Peberfrugthapsere: Nem morgenmad til de travle


Peberfrugthapsere er nem morgenmad til travle morgener. Det er der mange, der efterspørger. Selv synes jeg ikke, det tager mange øjeblikke at slå en række spejlæg ud på panden, som så passer sig selv, imens jeg bader, ordner hår, smører madpakker, eller hvad jeg nu har af gøremål. Til gengæld er sådan et par spejlæg lidt upraktiske at have med sig, hvis man nu er sent på den og er nødt til at indtage morgenmaden på farten.

Hurtig og nem LCHF-morgenmad uden æg

Peberfrugthapsere: Nem morgenmad til de travle

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
5 minutter

Ingredienser

 • 1 grøn peberfrugt
 • 4 stykker ost – jeg brugte en høost fra Naturmælk
 • 4 stykker spegepølse
 • karse Valgfrit drys
 • 1 skive chiaknækbrød (som du selvfølgelig har lavet i forvejen) med et tykt lag smør

Sådan gør du

 • Skær peberfrugt i fire både, kasser kernerne i midten og fordel ost og spegepølse på.
 • Smør smør på chiaknækbrød.
 • Nu har du fire gode peberfrugthapsere og en knasende kerneknækbrød med smør.
 • Jeg drikker gerne en dobbelt espresso med fløde og kokosolie, og så behøver jeg ikke tænke på mad igen før til frokost.

Noter

chiaknækbrød

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Nem morgenmad til travle morgener

Dette her er et andet forslag til en nem og hurtig morgenmad, som ikke kræver den store tilberedning. Peberfrugthapsere! At kalde det en opskrift er dog lidt af en tilsnigelse, så lad os kalde det “haps idéen” i stedet.

Se også: Keto-morgenmad til travle morgener

Mere nem morgenmad og frokost

I min e-bogen “KETO airfryer opskrifter – morgenmad & frokost” får du 30 Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Køb e-bogen lige her>>

Andre gode toppings til peberfrugthapsere er:

 • leverpostej (måske endda den hjemmelavede)
 • øko-spegepølse med peanutbutter eller mandelsmør (smager bedre end det lyder)
 • brie og karse
 • tunsalat, makrelsalat eller rejesalat rørt med mayo

Well, det er kun fantasien, der sætter grænsen her.

Hurtig og nem LCHF-morgenmad uden æg

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

42 kommentarer til “Peberfrugthapsere: Nem morgenmad til de travle”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane
  Jeg har et spørgsmål til dine hapsere. Må man bruge rød snack-peber ? De er jo lidt sødere i smagen, men er de også mere “søde” end almindelig rød, gul, grøn peber?
  Jeg forsøger at kører striks LCHF
  MVH Tina

  Svar
 2. Kære Jane,

  Jeg er virkelig glad for dine svar. Nu tror jeg kun der er ét afklarende / forståelses-spørgsmål tilbage :)

  Skal jeg forstå dig sådan, at hvis jeg supplerer mine måltider med yderligere “rene fedtkilder”, men fortsætter med at bruge ost og fløde som hidtil (måske i lettere reduceret mængde ?), så vil min krop “blive mere klar over”, at den skal bruge fedt som primært brændstof ??

  Jeg kan supplere med at fortælle, at jeg nok har taget 1½-2 kg på siden påske, hvilket ikke er alarmerende, men heller ikke specielt velkomment … så det ville være fint at blive “fedtdrevet”, så vægten (måske) bliver helt stabil. På trods af den lille vægtøgning, føler jeg dog at vægten er rimelig stabil – særligt sat i relation til, at jeg ikke holder mig tilbage fra vin, chokolade og som sagt nødder / kerner, og at jeg faktisk stoppede med mine løbeture samtidig med kostomlægningen, fordi jeg ikke lige kunne overkomme begge dele i den periode!!

  Nå, slut for nu – håber du vil sende et sidste svar :)
  God søndag.

  Kh. Anne

  Svar
  • Ved at bruge rene fedtkilder fremfor primært fedtkilder, som også bidrager med protein og kh (som ost og fløde), vil du skyde din daglige fedtenergiprocent (den samlede andel af kalorier, du får fra fedt) og det vil skyde kroppen mere i retning af optimal ketose/fedtdrift. :) Men det kræver at du holder kulhydraterne få, dvs. holder lidt igen med fx nødder og chokolade (i hvert fald hvis vægten skal ned. Ift. vedligehold kan det bedre gå).
   Byt evt. løbeturene med gåture i perioden, hvis det er for hårdt. Selv tester jeg i øjeblikket en løbemodel, hvor jeg løber 2 km hver dag. Det er short & sweet men stadig 14 km om ugen. Jeg har tendens til skader, så nu tester jeg om dette kan være en genoptræningsmodel. Måske en idé for dig også…

   Svar
 3. Tak for svar, Jane :)

  Jeg er usikker på hvor meget ost og fløde (mælkeprodukterne) er “problematiske” for mig i denne sammenhæng… Tror du det er dér jeg skal skære ned på kulhydraterne ?
  Jeg snacker også til tider på diverse nødder, men jeg spiser meget sjældent LCHF-brød.

  Måske jeg skal igang med at lave flere oliebaserede dressinger og lign., for at få mere fedt / andet fedt end fra ost og fløde …

  Hvad tænker du ??!

  Kh Anne

  Svar
  • Det er helt bestemt en god idé at få en “ren fedtkilde” (smør, kokosolie, olivenolie etc) til hvert måltid. Får du kun dit fedt fra fx ost og fløde får du samtidig hhv. kulhydrater og protein og begge dele vil kunne gøre, at din krop ikke bliver helt omstillet til fedtdrift. Nødder indeholder også en del kulhydrater, hvor sunde og nærende de end er :)

   Svar
 4. Hej Jane,

  Jeg er i opstartsfasen og måske derfor ekstra i tvivl om, hvor bagatelgrænserne går. Men jeg har faktisk holdt mig fra leverpostej, da det jo som regel indeholder lidt hvedemel. Det er ikke fordi jeg vil holde mig til striks lchf – jeg vil blot ikke risikere at jeg her i min “testfase” snyder mig selv for at mærke kroppens reaktioner på den ændrede kostsammensætning. Kan du sige noget om det?

  Det er egentlig relateret til en anden tvivl jeg har: Hvis man en dag falder over et stykke flute, kan du så sige noget om i hvor høj grad man bliver sendt tilbage til dag 0 og igen skal kæmpe mod en krop der skriger på kulhydrater? Jeg er meget madinteresseret og vil synes det er ærgeligt at være på restaurant eller til middag og ikke kunne tale med om brødet selv om jeg godt kan undvære det til hverdag (tænker du må have skrevet noget om det før, men kan ikke finde det…)

  VH
  Jesper

  Svar
  • Hej Jesper
   Jeg synes, det lyder meget fornuftigt at starte med en periode, hvor man er lidt “firkantet”. Så kan man altid flexe lidt senere. Hanegals leverpostej er uden hvedemel og det samme er den, jeg har en opskrift på i Mæt&Slank.

   Hvad der sker, hvis du en dag spiser mange kulhydrater, er meget individuelt. Men det afhænger også af, hvor lang tid du har spist LCHF. Hvis episoden er i starten, vil din krop ikke være helt fedtdrevet endnu og du vil derfor skyde dig selv tilbage til start. Er din krop derimod fedtdrevet, vil din ene dag med brød ikke betyde alverden. Du vil formentlig være tilbage på fedtdrift allerede når du vågner næste morgen. Eller i hvert fald hurtigt. Overgangsbesvær og den slags hører starten til, men der kan selvfølgelig godt være øget sukkertrang et par dage efter. Det er nok lidt forskelligt. Jeg får fx ikke overgangsbesvær, hvis jeg en dag spiser sukker og går tilbage på LCHF igen næste dag. Gav det mening?

   Svar
   • Det var lige hvad jeg havde brug. MANGE tak. Det er virkelig godt med alle de spørgsmål/svar på dine blogposts – meget inspirerende og oplysende at læse dine svar.

    Svar
   • Kære Jane,

    Emnet hører ikke rigtig til i denne tråd, men nu du selv nævner “fedtdrevet krop”, så spørger jeg lige videre i denne tråd…
    Hvordan / hvornår bliver ens krop fedtdrevet ?? (jeg er godt klar over, at det egentlig er et spørgsmål der ikke kan besvares generelt!).
    Jeg kan også spørge: tænker du min krop er fedtdrevet idag, hvor jeg siden påske, på nær meget få undtagelser, har udeladt ris, pasta og kartofler. Jeg har til gengæld ikke været sparsom med hverken fed ost eller kerner og nødder. Jeg drikker også jævnligt noget med sødemiddel i … selvom det er den næste vane jeg skal skippe …
    Jeg spørger fordi jeg stadig oplever det er meget hårdt at løbe (har tidligere løbet ca. 5.15 min/km og nu er det rigtig hårdt at løbe 5.45 min/ km.), og en del af forklaringen er helt sikkert ‘almindelig’ dårlig form, men noget føles også som glukosemangel til musklerne …

    Ja, måske skulle dette spørgsmål stå et helt andet sted … Kan du mon flytte det ??!

    Mange hilsner fra en der elsker dine LCHF-opskrifter :)
    Anne Lind

    Svar
    • Fedtdrevet betyder bare at kroppen har opreguleret de hormoner og enzymer, der har med fedtforbrænding (=udvinding af energi af fedt) at gøre. Det tager nogle uger/måneder. Hvis du stadig oplever det som tungt at løbe efter så mange måneder, tyder det på, at din krop ikke er helt fedtdrevet. Det kan skyldes for mange kulhydrater i kosten eller for meget protein. Du kan så vælge at gå endnu mere low carb/high fat, men en anden løsning kan også være at spise lidt ekstra kulhydrater de dage, du løber. På den måde får du lidt “raketbrændstof” til benene de dage. Selv har jeg ikke oplevet problemer med løb siden den “spæde start”, men jeg husker tydeligt hvor tungt det var.

     Svar
 5. Hej Jane.
  Kunne du ikke hjælpe mig. Hvor kan jeg købe Yaconsirup, og hvilket mærke?..
  Har læst man skal passe på hvor og hvad man køber.
  Tak for alle dine gode indlægmog opskrifter :))

  Svar
 6. Hej Jane..

  Jeg har, når jeg kommer hjem fra mine sene runderinger taget nogle tykke skiver ost, bl.a havarti ( den er bare god ) og har mit kødindtag op og NU går vægten den rigtige vej, Nemlig NEDAD.

  Piskefløde i kaffe smager i øvrigt fantastisk :-)

  Svar
 7. Kan tilføje at squash (og agurk for en lidt mere vandet udgave) også fungerer fint som base for pålæg… og det kan tages med på samme måde som et flute eller en klapsammen. Jeg bruger flødeost eller lign. for at pålæg sidder en smule fast.

  Svar
  • Tak for at skrive det :)
   Tænker det er en mega nem idé, men når man ikke er fan af peberfrugt, så hjælper det jo lige meget… Tror lige jeg skal hjem og eksperimentere lidt med squash og aubergine (mine yndlingsgrøntsager) :D

   Svar
 8. Hej Jane,
  Jeg er lidt træt af æg og jeg har kun forsøgt mig med dine kostråd i en uge ;) så jeg “hapser Ideen”! Et dejligt sprødt og friskt alternativ.
  Hvor mange kulhydrater anbefaler du egentlig i den daglige kost? Nu snakker du jo både om kerneknækbrød, leverpostegsmad og peanutbutter. :) bør måske få kigget i dine bøger, men indtil da …. Go dag

  Svar
  • Jeg synes ikke, man kan tale om et bestemt antal kulhydrater, der er mest rigtigt. Det er jo dels et trivselsspørgsmål og dels et spørgsmål om, hvad vi gerne vil opnå med vores kost. At have et slags loft på fx 50 g kulhydrater om dagen kan være et fint sted at starte for mange, mens andre vil have mere gavn af mere eller mindre. Skal vægten ned, kan man med fordel skære mere ind til benet, har man et højt aktivitetsniveau vil man formentlig have en højere kulhydrattolerance. Bøgerne dækker også det emne ret fint :)

   Svar
 9. Hej Jane. Hvis man er virkelig morgentravl og gerne vil have æg, kan man lave en KÆMPE omelet i en bradepande i ovnen. Det gør jeg søndag aften. Det tager ca 20 min. Herefter skærer jeg omletten i 8-10 stykker som jeg fryser ned hver for sig. VUPTI så skal den bare lige lunes og så er der lækker LCHF-morgenmad på 2 min. Især hvis man ligesom jeg ikke er microovns-forskrækket. Ellers står den jo bare og passer sig selv i ovnen mens man er i bad.

  Svar
 10. Hvis man ikke selv laver leverpostejen – det har jeg i øvrigt gjort og den smagte fremragende – men hvis nu man liiiige vil hoppe over det så famøse lave gærde for en gangs skyld, hvilken købte leverpostej kan du da anbefale? :-)

  Svar
 11. Det er også min “nemme” løsning til både morgenmad eller frokost! Gerne en rød eller gul peber med en lækker gedeost, eller tartar ost eller anden smøreost, så parmaskinke eller andet lækkert pålæg på. Smager skønt :-)! Og selvfølgelig med nespresso, kokosolie og fløde, så starter min dag godt!

  Svar
  • Det står da i indlægget! Ha ha! Her har jeg brugt en høost men alle slags ost kan jo bruges. Flødehavartien (som jeg elsker), en lagret comté eller en fed brie. Så længe det ikke er en mager slankeost ;-)

   Svar
 12. Godmorgen Jane.

  Opskrift eller ej. Det er jo genialt. Jeg står tit med 5 LCHF ting i køleskabet og tænker “Kan man overhovedet kalde det en opskrift” og/eller “Kan man overhovedet kalde det et måltid”.

  Men så tryller jeg og spiser det og vupti – så blev jeg mæt og er glad med en rolig mave. Så who cares :D

  Tak…

  VH Hanne/KunstnerKram

  Svar