Mozzarellakugler er en form for Keto junkfood. Snasket og fedtet men stadig med få kulhydrater. Og disse små næsten-sprøde kugler med ost i midten smager altså pragtfuldt!
Ingredienser
- 250 g frisk mozzarella
- 2 æg sammenpisket
- 60 g poppede flæskesvær
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- olie til fritering fx smagsneutral kokosolie
Sådan gør du
- Bræk mozzarellaen i mindre stykker.
- Lav ‘rasp’ af flæskesvær ved at blende dem i foodprocessor eller ved at knuse dem på anden vis.
- Bland rasp sammen med krydderierne.
- Vend mozzarellastykkerne i ægget og derefter i rasp.
Friteret i gryde
- Varm olien op i en lille gryde eller fritøse, til den er ca. 175 grader varm.
- Friter kuglerne til de er gyldne af et par omgange. Kom ikke for mange i på en gang, så falder temperaturen for meget.
- Server fx med tomatsauce eller chilimayo.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mozzarellakugler – snasket Keto Junkfood
Kan du komme på et tidspunkt, hvor du bare har lyst til et eller andet snasket og har tænkt, hvad pokker det kan være, hvis du skal lykkes med at holde kulhydratindtaget lavt?
Disse mozzarellakugler kan blive din redning!
Men hør lige. Jeg har det altså lidt sådan, at junk er junk. Ligesom kage også er kage, uanset ingredienserne. Det er i den sunde hverdagskost, man skal hente sine sundhedsfordele. Engang imellem, når man ønsker at spise et eller andet junket, og man ikke vil gå på kompromis med sin kulhydratfattige kost, så kommer denne slags opskrifter ind i billedet.
Jeg er lidt gammeldags på den måde :)
Ville man kunne lave dem her i airfryern? :D
Jeg tror kun de ville blive BEDRE af at blive lavet i airfryeren!🙌🏼
Altså på 180 grader, så var der allerede smeltet fuldstændig i muffin-formen efter bare 6.min :)
Hvor længe kan de holde sig?
Hvormeget kalorier, fedt, neto Carb og protein er der i?
Det kan du selv regne ud her. Energiberegninger
Hej Jane
Er det hjemmelavet flæskesvær eller er det noget man kan købe færdig lavet?
Godt du spørger – jeg har lige rettet det i opskriften, for det er nemlig vigtigt at det er de ‘puffede’ flæskesvær, altså dem der er uden fedtkant. De bliver meget nemmere til rasp.
Nøjjj de ser lækre ud – de skal prøves?
Hvad er det for en tomatsauce??? Har kigget lidt på hjemmesiden men har ikke fundet den endnu…
Jeg bruger bare en helt almindelig købetomatsovs. Hvis jeg har viiiiirkelig god tid kan jeg sagtens finde på at lave min egen men helt ærligt, er der ikke stor forskel..
Du bliver bare ved med at komme med lækre opskrifter . Jeg tror at vi får mere lækkert mad end før vi sprang på keto , Disse vil jeg prøve med chili ?? og i aften vil jeg nyde en kokosmacron til kaffen også fra dig . Så tusind tak ??
Ja det er dejligt med al den lækre mad, ikke? Helt modsat hvad der normalt sker, når man lægger kosten om :)
Hvor mange personer er opskriften til og har du en god idé til tilbehør?
Uh det ved jeg ikke rigtigt. Jeg havde ikke tænkt at de skulle spises som måltid. Men som hovedmåltid ville jeg nok dele den i 2-3 portioner og spise en grøn salat til :)
Hej Jane
Hvordan kunne du mon vide, at det var lige nøjagtigt sådan en gang snask, jeg trængte til i dag? ?
Skal der være så meget olie i gryden, at kuglerne kan svømme uden at ramme bunden? Eller kan man nøjes med en cm eller to og så vende dem undervejs? Så sætter ‘raspen’ sig måske fast i bunden ?
Jeg overvejer at prøve at snige en jalapenos ind i en sprække i osten. Er det noget, du har erfaring med?
God weekend ❤️
Du kan sagtens vende dem undervejs. Og megalækker idé med jalapeno! Det vil jo kun gøre dem lækrere!❤️❤️
De ser lækre ud!
Kan man evt lave dem i ovnen i stedet for at friturestege dem??
Ja det kan man godt. De bliver ikke sprøde på samme måde men stadig ok-gode, synes jeg.