Opskriften er sponsoreret af Friland Økologi
At toppe koteletten med soltørrede tomater og oliven og gratinere den med frisk mozzarella var bestemt en opgradering. Både af aftensmaden generelt men også af koteletten. Et par dryp hjemmelavet pesto på gjorde den heller ikke ringere.
Mozzarella gratinerede koteletter med soltørrede tomater og oliven
Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 600 g svinekoteletter gerne økologiske fra Friland Økologi, beregn 1 stk pr. person
- 50 g soltørrede tomater
- 50 g oliven
- 1 håndfuld krydderurter jeg brugte basilikum og persille
- olivenolie
- 125 g frisk mozzarella
Sådan gør du
- Hak soltørrede tomater groft. Hvis de ikke er udblødte, skal du gøre det først. Det gør du ved at lægge dem i blød i vand med 1 tsk eddike (fx æblecidereddike) i 15-20 minutter. Hak dem herefter groft.
- Hak oliven og urter og bland sammen med de soltørrede tomater i en skål. Hæld en smule olivenolie over blandingen og rør sammen.
- Bank koteletterne lidt flade og steg eller grill dem på begge sider. Drys med salt og peber
- Opvarm ovnen på grillfunktionen.
- Læg koteletterne i et ovnfast fad og fordel tomat-oliven-blandingen ovenpå.
- Læg 2 skiver mozzarella på hver og sæt dem ind i toppen af ovnen.
- Grill dem, til osten er smeltet i 3-4 minutter. Hold øje med dem imens!
- Dryp med en god pesto inden servering.
- Server med lidt lækkert og let grønt tilbehør. Vi fik squash-spaghetti med tomater og oliven og mere pesto.

God grillet kotelet
Jeg kan såmænd ellers sagtens være tilfreds med en god grillet kotelet, men nogle gange er det også rart at lave noget, der er lidt ekstra.
Når jeg køber koteletter, vælger jeg nakkekoteletter over fadkoteletter. De er lækrere og mere saftige pga. den gode fedtmarmorering, og sådan kan jeg personligt bedst lide dem. Jeg vælger også altid økologisk.
Opskriften her er lavet i samarbejde med Friland Økologi. Første indlæg i serien her var om vores besøg på Gelstrupgård, en økologisk gård oppe ved Odsherred. Hvis du ikke allerede har læst indlægget (eller bare set billederne), vil jeg anbefale dig at gøre det. Det er dansk idyl, når det er bedst med smågrise, der boltrer sig på grønne marker med krølle på halen.
Grisefest i Valby
Hvis du følger med på Snap, ved du, at jeg får en hulens masse gæster i aften. Vi skal nemlig holde den årlige “sommerfest” i aften, og hvad der egentlig startede med idéen om en hyggelig voksenmiddag, er vokset sig til et selskab med 19 mennesker og en hulens masse børn.
Vi bor jo på 1. sal i en ikke-specielt-kæmpestor lejlighed, men hvor der er hjerterum, ikke? Heldigvis lover DMI 22 grader og vi kan bruge vores store altan også.
Menuen har udartet sig til en mindre grisefest. Vi skal nemlig have pulled pork og nakkefilet rôtisserie-style – begge dele er så taknemmeligt, når man skal lave mad til mange, og så skal vi have nogle krydrede oksekødsfrikadeller (okay, det er jo selvfølgelig ikke gris) og en masse gode pølser på grillen. Og så en masse forskellige salater, dips og dressinger.
Det bliver skidegodt, og hvis du vil kigge med, kan du følge med på Snap (janefaerber).
Men lad os nu komme til det sjove.
Denne lækre middag her spiste vi forleden, og resterne spiste jeg til morgenmad dagen efter.
Hvilken mærke er den pesto du brugt??
Jeg bruger enten min egen hjemmelavede pesto eller den fra Irma, der er lavet på olivenolie.
Hej Jane. Det ser meget lækkert ud. Hvor længe steger/griller du koteletterne inden de kommer i ovnen? Mvh Marie
Mine nakkekoteletter var håndskårede fra slagteren, så de var lidt tykkere end normalt og de fik vel en 4-5 minutter på hver side, vil jeg tro. Jeg grillede dem til de var gennemstegte og brugte kun grillen i ovnen til at gratinere dem. Smagte SÅ godt! :)
Nøj, hvor ser de saftige og lækre ud! Jeg kunne godt hapse en til morgenmad – hvis det ikke lige var for osten (dumme allergi). Men hey, soltørrede tomater, pesto og oliven må også være toplækkert inden i sådan en frilands-kotelet – altså ala fyldt kotelet.
God fest til jer i dag og KH
Anne
Ja, masser af god smag i soltørrede tomater og oliven. Og pesto – som jo også sagtens kan smage fint uden ost. :)