Morgenmad, der mætter: Rejer med avokado og æg


Mit køkken svømmer over af perfekt modne avokadoer i øjeblikket, så det måtte udnyttes til morgenmaden. Senere må jeg lave en stor portion guacamole. Jeg elsker avokado og i særdeleshed guacamole. Det kan jo spises til alt! Jo, alt! I min fortid som servitrice på amerikansk restaurant solgte jeg engang en sideorder af guacamole til en Ice Cream Sundae. Jo, jo..

Så fusionsagtig var jeg dog ikke i dag, hvor jeg lavede en dejlig proteinrig morgenmad bestående af en stor håndfuld rejer (fra frost men tøet op i køleskab over natten), halvdelen af en stor avokado, lidt friskpresset citronsaft og et blødkogt æg. Og mit olieshot ikke at forglemme. Et dejligt måltid på alle fronter og en proteinindsprøjtning af rang.

Start dagen med protein for bedre mæthed

Det er vigtigt med protein til morgenmaden. Nogle mener, at vi skal have helt op til 30 g protein i vores morgenmad alene, og for god og langvarig mæthed, er det nok heller ikke helt skudt ved siden af. Æg er jo en fin kilde til protein, men de indeholder jo langt fra lige så meget som kød og skaldyr, så hvis protein er en prioritet til morgenmaden, kan det godt betale sig at indføre nogle af disse madvarer på morgenbordet.

Ellers kan jeg melde om et styks smadret krop. Det der Just Dance på Wii er sgu da pissegod træning! Altså, i hvert fald hvis man kaster sig ud i et dansemaraton, som jeg gjorde i går. Jeg kan knap nok løfte mine arme i dag! Jeg havde bare en topfin dag med datteren i går. Vi var en tur i indre by og endte på 42raw, hvor vi fik et stykke kage. Lillepigen fik chokoladekagen, og jeg fik en helt guddommelig kage med jordbær og blåbær. Jeg har ikke tidligere haft held med at lave de rå frugtkager, som jeg synes flyder hurtigt ud, men det skal jeg vist eksperimentere lidt med. Altså, den var bedre end chokoladekagen, og det siger da ikke så lidt!

Senere sjippede vi, og hoppede på trampolin og dansede lidt mere, og så var vi begge trætte. Så så vi en kombination af fodboldkamp på TV2 og Scooby Doo på Ramasjang (suk) og gik derefter i seng og sov 10 timer. Også mig. Jeg kan slet ikke begynde at beskrive, hvor længe siden det er, jeg har sovet så godt og så længe.

Til sidst kan I få en lille Instagram hilsen fra to trætte piger – okay, den ene mere træt end den anden :-)

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Morgenmad, der mætter: Rejer med avokado og æg”

Skriv en kommentar

 1. Jeg ser flere steder, at du nævner et “olieshot”. Hvad er et olieshot? Er det bare at tage en ren spiseskefuld olivenolie f.eks.?

  Svar
  • Altså jeg må indrømme, at det ikke er noget, jeg har benyttet mig af i mange, mange år men denne her blog går jo tilbage til 2011 og jeg finpudser jo også mine vaner og rutiner. Men ellers ja, et olieshot er bare en højkvalitetsolie, fx olivenolie, skyllet ned med en lille sjat juice, kombucha eller lign.

   Svar
 2. Lækkert ser det jo ud.. Ville det være ok med Mayo til? Og æggene som hårdkogte, er ikke ret god til blødkogte æg :)

  Svar
 3. Hvor bliver jeg misundelig på din morgenmad – jeg elsker avocado. Jeg har heldigvis et par stykker på køkkenbordet, så jeg kan få stillet “den pludselig opståede” trang til frokost :)

  Svar