Nem italiensk kylling-pølseret med oliven og parmesan


Nogle gange laver jeg mad med henblik på, at det skal ende her på bloggen. Det betyder, at jeg er lidt ekstra opmærksom på, hvad jeg putter i og hvordan og hvornår, for at kunne gengive en opskrift, der er nogenlunde i tråd med måden, jeg lavede den på. Andre gange laver jeg mad til bøger, og her må jeg måle og veje ingredienser og lave alting fra bunden.

Nem italiensk kylling-pølse-ret med oliven og parmesan --> madbanditten.dk

Nem italiensk kylling-pølseret med oliven og parmesan

Føj til favoritter Udskriv Pin
5
|
30 minutter

Ingredienser

 • 500 g kyllingebryst
 • olivenolie
 • 200 g gode pølser med højt kødindhold (rest fra grillmiddag aftenen før)
 • 700 g tomatsauce med basilikum jeg brugte en fra Irma
 • 1,5 dl fløde
 • 100 g Oliven
 • 1-150 g parmesan revet
 • frisk basilikum til pynt
 • salt og friskkværnet peber

Forslag til tilbehør

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 170 grader. Skær kyllingfileterne i tern og læg dem i et ovnfast fad.
 • Vend dem i olivenolie og drys med salt og peber.
 • Steg dem i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de er gennemstegte. Tag fadet ud af ovnen og sæt det til side.
 • Hæld tomatsovs i en gryde og kog den op. Hæld fløde i og lad den simre lidt.
 • Halver pølserne på langs og skær dem i skiver, så du har pølse-halvmåner.
 • Læg pølserne ned i fadet til kyllingeternene og hæld oliven herned til også.
 • Hæld nu den varme tomatflødesovs over og vend det hele godt rundt.
 • Fordel revet parmesan over og varm hele baduljen i ovnen, til parmesanen er smeltet, eller til du er klar til servering.
 • Server fx med broccoli og blomkålris.

Noter

Som tilbehør fik vi en rest broccoli og en rest blomkål, som jeg havde skåret i smulder og stegt sammen med 1 pakke bacon og venlige mængder kokosolie.
Jeg serverede også pulp-bollerne til, og dem spiste ungerne af også. Ungerne fik desuden lidt ris til. Og på den måde blev det et dejligt hverdagsmåltid.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Men nogle gange er jeg bare en mor, der laver mad til sin familie. Bikser noget sammen hurtigt, smager lidt, tilsætter lidt ekstra af det ene og det andet uden at skele til mængder og fremgangsmåde. Nogle gange sker der så det, at den mad, jeg bare lige bikser sammen, smager megagodt, og det er jo herligt, men så så ærgrer jeg mig straks over, at jeg ikke lige var mere opmærksom, da jeg lavede det.

Dette er en af den slags retter. Bikset sammen af halvfabrikata og rester, men som alligevel smagte fuldstændig forrygende. Jeg skal prøve at gengive opskriften her, sådan i grove linjer.

Som tilbehør fik vi en rest broccoli og en rest blomkål, som jeg havde skåret i smulder og stegt sammen med 1 pakke bacon og venlige mængder kokosolie. Jeg serverede også pulp-bollerne til, og dem spiste ungerne af også. Ungerne fik desuden lidt ris til. Og på den måde blev det et dejligt hverdagsmåltid.

Nem italiensk kylling-pølse-ret med oliven og parmesan --> madbanditten.dk

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Nem italiensk kylling-pølseret med oliven og parmesan”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Det ser lækkert ud, og dejligt med en 5-dages madplan. Jeg savner dog en overordnet madplan til print. Vi vil gerne spise sundt, og lave nem mad, men i en hektisk hverdag er det bare ikke altid at man har overskud eller inspiration til lave sund og nem madplan, samt handle varieret ind (nogle gange bruges nogle lidt usædvanlige ingredienser). Det ville være lækkert hvis du kunne lave en sund lækker madplan med en overordnet indkøbsliste til print :)

  Svar
  • Det er en super idé. Forslag til madplan kan jeg sagtens stykke sammen, men det bliver kompliceret og tidskrævende, når der skal laves indkøbslister til. Mit spørgsmål til dig er derfor: Hvad ville du betale for sådan en ydelse?

   Svar
 2. Hej Jane,

  Først og fremmest tak for en fantastisk blog med masser af inspiration. Jeg har fulgt med næsten siden begyndelsen og det har også været interessant at følge din og bloggens udvikling. Successen er fuldt ud fortjent.
  Jeg ernærer mig på baggrund af en blanding af nogle paleo / lchf / gluten- og laktosefri principper, men spiser kun kød ca 2 gange om ugen. Jeg kan ikke lade være med at spørge mig selv, om du også gør dig nogle miljøvenlige overvejelser ift. det tilsyneladende ‘store’ kødforbrug i har – det virker til i spiser kød mindst en gang om dagen, hvilket kroppen, efter min viden, egentlig ikke har behov for. Det er indenfor det sidste år til halvandet, at jeg er blevet mere bevidst om mit kødforbrug og gradvist har reduceret uden egentlig at savne noget, og min appetit har også ændret sig fra eks. at elske braiseret kød til nu at synes at det er for ‘dødt’, når det er bagt i timevis, og det jeg troede var ‘kødcravings’ sagtens kan erstattes af andre ting. Det ville interessere mig om det er et tema, du også forholder dig bevidst til? Måske du allerede har nævnt det i et blogindlæg, som jeg har overset…?

  Bedste hilsner
  Lise

  Svar
  • Hej Lise
   Simpelthen et godt spørgsmål! Mjaaah og både og, er det tætteste, jeg kommer på et svar, og det er jo ikke særligt anvendeligt. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det var noget, der optog mig meget, for det er det ikke. Jeg er bestemt miljøinteresseret, men jeg er altid mere sundhedsinteresseret. Med det mener jeg, at mit hensyn til kroppen kommer før hensynet til miljøet. Det lyder selvfølgelig lidt groft, når det sættes op på den måde. Jeg spiser kød hver dag. Eller i hvert fald animalsk protein hver dag. Jeg spiser ikke store mængder kød, men det bliver jo til noget. Jeg er meget optaget af, hvor det kød, jeg spiser, kommer fra. Jeg spiser så godt som udelukkende øko-kød, hvilket bringer mig noget af vejen, og allerhelst kød fra græsfodrede dyr, som jeg køber fra Fresh Food People sammen med vildtfangede fisk. Jeg kan rigtig godt lide kød, og min krop trives godt på kød. Måske er du stødt på, at jeg ind imellem rammes af kødlede, for det gør jeg i den grad, når jeg står ved supermarkedernes køledisk. Her kan jeg få lyst til aldrig at spise kød igen. Jeg bliver dog næppe vegetar lige foreløbigt, og jeg bliver aldrig veganer, men jeg kan godt lide idéen i kødfrie måltider her og der, og det kunne jeg sagtens forestille mig at lege videre med. Det er interessant, det, du nævner med at smagen for kød mindskes med tiden. Alting er selvfølgelig et spørgsmål om tilvænning, og det glemmer jeg nogle gange.
   Så lidt et vævende svar frem og tilbage men i hvert fald et svar :)

   Svar