Nem gæstemad: Chicken satay og laks i thaimarinade


Madlavningen har været i thai-tegnet på det seneste. Det skyldes egentlig bare genbrug af råvarer og allerede producerede dips og dressinger. Og så selvfølgelig det faktum, at thaimad er dejligt, og at jeg elsker smagen af frisk ingefær, hvidløg, chili og selv koriander, som jeg er kommet til at holde af (når det ikke overdoseres).

thaimarinade satay-spyd med kyllig og laks

Kylling og laks i thaimarinade og agurkesalat

Føj til favoritter Udskriv Pin
8
|
2 timer

Ingredienser

Marinade

Agurkesalat

  • 0,5 agurk minus det våde i midten, skåret i små tern
  • 1 lille rødløg finthakket
  • 1 håndfuld frisk koriander hakket
  • 2 spsk limesaft
  • 2 spsk chilisauce

Sådan gør du

Kylling og/eller laks i marinade

  • Bland ingredienserne og vend kylling eller laks i den. Lad den trække, så længe du nu har mulighed for. Gerne et par timer.
  • Efter et par timer på køl, satte jeg kyllingen på pind og lagde dem på en bageplade med bagepapir og gav dem ca. 15 min. i ovnen ved 180 grader.
  • Laksen røg også i ovnen, hvor den fik ca. 20-25 min. ved 180 grader.

Agurkesalat

    Egne noter som Plus medlem

    Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

    Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

    Thaimad er også god gæstemad, da meget af smagen kommer fra, at kødet har ligget i lækre marinader forinden. Det betyder at man med ganske let tilberedning på aftenen, kan fremtrylle meget smagfuld mad. Og det er da smart!

    Forleden havde vi besøg af min søster og hendes kæreste, og vi lagde ud med en lille appetizer. Usaltede cashewnødder ristet på en tør pande og herefter i selskab med groft havsalt, forårsløg og chili, som burde have været friskhakket, men som blev af den tørrede slags, da jeg var bagud i programmet. En virkelig nem thai-appetizer.

    Børnene elsker som bekendt mad på pind, så derfor er chicken satay en kendt klassiker herhjemme. Det er dog kun de voksne, der spiser den stærke peanutdip, men den er til gengæld populær Denne gang serverede jeg dog den rå version, som jeg havde lavet til de lækre damer nogle dage forinden.

    Det ser jo indbydende ud med sådan et fad. På træspyddene er der kyllingeinderfileter, som har ligget nogle timer på køl i en marinade af friskpresset ingefærsaft, limesaft, sesamolie, hvidløg, lidt agavesirup, gurkemeje og en lille smule gul karrypasta. Efter et par timer på køl, satte jeg dem på pind og lagde dem på en bageplade med bagepapir og gav dem ca. 15 min. i ovnen ved 180 grader.

    De voksne fik også laks, og også den havde marineret nogle timer i køleskab.

    Sammen med laksen og kyllingen fik vi den samme  rå thaisalat, som jeg havde serveret forleden. Den er virkelig lækker og smagfuld. Det er den, der ses i baggrunden på billedet nedenfor. Og så lavede jeg en syrlig agurkesalat, som jeg tænkte ville stå godt til den fede laks. Agurkesalaten blev lavet i hast og er ikke helt sukkerfri, men sammen med alt det andet gik det fint an.

    Næste gang laver jeg dobbelt portion, for det var et dejligt indslag, og portionen her passede nok mere til to personer end til fire.

    Og nu er mit køleskab tømt for thai dips og dressinger, så nu bevæger vi os væk fra thai-køkkenet for en stund. Men hånden på hjertet, med denne danske sommer er det da let at drømme sig væk til de thailandske strande. Det gør jeg i hvert fald. Sådan cirka dagligt.

    Trænger du til en frisk start (der virker)?

    Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

    Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

    Find Keto kostplanen her >>

    Keto kostplan testimonial

    Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

    Mød Madbanditten

    Jane Faerber

    Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

    Se mere

    9 kommentarer til “Nem gæstemad: Chicken satay og laks i thaimarinade”

    Skriv en kommentar

    Hvad synes du om opskriften?




    1. Prøv at komme sesamfrø i agurkesalaten… det smager skønt:-)
      Ps. Tak for en super blog… her kan man både inspireres og blive klogere på samme tid:-D

      Svar
    2. Uhm, den laks er altså bare virkelig lækker! Spiste den med wokket porre, rød peber og spidskål med mere af marinaden hældt over, og med shiratakinudler og hakket peanuts og frisk koriander. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver det :-)

      Svar
    3. MUMS.. har lige lavet denne marinerede laks med zuccini pasta! Det er ihvertfald ikke sidste gang vi skal have det ;-)

      Svar
    4. Atter engang ser maden PRAGTFULD ud :-)
      Elsker dine nemme opskrifter på gæstemad! Vi havde besøg forleden, og dér fik vi dit sidste indslag om nem gæstemad, som virkelig var et hit hos alle! Skønt :-)

      Svar