Mozzarellawraps er en skøn og mættende Low Carb tortilla, du kan bruge til at lave en lækker frokostwrap, til madpakken, som pizzabund eller hvad du nu foretrækker. De er nemme at lave og har en verden af anvendelsesmuligheder.
Ingredienser
- 140 g revet mozzarella
- 4 æggehvider
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 160 grader almindelig ovn.
- Blend osten med æggehviderne til du har en nogenlunde homogen masse.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og lav fire klatter på bagepladen.
- Form massen til fire pandekager med bagsiden af en ske eller en dejskraber.
- Sæt bagepladen i ovnen og bag i 6-8 minutter, til massen er fast.
- Lad dem køle en anelse af, inden du forsigtigt letter dem fra bagepladen.
- Opbevar dem i køleskabet med bagepapir imellem, så de ikke klistrer sammen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Proteinrige mozzarellawraps
Disse mozzarella wraps indeholder godt med protein og ganske lidt kulhydrat, hvilket gør dem egnede til dig, der har svært ved at få spist protein nok.
På Keto gælder det særligt dem, som enten fokuserer på fedt i stedet for protein eller dem, som falder ind i et spisemønster, hvor de kun spiser to måltider om dagen. At stille kroppens behov for protein med kun to måltider kræver virkelig en indsats, og her kan det hjælpe at tilføje mozzarella wrap til sit måltid.
Læs også: Hvordan får man protein nok på Keto?
Low Carb tortilla
Du kan også bruge dem som tortilla i dit Low Carb/Keto-køkken. De er nemlig også helt geniale til texmex mad. Brug dem som tortillas, wraps eller små tacos. Fyld dem med kylling eller oksekød sammen med fx Pico de gallo eller Mexicansk coleslaw.
Wraps af mozzarella og æggehvide
Indrømmet, de er en anelse spøjse. Måske har du set, at Rema (tror jeg, det er) sælger mozzarellawraps i sådan nogle ruller og de er meget populære i Low Carb/Keto-verdenen. Her tænkte jeg, at jeg ville prøve at lave min egen variant.
Når du er i gang, kan du lige så godt lave dobbeltportion. De skal gemmes i køleskabet med madpapir imellem, så de ikke klistre sammen. Så er der til frokosten/madpakken et par dage.
Vil lige slå et slaw for keto wraps, kødsauce med sriracha sauce OG bearnaisesauce, med pandestegt kål og avocado🤩🤩🤩
Uj det lyder da også virkelig lækkert❤️
Nem og lækker opskrift
Jeg brugte panden i stedet for ovnen og de blev lette og luftige
Lidt hvidløg i dejen gjorde godt. Lidt smøreost og rul – nem mad i pausen :D
Mange tak
Efter at jeg læste at nogen ikke kunde få dem af så kom jeg en tsk kokosolje på bagepapiret, og så var det bare at ryste dem af. Bare et tips 😁
Fantastisk idé!👏🏼
Nu har jeg lige lavet en portion. Jeg lavede to og så større. Den første var svær at løsne, med nr to vendte jeg papiret om og træk det af i stedet for at løsne det. Det virkede super godt👍 Nu glæder jeg mig til at smage dem i aften😋
Hej Jane
Så har jeg prøvet dine mozzarella wraps, de
Bliver gode, men i morgen vil jeg nok lave en dobbelt portion så de bliver lidt større og lidt tykkere, for de er meget porøse syntes jeg🤭
Dbh hilsner fra
Anita
NB har lige bestilt din nyeste bog her til morgen, og glæder mig helt vildt til den lander her hos mig😁god weekend
Jeg kan ikke få dem af bagepapiret. Kan det være fordi jeg ikke har blendet det nok? Ellers genialt til min store teenagesøn som træner meget….og er meget sulten ( spiste bananer og drak et glas kakao efter træning før. Og er lidt træt af salat med ost og skinke wraps 😁)
Mvh en stor fan…..
Trine
Jeg lod dem bare køle lidt og vippede dem så fri med en bagespatel og lod dem afkøle helt..🤷🏻♀️
Hej Jane
Hvilken fedtprocent har den Mozeralla som du har benyttet?
Vh Kristine
Åh jeg var slet ikke lige klar over at der fandtes flere forskellige. Jeg brugte bare en pose med revet mozzarella. Så i hvert fald ikke fedtreduceret (hvis det findes).
Kan man bruge anden ost end revet mozzarella?
Så bliver det nok ikke mozzarellawraps ;-)
Men ja, en hvilken som helst slags, vil jeg tro.
☺️
Det var mere hvis man ikke lige havde mozzarella men fx en god havarti eller lign.
Tak for altid inspirerende opskrifter
DBH Laila
Hey😀
Tænker du de kan fryses med papir imellem?
Ja helt sikkert!
Er den lavet med frisk mozzerella eller den mere faste, der allerede er revet? Eller det er måske ikke så vigtigt for resultatet…
Hov jo, det tror jeg faktisk er ret vigtigt. De er lavet med revet mozzarella. Jeg tror, det andet bliver får vådt og usammenhængende…