Mozzarella gratinerede koteletter med soltørrede tomater og oliven


Opskriften er sponsoreret af Friland Økologi

At toppe koteletten med soltørrede tomater og oliven og gratinere den med frisk mozzarella var bestemt en opgradering. Både af aftensmaden generelt men også af koteletten. Et par dryp hjemmelavet pesto på gjorde den heller ikke ringere.

Kotelet med mozzarella, soltørrede tomater og oliven -opskrift på lækker aftensmad med frilandsgris.

Mozzarella gratinerede koteletter med soltørrede tomater og oliven

Føj til favoritter Print Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

  • 600 g svinekoteletter gerne økologiske fra Friland Økologi, beregn 1 stk pr. person
  • 50 g soltørrede tomater
  • 50 g oliven
  • 1 håndfuld krydderurter jeg brugte basilikum og persille
  • olivenolie
  • 125 g frisk mozzarella

Sådan gør du

  • Hak soltørrede tomater groft. Hvis de ikke er udblødte, skal du gøre det først. Det gør du ved at lægge dem i blød i vand med 1 tsk eddike (fx æblecidereddike) i 15-20 minutter. Hak dem herefter groft.
  • Hak oliven og urter og bland sammen med de soltørrede tomater i en skål. Hæld en smule olivenolie over blandingen og rør sammen.
  • Bank koteletterne lidt flade og steg eller grill dem på begge sider. Drys med salt og peber
  • Opvarm ovnen på grillfunktionen.
  • Læg koteletterne i et ovnfast fad og fordel tomat-oliven-blandingen ovenpå.
  • Læg 2 skiver mozzarella på hver og sæt dem ind i toppen af ovnen.
  • Grill dem, til osten er smeltet i 3-4 minutter. Hold øje med dem imens!
  • Dryp med en god pesto inden servering.
  • Server med lidt lækkert og let grønt tilbehør. Vi fik squash-spaghetti med tomater og oliven og mere pesto.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

God grillet kotelet

Jeg kan såmænd ellers sagtens være tilfreds med en god grillet kotelet, men nogle gange er det også rart at lave noget, der er lidt ekstra.

Når jeg køber koteletter, vælger jeg nakkekoteletter over fadkoteletter. De er lækrere og mere saftige pga. den gode fedtmarmorering, og sådan kan jeg personligt bedst lide dem. Jeg vælger også altid økologisk.

Opskriften her er lavet i samarbejde med Friland Økologi. Første indlæg i serien her var om vores besøg på Gelstrupgård, en økologisk gård oppe ved Odsherred. Hvis du ikke allerede har læst indlægget (eller bare set billederne), vil jeg anbefale dig at gøre det. Det er dansk idyl, når det er bedst med smågrise, der boltrer sig på grønne marker med krølle på halen.

Grisefest i Valby

Hvis du følger med på Snap, ved du, at jeg får en hulens masse gæster i aften. Vi skal nemlig holde den årlige “sommerfest” i aften, og hvad der egentlig startede med idéen om en hyggelig voksenmiddag, er vokset sig til et selskab med 19 mennesker og en hulens masse børn.

Vi bor jo på 1. sal i en ikke-specielt-kæmpestor lejlighed, men hvor der er hjerterum, ikke? Heldigvis lover DMI 22 grader og vi kan bruge vores store altan også.

Menuen har udartet sig til en mindre grisefest. Vi skal nemlig have pulled pork og nakkefilet rôtisserie-style begge dele er så taknemmeligt, når man skal lave mad til mange, og så skal vi have nogle krydrede oksekødsfrikadeller (okay, det er jo selvfølgelig ikke gris) og en masse gode pølser på grillen. Og så en masse forskellige salater, dips og dressinger.

Det bliver skidegodt, og hvis du vil kigge med, kan du følge med på Snap (janefaerber).

Men lad os nu komme til det sjove.

Denne lækre middag her spiste vi forleden, og resterne spiste jeg til morgenmad dagen efter.

Kotelet med mozzarella, soltørrede tomater og oliven -opskrift på lækker aftensmad med frilandsgris.
Kotelet med mozzarella, soltørrede tomater og oliven -opskrift på lækker aftensmad med frilandsgris.

Er du i tvivl om, hvor meget du skal spise?

Så prøv min online kalorieberegner.

Du indtaster dit køn, din alder, din højde, din vægt og dit aktivitetsniveau og så fortæller beregneren dig, hvor mange kalorier du skal spise, hvis du vil holde vægten, hvis du ønsker vægttab og hvis du ønsker at arbejde på at øge i muskelmasse.

Jeg har lavet to forskellige oplæg til vægttab. En, jeg kalder stabilt vægttab, som er egnet til et stabilt og realistisk vægttab, hvor du stadig har god energi, sover godt og bevarer din muskelmasse og hvor der stadig er plads til et socialt liv. Og så en, jeg kalder målrettet vægttab, som du kan bruge i perioder, hvor motivationen er særligt høj, eller hvor du er indstillet på at give den en ekstra skalle og er ok med, at det kræver lidt ekstra fokus.

Når du har udregnet dit kaloriebehov, hjælper jeg dig med at få styr på dine makronæringsstoffer (kulhydrat, protein og fedt), alt efter om du ønsker at spise Keto eller Low Carb.

Kalorieberegneren er med i mit SØLV og GULD medlemskab, men du kan prøve den i den gratis prøveperiode, hvis du ikke er medlem allerede.

Jeg vil prøve det gratis i 7 dage!

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Mozzarella gratinerede koteletter med soltørrede tomater og oliven”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Mine nakkekoteletter var håndskårede fra slagteren, så de var lidt tykkere end normalt og de fik vel en 4-5 minutter på hver side, vil jeg tro. Jeg grillede dem til de var gennemstegte og brugte kun grillen i ovnen til at gratinere dem. Smagte SÅ godt! :)

      Svar
  1. Nøj, hvor ser de saftige og lækre ud! Jeg kunne godt hapse en til morgenmad – hvis det ikke lige var for osten (dumme allergi). Men hey, soltørrede tomater, pesto og oliven må også være toplækkert inden i sådan en frilands-kotelet – altså ala fyldt kotelet.
    God fest til jer i dag og KH
    Anne

    Svar