Disse mozzarella-fyldte kødboller eller bare kødboller fyldt med ost vakte kæmpe begejstring rundt om hele bordet, og jeg forstår det godt. Tænk at finde sådan en lækker lille overraskelse inde i en halvkedelig kødbolle!
Mozzarella-fyldte kødboller i tomatsovs
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Kødboller
- 600 g hakket oksekød
- 2 tsk frisk oregano
- 2 tsk frisk basilikum
- 1 æg
- 2 tsk salt og friskkværnet peber
- 200 g frisk mozzarella
- smør eller kokosolie til stegning
Tomatsovs
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg finthakket
- 50 g løg finthakket
- 800 g hakkede tomater
- 2-3 tsk frisk oregano
- 2-3 tsk frisk basilikum
- salt og friskkværnet peber
- sødning til at fremhæve tomatsmagen, kan udelades
Topping & tilbehør
- 50 g parmesan friskrevet
- 50 g frisk mozzarella
- 500 g squash store, til "spaghetti"
- frisk basilikum
Sådan gør du
Kødboller
- Bland kødet med æg og krydderier.
- Form kødboller af farsen og kom et lille stykke mozzarella ind i hver. Gem resten af mozzarellaen.
- Brun kødbollerne på panden i rigeligt smør/kokosolie, så de får lidt stegeskorpe, men uden at stege dem færdigt.
- Læg kødbollerne til side et øjeblik.
Tomatsovs
- Svits løg og hvidløg i resten af fedtstoffet fra kødbollerne sammen med krydderierne til sovsen.
- Hæld de hakkede tomater på og lad det koge op.
- Smag til med ekstra krydderier og evt lidt sødning, hvis tomaterne er for syrlige
- Giv gerne saucen et ekstra skvæt olivenolie eller fløde, når den er ved at være færdig
- Fordel kødbollerne i et ovnfast fad og hæld tomatsaucen over
- Fordel resten af mozzarellaen og en god håndfuld revet parmesan over
- Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter eller til osten er gylden.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hakket oksekød er jo som bekendt på menuen her i børnefamilien mindst en gang om ugen, og det gælder derfor om at være lidt kreativ. Jeg laver fx tit kødboller af alverdens forskellige slags men disse mozzarella-fyldte kødboller strøg altså ind i toppen af hitlisten. Og så gav det sådan lidt Italien-vibe at spise dette måltid. Vi skal til Italien til sommer, og ingen af os har rejst særligt meget i Italien, så det glæder vi os vildt meget til.
Men Italien eller ej! Sæt lige denne på madplanen snarest, ikke? Jeg lover, at du ikke kommer til at fortryde det!
Server med squashspaghetti – dvs. squash i tynde strimler, lavet med enten juliennejern, spiralizer eller gulerodsskræller.
Kan man også spise retten, hvis man spiser keto?
Bør man i så fald udelade løgene eller går det, når det bare fungerer som smagsgiver?
Jeg tror, du på vej ned af det gale spor. Prøv at læse det her indlæg: Er det KETO? Jeg tror, du vil opleve det som nemmere og mere fleksibelt sådan.
Lavede denne ret her til aften. Og jeg var i himmelen.
Jeg lavede dog spidskål vendt i smør sammen hvidløg, lige stegt på panden.
Oh du gode Gud !
Det bedste ved Italien er at det er rent LCHF venligt at gå ud og spise. Man bestiller nemlig kun kødet/fisken eller fjerkræet og så hvis man vil have noget til ? Så bestiller man det man har lyst til af enten grønsager/salat/ris/pasta/kartofler. Så glæd dig Jane, der kan man faktisk relativt nemt leve efter LCHF ?
Det lyder jo helt perfekt! Nu glæder jeg mig endnu mere! Tak Tina :)
Endnu en lækker opskrift der også bare må prøves. Er lidt i tvivl på forståelsen af mozzarellaen ? 200 g gem resten til gratinering, er det fordi man ikke kan stoppe 200 g ind i kødet?
Her til morgen stod den på kold cowboy kylling og karry mayo. Skøn måde at starte en mandag på.
Ja præcis. jeg havde lidt til overs fra kødbollerne, som jeg brugte til gratinering.
Og dejlig start på ugen, hva? <3
Blir testet i aften ?