rigtig god weekend!

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Sukkerfri yoghurt-is”

  1. Hey.
    Spørger måske lidt dumt.
    Skal yoghurtisen ikke fryses? Det kan jeg ikke læse nogle steder.

    Svar
    • Jo det skal yoghurt-is normalt men her har jeg lavet en lynversion, hvor de frosne bær får lov at være dem, der giver is-fornemmelsen❤️

      Svar
  2. Hej
    jeg har lavet en dessert af 100 gr. cheesy vaniljeskyr og 8 jordbær og lidt piskefløde, blendet det hele og frosset det, i små glas, er det en “lovlig” dessert ?

    Svar
    • Det er ikke noget, jeg ville spise, men hvis det passer ind i din kontekst, kan du jo fint vælge anderledes end mig :)

      Svar
  3. Hej
    Det ser lækkert ud.
    Isen krystallisere ikke med græsk yoghurt?
    Jeg har prøvet med alm yoghurt og det krystallisere, så tænkte at prøve din med græsk yoghurt

    Svar
  4. Jeg har købt bogen nu… skal starte op med at læse, jeg har en “blød rygrad”, men håber at kunne finde ud af at starte op. ?

    Svar
  5. Ja, for mig smager pasta sødt.
    Det ligner en lækker dessert, den må jeg prøve, men nok med laktosefri yoghurt med et skvæt fløde i. Tak for opskriften.

    Svar
  6. Uhm!! Den ser godt nok frisk og lækker ud og sukkerfri er lige noget for mig, som har en diabetiker i huset?
    Tak for ideen, som vi nok skal få smagt mange gange i varmen.

    Svar
  7. Savner dig så meget og syntes snart du har holdt ferie nok ?
    Mangler virkelig min daglige inspiration her fra bloggen så jeg har godt nok været igennem mang indslag af ældre dato. Det er faktisk både sjovt og inspirerende.
    Som du laver denne is kom jeg lige i tanke om at den var den is jeg lavede om sommeren til min unger. Den ene ville helst hindbær og den anden skovbær.
    Selvom solen ikke skinner så meget i dk så kunne sådan en lækker sag godt være et weekend treat.
    Nyd resten af ferien (trods alt) ?

    Svar
    • Hvor er du sød, Heidi :) Vi har også været væk længe. Næsten tre uger i alt bliver det til. Vi kommer hjem igen på torsdag :)

      Svar