En fransk klassiker. Moules à la crème er blåmuslinger i flødesauce med hvidvin. Her med smag og bid fra fennikel og chili. Muslinger kan godt være lidt frygtindgydende – både at spise og tilberede. Især hvis du ikke er helt hjemmevant i skaldyr. Denne opskrift guider dig stille og roligt igennem.

Moules à la crème
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 1,5 kg blåmuslinger
- 1 fennikel
- 2 stk gulerod
- 1 rød chili
- 4 dl tør hvidvin
- 2,5 dl fløde
- 1 tsk salt
- 1 håndfuld bredbladet persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Rens og tjek af muslinger
- Først skal vi overholde et par overordnede regler. Det er surt at få ødelagt sin aften pga. en dårlig musling. Derfor:
- Kom muslingerne i en skål og hæld iskoldt vand over. Muslingerne skal nu lukke sig.
- Tag dem op en efter en og tjek at de er lukkede og fern den travlede snor (“skægget”).
- Hvis muslingen har en lille sprække åben, kan du prøve at banke den mod bordkanten og se, om det aktiverer lukkemusklen. Hvis ikke skal du kassere den. Kasser alle muslinger, der er skadede eller hullede.
Moules à la crème
- Snit fennikel og gulerødder fint og kom dem i en gryde sammen med fintsnittet chili. Hæld hvidvin over, krydr med salt og lad det koge op. Lad grøntsagerne småsimre i ca. 5-7 minutter, til de er al dente.
- Hæld muslingerne ned i gryden til grøntsagerne og skru op for varmen.
- Herved bliver muslingerne dampet forsigtigt.
- Når alle muslingerne har åbnet sig, skal de blot have et par minutter mere. Pas på, at de ikke får for meget, da de så bliver seje og gummiagtige.
- Fisk nu muslinger op. Hvis der er muslinger der ikke har åbnet sig, kasserer du dem.
- Hæld fløden ned til grøntsagerne og kog op. Lad sovsen småsimre, så den reduceres lidt.
- Anret muslingerne i dybe tallerkener. Smag sovsen til med salt og peber og hæld sovsen og grøntsagerne over muslinger. Drys med finthakket persille inden servering.
- Server evt. med et Low Carb madbrød.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. PORTIONMuslinger er supersunde
Muslinger er ikke bare en lækker delikatesse, de er også utroligt sunde. De indeholder vigtige næringsstoffer som jern, zink, magnesium og selen og så selvfølgelig protein og de vigtige omega-3 fedtsyrer. Jeg tænker nogle gange at enormt mange ting giver sig selv, sundhedsmæssigt, hvis vi ændrer fokus fra kalorier eller endda makronæringsstoffer til fokus på næringsstoffer og på at spise en så næringsrig kost som muligt. Jeg ved godt at mange tror, at dette er en kost med masser af frugt og grønt og frugt og grønt er bestemt også superfine og sunde. Men mange glemmer (eller ved ikke), at det er i dyreriget at vi finder de mest koncentrerede kilder til næringsstoffer og som ekstra bonus kommer de i en form, som vi nemt kan optage.
Kyllingebryst, som måske nok er danskernes foretrukne proteinkilde, falder langt nede på næringsstofsstigen sammenlignet med skaldyr og indmad. Desværre de to ting, som færrest spiser.
Men altså, vil du øge næringsstofindholdet i din kost, er skaldyr, som fx muslinger, en super idé. Og spiser du det i form af moules à la crème får du oven i købet en lækker smagsoplevelse med.

0 kommentarer til “Moules à la crème med fennikel og chili”