Low carb konfekt chokolader med hasselnødder og pistacie


Når det er weekend, skal man have chokolade! Sådan må det være. Og der popper jo jævnligt nye resultater op, der peger på, at chokolade er sundhedsfremmende, og hvis der er nogle nyheder, jeg labber i mig, så er det da dem!

Mørke konfektchokolader

Low carb konfekt chokolader

Føj til favoritter Udskriv Pin
12 stk
|
1 time

Ingredienser

Sådan gør du

 • Læg låg på formen eller film den godt sammen og stil den på køl nogle timer.
 • Når den er stivnet, tager du den ud og skærer tern i den størrelse, som passer dig bedst og stiller dem tilbage på køl. 
 • Chokoladen er nemmest at skære i pæne tern, hvis den skæres, inden den bliver helt stenhård.
 • Bliver den helt hård, kan du i stedet lave rustikke chokoladebrud.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Chokolade mindsker f.eks. risikoen for at dø af hjerteanfald, og nu viser nye studier, at det er underordnet, om du spiser mørk eller lys chokolade. Har du som jeg tendens til ustabilt blodsukker, eller vil du bare gerne mindske på sukkeret, er det dog stadig den mørke chokolade, du skal vælge.

Nogle, der har brug for flere gode grunde til at spise chokolade? Nej, vel? Godt, disse lækre konfekt chokolader lavede jeg i går.

På trods af at Barcelona var en fristende by, bød den for mit vedkommende kun på chokolade den sidste dag, da vi var på Chokolademuseum. Og det museum er strøget lige ind på en 1. plads hos mig, der så heller ikke er det store museumsmenneske. Men mere om det senere.

Disse lækre, low carb, konfektagtige chokolader er nemme at lave, da de er lavet på købt, mørk chokolade. Ind imellem laver jeg chokolade selv af kakaomasse eller kakaosmør, men dette er klart nemmere, og resultatet bliver også bedre.

Jeg bruger mørk 85% chokolade, som selvfølgelig indeholder en lillesmule sukker, men det er ganske lidt. Jeg er generelt uden stopklods, når det kommer til chokolade – også de helt mørke 90% chokolader kan jeg hælde i mig uden problemer (well, andet end mavepine og søvnløshed), men konfektchokolader mætter mere og gør det måske nemmere at stoppe i tide. Der følger dog ingen garanti med her.

Her kommer en lille trin-for-trin guide.

Easy-peasy. Chokolade til folket!

Indlægget indeholder affiliatelinks

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Low carb konfekt chokolader med hasselnødder og pistacie”

  • Ja jeg ville bruge uden salt her.

   Det er ikke madvarerne, der ‘er LCHF’. LCHF handler om at spise få kulhydrater samlet set over dagen. Hvordan du forvalter de kulhydrater, bestemmer du selv. Ift. at spise den sundeste og mest næringsrige kost, anbefaler jeg at basere kosten på grøntsager, kød og fedt.

   Svar
 1. Hej hvordan kan det være du ikke temperere chokoladen? Behøver man ikke det når der er kokosolie i?

  Jeg forstår ikke rigtig hvorfor det skal i

  Ved godt det er ringe kvalitet producenterne bruger men chokolade med kokosolie er lidt hen af det samme som vekao

  Forøvrigt tak for et fint foredrag igår:)

  Svar
  • Nej, jeg synes da slet ikke at chokolade med kokosolie kan sammenlignes med vekao. Kokosolien – som jo er af god kvalitet og ikke noget billigt fyld – tilsætter jeg for højere fedtprocent og for mere konfektagtig, cremet konsistens :)

   Svar
   • nå okay på den måde
    Så chokoladen får ikke det berømte knæk? Tænkte ellers det kunne være årsagen

    Svar
 2. Hej…

  Det ser vildt lækkert ud og virker også forholdsvis nemt :)
  Men er det nogen speciel form du laver det i?
  Tænkte bare om der er noget der er bedre end andet?

  Svar
  • Hej Susan, du kan sagtens udelade kokosolien helt. Den kan ikke rigtig erstattes med andre olier. Kokosolien er med til at give chokoladerne en lidt blødere konsistens, lidt henad de der usle tyske ischokolader, hvis du kender dem ;-)

   Svar
 3. Mmmm… Hvor ser det altså lækkert ud! Du frister simpelthen så tit med lækre søde sager som jeg gemmer på Pinterest. Måske jeg skulle tage en lørdag eftermiddag ud af kalenderen en dag og få lavet alle de mange opskrifter jeg efterhånden har gemt herfra? Sådan et helt bjerg af lækre godter :)

  Svar
  • Hej Mette. Jeg kan se, at du har skrevet, at du gemme opskrifter på Pinterest. Nu har jeg lige oprettet mig, men hvordan i alverden gemmer man? Det ser lidt uoverskueligt ud (-: God dag og hilsen fra Anne

   Svar