Naturens Red Bull – Iskiate med chiafrø


Cecilie postede i sidste uge et indlæg om “naturens Red Bull” Det er angiveligt en drik, der hedder Iskiate, som består af lime, sukker, chiafrø og vand, og som både skulle virke styrkende og opkvikkende.

Idéen til drikken stammer fra bogen “Born to run“, som nogen i min husstand har besluttet at købe til fars dags gave. Men ssssshhh, jeg håber ikke, han læser med….!

Jeg mangler af og til noget let at få i maven inden f.eks. en tidlig yogatime, hvor det ikke er så smart, at jeg lige har hældt en kæmpe portion morgenmad i mig. Og derfor testede jeg iskiate – også kaldet chia fresca.

Iskiate med chiafrø

Naturens Red Bull – Iskiate med chiafrø

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 stort glas
|
20 minutter

Ingredienser

Til et stort glas brugte jeg:

 • limesaft (to er sikkert nok, men mine limes var lidt tørre i det)
 • 1 tsk SukrinMelis
 • 1 spsk chiafrø
 • lunt vand (kogt og nedkølet en smule)

Sådan gør du

 • Hæld sukrin melis i glasset og hæld limesaften over. Rør rundt.
 • Put chiafrø i. Rør rundt.
 • Hæld varmt vand i. Rør rundt.
 • Lad stå lidt. Rør rundt.
 • Sæt på køl i 20 min. eller hvor længe du har, og server til sidst med isterninger.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Chiafrø gelerer jo på samme måde som hørfrø, så drikken kan ikke se sig fri for at få en lidt slimet konsistens. Men det mærkes faktisk ikke rigtig. Og den smager frisk og dejligt. Jeg vil ikke gå så langt som til at prale med, at man er mæt i flere timer på sådan en, for det er jeg i hvert fald ikke, og slet ikke om morgenen, hvor jeg plejer at sætte et ordentligt måltid til livs. Men det gav en god ro i maven, så som før-trænings-drik, fungerer det rigtig godt. Og så er det jo en nem måde at få nogle af de gavnlige chiafrø i sig.

Men er det ikke totalt ulækkert at drikke sådan en sag med klumper i?

Næh, det er det faktisk ikke. Og jeg er ellers bestemt ikke fan af drikke med klumper i (hvem er det?), og fx det der helsetip med lige at røre lidt HUSK ud i et glas vand og drikke det, giver mig opkastfornemmelser. Men chiafrøene glider så nemt ned, at man knap opdager, de er der.

Men én ting er i hvert fald sikkert, og det er, at denne drik er bedre for dig end den oprindelige Red Bull. Jeg husker stadig første gang jeg smagte den. Jeg tror, det var på studieturen til Firenze i 2.g, hvor jeg erstattede mad og søvn med alkohol og Red Bull. Jeg havde det, som om jeg var på stoffer. Og det var jeg vel egentlig også, set i bakspejlet. Puh, en gang gift!

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

 

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Naturens Red Bull – Iskiate med chiafrø”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Må man drikke cola zero? Hvilken helt simple drikkevarer kan man drikke udover vand?
  Er lige startet på madplanen i din bog.

  Svar
 2. Fandt tilfældigt denne skønne chia fresca drik for nogle dage siden på en anden hjemmeside og nu herinde, men der bliver ved med at køre et spørgsmål inde i mit hoved. Hvor tit må man drikke denne drik (må man hver dag) og må man drikke et par glas om dagen?

  Svar
 3. Det smager dejligt, også når man søder med stevia, dog synes jeg også, at den opkvikkende virkning udeblev. Men friskt og lækker og et godt alternativ til traditionel lemonade eller saftevand.

  Svar
 4. kan man lave den aftenen i forvejen.? og blev du super frisk af den? jeg kunne nemlig godt bruge noget mere energi er altid træt. ;-) koffein har ingen opkvikkende effekt på mig overhoved .

  Svar
  • Nej, jeg synes faktisk ikke den kvikkede op. I den originale opskrift er der brugt sukker, og jeg tænker, at det er det, der kvikker op. Men chiafrøene føltes godt i maven. Jeg har lavet det et par gange siden. En gang lavede jeg den på friskpresset grape, og det fungerede altså ikke så godt. Så jeg holder mig til citron/lime. Jeg har lavet en stor portion og drikker et par glas om dagen. Jeg synes sagtens, den kan holde sig i køleskab , om end bunden i flasken er ret gele-agtig… ;-)

   Svar
 5. Lime, citron … namme, nam :) Det skal da lige prøves, selv om den hér blogger ikke render efter ret meget andet end goe’ øko tilbud ;o)

  Svar