Mangler du Low Carb morgenmadsinspiration i denne nemme ende? Så kan du her få lov at kigge på, hvad jeg har haft på morgenbordet i den sidste tid. Det er ikke super revolutionerende eller kæmpekreationer. Det er bare morgenmad, der fungerer godt.
Mange der er nye i at spise Low Carb tror de skal stå og stege hakkebøffer hver morgen. Det kan være svært at finde på Low Carb morgenmåltider, når man har været vant til at spise helt traditionelle high carb morgenmadsprodukter såsom havregryn, grød, yoghurt eller brød med pålæg.
Men jeg er virkelig tilhænger af at holde morgenmaden så simpelt som muligt. Derfor får du her helt simpelt Low Carb morgenmadsinspiration i billeder, for på den måde at give lidt idéer til, hvad man kan spise til morgenmad.
Low Carb morgenmadstallerkener
Herunder kan du se en stribe af mine Low Carb morgenmadstallerkerne fra den seneste tid. De består næsten altid af grøntsager, protein og lidt fedt.
Mine morgenmadskriterier er derudover altid:
- de skal være hurtige at lave
- de skal mætte så jeg ikke behøver spise før frokost
Ofte spiser jeg en rest kød fra aftensmaden eller noget andet super simpelt proteinrigt som fx kogte æg, pålæg eller lidt ost. Derudover prepper jeg ofte en masse grøntsager såsom snittet spidskål, som er super nemt lige at komme på tallerknen eller vende med lidt andre grøntsager og måske pesto til en salat.
Til min morgenmad drikker jeg altid en kop kaffe med enten en lille sjat fløde eller lidt kokosolie.
De fleste morgener tager jeg også 1 tsk Cod Liver Oil.
Min yndlingsmorgenmad: Langtidsstegt roastbeef med olivenolie, salt og peber, ost, avokado og rucola.
Jeg spiser denne flere gange om ugen, hver uge.
Samme koncept, her med en rest culotte, lidt ost, avokado og peberfrugt.
Rucola og peberfrugt med en rest confiteret and.
Røræg af 3 æg stegt i smør og vendt med en håndfuld emmentaler. Lidt halvtræt avokado til og en spinat, lime, ingefær greenie.
Samme røræg som ovenfor med emmentaler som ovenfor med spinat og avokado
Hårdkogte æg og smoothie med jordbær, ingefær og kokosmælk på Mors Dag.
Vitello Tonnato – kalv med tunsovs. Fungerer perfekt som morgenmad også.
To blødkogte æg, to skiver Serranoskinke, min yndlingsost den lagrede Comté og lidt agurk.
Smoothie bowl med blåbær og edamamebønner
– denne har jeg spist mange morgener her i varmen, selvom det ikke er helt optimalt for mig.
Booster Bowls fra Cafe on the Six.
Vega har det svært for tiden, og vi holdt derfor en halv fridag, hvor vi besøgte Valbys nye fine sted , der serverer de fineste og iskolde Booster Bowls, som de kalder dem. Vi gik all in på frugt den dag, kan man sige, men det var dejligt i sommervarmen.
Måske ikke så repræsentativt for min morgenmad men ikke desto mindre noget, jeg har spist i den forgangne uge.
Jeg vil så gerne spise lowcarb eller keto. Men jeg er så kræsen. Jeg spiser ikke svinekød, avokado, oliven, mayo, pesto, skyr. Så jeg ved ikke hvilket fedt jeg skal spise og hvor meget fedt jeg skal spise ved hvert måltid😔
Hej Lykke
Prøv denne her øvelse:
1) Find 2-5 animalske proteinkilder, du kan lide
2) Find 2-5 grøntsager du kan lide
3) Find 1-2 fedtkilde du kan lide
Nu kan du spise Low Carb og Keto. De ting du ikke kan lide undgås nøjagtigt ligesom du undgår dem på din nuværende kost.
At rette fokus på de ting, du kan spise og ikke på dem, du ikke kan, er første skridt mod en langtidsholdbar livsstilsændring.
Læs evt. begynderguiden, hvis du ikke har allerede.
Hejsa
Jeg har lige bestilt med plan for 4 uger, men der er ingen morgenmad eller frokost ?
Skal det bestilles ekstra ?
Vh. Annelone
Hej Annelone
Hvis det er mine 5-ugers KETO-madplaner, du mener, er det jo kun aftensmad. Det er meget tydeligt beskrevet her: https://www.madbanditten.dk/keto-madplan/
Er det i stedet en komplet kostplan, du har brug for, kan du kigge på min nye bog KETO på 4 uger: https://www.madbanditten.dk/keto-paa-4-uger/
Måske har du forvekslet de to, slår det mig lige…
Spiser du din roastbeef kold, når du får det til morgenmad? ☺️
Ja jeg skærer bare helt tynde skiver og spiser den med olivenolie, avokado og ost.
Hej Jane :)
Har lige læst din mail, hvor du skriver du et par gange om måned vil lave en sammenfatning af hvad der er sket på din blog. Det er SÅ god en ide :) :)
Det vil jeg være glad for. Jeg er ikke fast på facebook, forstået på den måde, at jeg skal logge mig på, på min ipad, når jeg vil derind – det er et fint filter for mig. Jeg følger dig her på bloggen, og nogle perioder er det oftere end andre afhængig af tiden.
Derfor dejligt men en opsumering pr mail :) :) ja tak :)
Vh Trine
Hvor dejligt at høre, Trine. Tak – og super idé det med indlogningen. Det vil jeg overveje at benytte mig af :)
Hej Jane
Jeg har igennem lang tid til morgenmad spist følgende,
Jeg vejer det ikke hver dag, men har vejet mig frem til, at det ca. er således:
100g græsk youghurt 10 %, 30 g hytteost 4% og 20g piskefløde samt 30 g hindbær fra frost, knust m. en gaffel (egen avl). Dette hældes i en skål aftenen før og sættes i køleskabet.
Om morgenen tages det blot ud og vendes sammen og toppes med 10-15 mandler som også er hakket groft aftenen før og en tsk fintmalet “husk”. Det smager himmelsk og er frisk i smagen, og det er hurtigt om morgenen ;) Det kører jeg fint på fra kl 06:00-11:30, hvor jeg får frokost.
ER DETTE IKKE OK LCHF?
Jeg har det sidste år tabt 4-5 kg (dette er ok) og vil gerne tabe ca 4-5 kg mere.
Det går ikke stærkt, men i min alder 52 år, er det allervigtigste at jeg ikke tager på og her har LCHF reddet mig, tror jeg. Tak for det ?
Mvh Majbritt
Min holdning er altid, at man ikke skal argumentere imod succes, og det lyder til at virke for dig, og det lyder bare perfekt i mine ører.
Synes du en dag, at det ikke helt spiller, vil jeg bede dig prøve at bytte morgenmad til æg/kød og grønt og fedt i en periode. Men indtil da synes jeg bare, du skal nyde denne dejlige anretning :)
Min morgenmad er klart mere varieret nu end, da jeg spiste havregryn til morgenmad.
Skal det være rigtig nemt, så deler jeg en peberfrugt i fire og smører med smør, leverpostej, spegepølse, ost eller hvad jeg nu lige har i køleskabet .
Og ellers kan jeg godt lide noget, der kan forberedes på forhånd som fx chiagrød, kogte æg, broccolivafler eller æggemuffins, så jeg ikke skal have gryder og pander frem om morgenen. Og ellers spiser jeg også rester fra aftensmaden.
Jeg er gået ind i jagten på den ultimative chiagrød. Men jeg har svært ved at knække nøden med at få det til at smage af noget. Indtil videre er der mest succes med vand, moste bær og vanilje. Hvordan mon jeg får det til at mætte mere/længere? Jeg spiser det med græsk yoghurt på.
Jeg synes, resultatet bliver bedst med noget fedt og bruger derfor kokosmælk. Chiagrød på vand kan jeg godt forstå du ikke oplever som super heftigt.
Kokosmælk gør det godt, evt. halvt kokosmælk – halvt mandelmælk, hvis man synes, at kokosmælken i sig selv bliver for fed. Og så måske lidt vaniljepulver, citronskal og bær på toppen. Evt. rørt med en skefuld græsk yoghurt 10% inden servering.
Prøv at se disse varianter fx
https://www.madbanditten.dk/chiagrod-overraskende-laekkert/
https://www.madbanditten.dk/chiagroed-med-hindbaer-og-kardemomme/
https://www.madbanditten.dk/chiagroed-med-kakao-og-banan/
Jeg laver chiagrød på en dåse af den billigste kokosmælk fra Fakta og 4 spsk chiafrø. De røres sammen med en stor spsk kakao, evt lidt vanilje og hørfrø. Næste morgen topper jeg med lidt græsk yoghurt, mysli og evt bær eller lidt frugt.
Jeg kan ikke anbefale Anglamarks kokosmælk til chiagrød, det bliver alt for kompakt.