Nannas imponerende vægttab: Minus 34 kg og 150 cm


I dag kan du læse om Nannas imponerende vægttabsrejse. Nanna var 25, da hun besluttede at prøve LCHF. Udover at have vejet for meget op igennem teenageårene, var der i Nannas familie både diabetes og hjertekarsygdomme, og Nanna ville så gerne ændre kursen i sit eget liv.

Efter 1,5 år på LCHF havde hun tabt sig imponerende 34 kg og sammenlagt 150 cm fordelt på kroppen.

I dag fortæller hun selv, hvor mange gode ting, hun har fået ud af den livsstilsændring – udover glæden ved vægttabet. Bedre søvn, mindre sult, færre humørsvingninger, bedre koncentration, mere overskud og færre sygedage. Selv kan jeg nikke til dem allesammen!

Men hør nu Nanna fortælle historien selv:

I 2015 besluttede jeg mig for at lave mit liv om. Dette år ville jeg fylde 25 og et aller andet ved lige netop det tal gjorde at jeg følte jeg måtte ændre min livsstil. Jeg vidste at der ikke blot var tale om kostændringer og vægttab, nej jeg måtte lave andre ting om også.

Jeg har næsten hele mit liv kæmpet med min vægt, og altid vejet lidt for meget. Som teenager var min bekymring centreret omkring mit udseende, jeg så ikke ud som mine veninder, og jeg kunne ihvertfald ikke gå i det samme tøj som dem.

DIABETES OG HJERTEPROBLEMER I FAMILIEN
Senere tog bekymringen en anden drejning, nemlig til mit overordnede helbred. Min familie har desværre problemer med både diabetes og hjerteproblemer.

Jeg var også nået alderen hvor det at blive gravid måske ikke længere lå langt langt ude i fremtiden.

VENINDE SPISTE LCHF
Jeg havde hørt om LCHF fra en veninde af familien, som levede efter det. Jeg fulgte hende på Instagram og synes at maden, hun spiste, så lækker ud! Så en aften tænkte jeg: Nu skal der ske noget, LCHF virker overskueligt, det prøver jeg.

Jeg undersøgte livsstilen, lavede en indkøbsliste og dagen efter startede jeg. Denne beslutning skulle blive en af de bedste jeg har taget i mit voksne liv.

MINUS 34 KG OG 150 CM
Jeg har nu levet som LCHF-pige siden april 2015 og har tabt mig ca. 34kg. Jeg har også målt mig, og samlet smidt 150 cm.

Selvom mit LCHF eventyr startede med vægttab som hovedmålet, så er dette kun én af flere fordele!

STABILT BLODSUKKER OG HUMØR
Siden jeg har ændret min livsstil sover jeg meget bedre, dvs. ikke uroligt som før. Min krop er mere afslappet, fordi jeg ikke har udsving i mit blodsukker. Jeg har ikke længere humørsvinger og jeg har mere overskud.

Jeg vågner aldrig med en overvældende sult eller bliver dårlig, hvis ikke jeg spiser på bestemte tidspunkter. Jeg er mere frisk og kan bedre koncentrere mig! Som studerende er søvn og øget koncentration virkelig noget, der har gjort en forskel.

Jeg oplever også, at jeg ikke bliver lige så syg, som jeg gjorde tidligere. Når landet er nede med influenza og alle er syge, mærker jeg det selvfølgelig også. Men jeg oplever, at jeg kun får ‘start symptomerne’, og så er jeg faktisk oven på igen!

HVERKEN TIDSKRÆVENDE ELLER SVÆRT
Dermed var min bekymring om, at det at ændre livsstil ville være tidskrævende faktisk vendt 360 grader. Jeg har mere tid, mere overskud og mere glæde.

Jeg kalder mig selv for liberal LCHF’er, for jeg spiser gulerødder, kidneybønner og ind i mellem nyder jeg et glas rødvin. LCHF er ikke kur eller en lænke. Det er en livsstilsændring. Derfor skal man være mentalt klar til at ændre sin livsstil! Alt det der “jeg må ikke få det her, jeg kan ikke det her”, det duer bare ikke.

Jeg tænker altid: Se alt det her jeg må få! Det er så fantastisk!

Tusind tak til Nanna for den flotte og imponerende historie.

Læs også del 2 af Nannas historie, hvor hun fortæller om udfordringerne med at være ung og på LCHF. Både ift. økonomi men også det sociale aspekt med vennerne, der går i byen hver weekend. Find det HER.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Nannas imponerende vægttab: Minus 34 kg og 150 cm”

 1. Hej Jane,
  Jeg finder LCHF utrolig interessant og læser flittigt med.
  Jeg døjer lidt med en rygrad som en regnorm (som du også har skrevet om tidligere)
  Jeg er normal vægtig men overspiser i perioder de forkerte ting (sukkerholdige ting). Det vil jeg super gerne kunne vænne mig af med, men jeg har lidt svært ved at finde ud af, hvordan man bedst starter op på LCHF samt skubbertragen væk?
  Med venlig hilsen
  Louise

  Svar
 2. <3 super sejt Nanna ;)
  Stort tillykke med vægttabet.. det er sådan en fantastisk følelse i kroppen , jeg har prøvet det selv :)
  Dog ikke på LCHF…. fik min nr 3 barn og to mdr efter ( marts 2007) smed jeg 50 kg på 8 mdr. Dog fulgte huden ikke med og jeg har fået flere operationer undervejs.. psyken spiller også et puds, når det går for stærkt..
  Men jeg er super glad den dag i dag :)
  Jeg er jo også fra den fedtforskrækkede tid ( barn af 80'erne) og jeg tror også … uden det skal lyde som en undskyldning.. at alt det light og skrabet plantemargarine har været med til at ødelægge mit spisemønster som barn og ung. Men man må tag ansvar for sit eget liv, så som voksen..( og da mennesket blev klogere) tog jeg fra den ene dag til den anden.. springet.
  Hurra til Nanna og alle andre der tar springet.. og et lille hurra ( kærlig skub) til dem der snart gør det <3

  Svar