Mozzarella-fyldte kødboller i tomatsovs


Disse mozzarella-fyldte kødboller eller bare kødboller fyldt med ost vakte kæmpe begejstring rundt om hele bordet, og jeg forstår det godt. Tænk at finde sådan en lækker lille overraskelse inde i en halvkedelig kødbolle!

Hakket oksekød er jo som bekendt på menuen her i børnefamilien mindst en gang om ugen, og det gælder derfor om at være lidt kreativ. Jeg laver fx tit kødboller af alverdens forskellige slags men disse mozzarella-fyldte kødboller strøg altså ind i toppen af hitlisten. Og så gav det sådan lidt Italien-vibe at spise dette måltid. Vi skal til Italien til sommer, og ingen af os har rejst særligt meget i Italien, så det glæder vi os vildt meget til.

Men Italien eller ej! Sæt lige denne på madplanen snarest, ikke? Jeg lover, at du ikke kommer til at fortryde det!

Mozzarella-fyldte kødboller med tomatsovs - opskrift på lækre kødboller med ostefyld

Mozzarella-fyldte kødboller i tomatsovs

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

Kødboller

Tomatsovs

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 50 g løg finthakket
  • 800 g hakkede tomater
  • 2-3 tsk frisk oregano
  • 2-3 tsk frisk basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • sødning til at fremhæve tomatsmagen, kan udelades

Topping & tilbehør

  • 50 g parmesan friskrevet
  • 50 g frisk mozzarella
  • 500 g squash store, til "spaghetti"
  • frisk basilikum

Sådan gør du

Kødboller

  • Bland kødet med æg og krydderier.
  • Form kødboller af farsen og kom et lille stykke mozzarella ind i hver. Gem resten af mozzarellaen.
  • Brun kødbollerne på panden i rigeligt smør/kokosolie, så de får lidt stegeskorpe, men uden at stege dem færdigt.
  • Læg kødbollerne til side et øjeblik.

Tomatsovs

  • Svits løg og hvidløg i resten af fedtstoffet fra kødbollerne sammen med krydderierne til sovsen.
  • Hæld de hakkede tomater på og lad det koge op.
  • Smag til med ekstra krydderier og evt lidt sødning, hvis tomaterne er for syrlige
  • Giv gerne saucen et ekstra skvæt olivenolie eller fløde, når den er ved at være færdig
  • Fordel kødbollerne i et ovnfast fad og hæld tomatsaucen over
  • Fordel resten af mozzarellaen og en god håndfuld revet parmesan over
  • Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter eller til osten er gylden.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Mozzarella-fyldte kødboller med tomatsovs - opskrift på lækre kødboller med ostefyld
Mozzarella-fyldte kødboller med tomatsovs - opskrift på lækre kødboller med ostefyld

Server med squashspaghetti – dvs. squash i tynde strimler, lavet med enten juliennejern, spiralizer eller gulerodsskræller.

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Ja tak, vis mig mere >>

 

8 kommentarer til “Mozzarella-fyldte kødboller i tomatsovs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kan man også spise retten, hvis man spiser keto?
    Bør man i så fald udelade løgene eller går det, når det bare fungerer som smagsgiver?

    Svar
  2. Lavede denne ret her til aften. Og jeg var i himmelen.
    Jeg lavede dog spidskål vendt i smør sammen hvidløg, lige stegt på panden.
    Oh du gode Gud !

    Svar
  3. Det bedste ved Italien er at det er rent LCHF venligt at gå ud og spise. Man bestiller nemlig kun kødet/fisken eller fjerkræet og så hvis man vil have noget til ? Så bestiller man det man har lyst til af enten grønsager/salat/ris/pasta/kartofler. Så glæd dig Jane, der kan man faktisk relativt nemt leve efter LCHF ?

    Svar
  4. Endnu en lækker opskrift der også bare må prøves. Er lidt i tvivl på forståelsen af mozzarellaen ? 200 g gem resten til gratinering, er det fordi man ikke kan stoppe 200 g ind i kødet?
    Her til morgen stod den på kold cowboy kylling og karry mayo. Skøn måde at starte en mandag på.

    Svar
    • Ja præcis. jeg havde lidt til overs fra kødbollerne, som jeg brugte til gratinering.

      Og dejlig start på ugen, hva? <3

      Svar