Mozzarella-fyldte kødboller i tomatsovs


Disse mozzarella-fyldte kødboller eller bare kødboller fyldt med ost vakte kæmpe begejstring rundt om hele bordet, og jeg forstår det godt. Tænk at finde sådan en lækker lille overraskelse inde i en halvkedelig kødbolle!

Mozzarella-fyldte kødboller med tomatsovs - opskrift på lækre kødboller med ostefyld

Mozzarella-fyldte kødboller i tomatsovs

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Kødboller

Tomatsovs

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 50 g løg finthakket
  • 800 g hakkede tomater
  • 2-3 tsk frisk oregano
  • 2-3 tsk frisk basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • sødning til at fremhæve tomatsmagen, kan udelades

Topping & tilbehør

Sådan gør du

Kødboller

  • Bland kødet med æg og krydderier.
  • Form kødboller af farsen og kom et lille stykke mozzarella ind i hver. Gem resten af mozzarellaen.
  • Brun kødbollerne på panden i rigeligt smør/kokosolie, så de får lidt stegeskorpe, men uden at stege dem færdigt.
  • Læg kødbollerne til side et øjeblik.

Tomatsovs

  • Svits løg og hvidløg i resten af fedtstoffet fra kødbollerne sammen med krydderierne til sovsen.
  • Hæld de hakkede tomater på og lad det koge op.
  • Smag til med ekstra krydderier og evt lidt sødning, hvis tomaterne er for syrlige
  • Giv gerne saucen et ekstra skvæt olivenolie eller fløde, når den er ved at være færdig
  • Fordel kødbollerne i et ovnfast fad og hæld tomatsaucen over
  • Fordel resten af mozzarellaen og en god håndfuld revet parmesan over
  • Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter eller til osten er gylden.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hakket oksekød er jo som bekendt på menuen her i børnefamilien mindst en gang om ugen, og det gælder derfor om at være lidt kreativ. Jeg laver fx tit kødboller af alverdens forskellige slags men disse mozzarella-fyldte kødboller strøg altså ind i toppen af hitlisten. Og så gav det sådan lidt Italien-vibe at spise dette måltid. Vi skal til Italien til sommer, og ingen af os har rejst særligt meget i Italien, så det glæder vi os vildt meget til.

Men Italien eller ej! Sæt lige denne på madplanen snarest, ikke? Jeg lover, at du ikke kommer til at fortryde det!

Mozzarella-fyldte kødboller med tomatsovs - opskrift på lækre kødboller med ostefyld
Mozzarella-fyldte kødboller med tomatsovs - opskrift på lækre kødboller med ostefyld

Server med squashspaghetti – dvs. squash i tynde strimler, lavet med enten juliennejern, spiralizer eller gulerodsskræller.

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Mozzarella-fyldte kødboller i tomatsovs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kan man også spise retten, hvis man spiser keto?
    Bør man i så fald udelade løgene eller går det, når det bare fungerer som smagsgiver?

    Svar
  2. Lavede denne ret her til aften. Og jeg var i himmelen.
    Jeg lavede dog spidskål vendt i smør sammen hvidløg, lige stegt på panden.
    Oh du gode Gud !

    Svar
  3. Det bedste ved Italien er at det er rent LCHF venligt at gå ud og spise. Man bestiller nemlig kun kødet/fisken eller fjerkræet og så hvis man vil have noget til ? Så bestiller man det man har lyst til af enten grønsager/salat/ris/pasta/kartofler. Så glæd dig Jane, der kan man faktisk relativt nemt leve efter LCHF ?

    Svar
  4. Endnu en lækker opskrift der også bare må prøves. Er lidt i tvivl på forståelsen af mozzarellaen ? 200 g gem resten til gratinering, er det fordi man ikke kan stoppe 200 g ind i kødet?
    Her til morgen stod den på kold cowboy kylling og karry mayo. Skøn måde at starte en mandag på.

    Svar
    • Ja præcis. jeg havde lidt til overs fra kødbollerne, som jeg brugte til gratinering.

      Og dejlig start på ugen, hva? <3

      Svar