Naan-brød er jo det perfekte tilbehør til indisk mad. Opskriften, jeg har lavet her, er uden mel, mælk og æg ligesom de fleste af mine brød-opskrifter, så de er meget allergi- og mavevenlige. Og så er de ret så kulhydratfattige og meganemme at lave. Win over hele linjen!

Ingredienser
- 1 dl kokosfibermel
- 1 spsk fiberhusk fx den gule HUSK – ikke loppefrøskaller.
- 0,5 tsk hvidløgspulver
- 0,5 tsk bagepulver
- 0,5 tsk salt
- 40 g kokosolie uden smag
- 2 dl lunt vand
- nigellafrø til drys
- smagsneutral kokosolie til stegning
Sådan gør du
- Rør kokosfibre, fiberhusk, hvidløgspulver, bagepulver og salt sammen i en skål.
- Bland de tørre dele med smeltet kokosolie og lunt vand. Rør rundt og oplev nu, hvordan dejen bliver helt tør og gooey.
- Del dejen i fire lige store stykker og pres dem flade. Pres lidt nigellafrø ind i på hver side,
- Steg på begge sider på en pande med lidt kokosolie. De skal ikke stege særligt længe. Når de har fået fine brune pletter, er de færdige.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Glutenfri naanbrød
Jeg elskede engang de der seje naanbrød, der var bagt på panden og i de efterhånden ret så mange år, hvor jeg har spist kornfrit, har jeg enten lavet naan-oopsies (de er ok men virkelig ikke det samme) eller helt undladt. Oftest det sidste. Som du ved, gider jeg ikke spise brøderstatninger, der smager dårligt.
Disse smager heller ikke helt så godt som den ægte vare, men de smager faktisk ret godt. Overraskende godt faktisk. Og de har på forbavsende vis også den lidt seje konsistens, som almindelige naan har.
Naan-brød uden mel, mælk og æg
Spiser du ikke korn eller vil du spare på kulhydraterne eller hvad din årsag nu engang er, kan jeg varmt anbefale at lave disse, næste gang du skal have indisk mad.
Jeg kan ikke tage hele æren for den lækre opskrift. Jeg har nemlig fundet inspirationen HER.
Server fx sammen med den lækre Chicken Korma eller Tandoori-kylling.
Wow – de er bare fantastiske!! Kan varmt anbefale disse naanbrød. 😋
Man kan vel godt lave dem dagen i forvejen?
Det ved jeg ikke rigtigt… jeg har kun lavet dem umiddelbart før spisning.
Smagte virkeligt gennemtrængende af kokos. Og en meget mærkelig konsistens, langt fra noget som mindede om nannbrød.
Tror du man kan man erstatte kokosolien med smør? Skulle til at lave dem her til aften, men havde lige overset at der skulle kokosolie i🙈
Det ved jeg ikke, for at være ærlig. Det er stadig et mysterie for mig, hvordan denne opskrift overhovedet hænger sammen, så jeg har ikke turdet prøve at erstatte nogle af ingredienserne😆
Hej Jane! Kan man bruge en anden glutenfri mel end kokosfibermel? Hilsen Lene
Ja i mange opskrifter kan man, men jeg tror ikke i denne. Denne er så specielt sammensat at jeg ikke tror, du kan få samme resultat ved at bytte.
Hvis jeg skulle prøve, ville jeg prøve med Pofiber. Men jeg er ikke sikker på, det vil hænge sammen.