Morgenmad uden æg


Jeg spiser altid æg til morgenmad. Kogte æg, spejlede æg, salte omeletter, søde omeletter, æggepandekager, etc. Men altid æg. Og det er jo glimrende, for æg er sundt og en såkaldt komplet fødevare, hvilket vil sige, at det indeholder alle essentielle aminosyrer, som mennesket har brug for. Og medmindre du i forvejen har problemer med dit kolesteroltal, kan du roligt se bort fra den skræmmekampagne, som de gode æg var offer for for efterhånden mange år siden.

Men… Det er ikke nødvendigvis smart at spise det samme dag ind og dag ud. Jo oftere vi spiser en madvare, jo mere sandsynligt er det, at vi udvikler en intolerance overfor det. Jeg skal slet ikke begynde at underholde jer med, hvor meget brød, jeg spiste, før jeg fandt ud af, at jeg ikke kunne tåle gluten. Men altså æg til morgenmad 7 dage om ugen er måske ikke så smart. I hvert fald ville en variation være hjertelig velkommen.

Mange LCHF’ere spiser græsk yoghurt 10% rørt op med lidt fløde og med hakkede nødder og bær på toppen. Det lyder yppert i mine ører, og jeg ville elske den type morgenmad, men jeg trives desværre ikke med det. Dels synes jeg ikke, det mætter mig tilstrækkeligt, dels får jeg ondt i maven af yoghurten. Men hvad pokker spiser man så til morgenmad, hvis man gerne vil undgå æg, mælkeprodukter og korn og stadig gerne vil spise en morgenmad rig på protein og fedt?

Det eneste, jeg kan komme på er rester fra aftensmaden. Min morgenmad i dag så f.eks. således ud:

Rester af kylling med skind, baconbits, en halv avokado og en smule kirsebær. Selvom portionen volumenmæssigt er mindre end min vanlige morgenmad, er jeg mæt og tilfreds. Jeg fik naturligvis også min vanlige morgensjus af Vita Biosa og fiskeolie. Luuurvely :-)

Jeg er så “heldig”, at jeg sagtens kan spise kød til morgenmad, men mange beretter om kvalme og madlede ved tanken. Jeg spiser det uden problemer, men jeg nyder ikke den morgenmad på samme måde, som jeg nyder mine æggebaserede morgenmåltider. Og jeg synes jo egentlig, at man som udgangspunkt skal nyde sin mad.

Men hvad har jeg af andre alternativer? Smoothies kan jeg trives på i perioder, men hvis man gerne vil undgå æg og samtidig synes, at proteinpulver ikke nødvendigvis bør være en del af en menneskediæt, hvordan bliver man så mæt? I må hjælpe mig her. Hvad spiser I til morgenmad? Og er i gode til at variere det, eller ender I som jeg med at spise mere eller mindre de samme råvarer hver dag?

Skal der lækker sommermad på tallerkenen?

Med min Keto Madplan Sommer sørger jeg for, at du får nem og sommerlig aftensmad på bordet, uden at du skal stå i køkkenet i timevis.

Du sparer tid, penge og kalorier, fordi du slipper for dyr takeout og hovsa-måltider.

Få fingrene i madplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

41 kommentarer til “Morgenmad uden æg”

Skriv en kommentar

  1. Tak for fantastisk blog. Jeg kan også virkelig mærke at en god LCHF morgenmad gør en forskel for mig. Har lige været på ferie i 3 uger og her var det dejlig nemt at lave sig en æggetoast fra morgenbuffeten med lidt grønt til. Sikke en forskel! Vi går virkelig med tanker om at gå all in snart, men her er det også brødet det kniber med at sige farvel til. Men hold da op med æg der skal bruges. En bakke om dagen hvis vi er en familie på 3,5? Har i en god æggepusher? Vi har kun fakta. Mon man kan have høns i et rækkehus i byen?

    Svar