Morgenmad – back to basics


Efter at have flirtet med andre typer morgenmad er det nu back to basics. God solid og simpel morgenmad. Tre æg med en sjat fløde scrambled i en god klat kokosolie.

Jeg er jo morgenmadsmenneske af rang. Jo mindre, jeg spiser om morgenen, jo mere spiser jeg om eftermiddagen/aftenen. Og vice versa. Og så synes jeg egentlig, det giver bedst mening at hælde energien på fra morgestunden. Med en morgenmad som denne går der 4-4½ time, før jeg begynder at tænke på mad igen. Så snupper jeg en bid ost eller andet, og så er jeg kørende til frokost. Selvom sulten ikke er stor om formiddagen, bestræber jeg mig på at få et hurtigt mellemmåltid alligevel. Igen gælder det, at jo mere fylder på først på dagen, jo mindre sukkertrang og energifald oplever jeg om eftermiddagen. Og det er jo en luksus at kunne spadsere forbi chokoladehylderne i Irma kl. 16 uden at være parat til at begå mord for en plade chokolade.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Morgenmad – back to basics”

Skriv en kommentar

 1. Jeg er startet på LCHF fredag d.02.01.15. Jeg tabte de tre første dag 1,4 kg som jeg ved er væsketab. Så stod vægten stille og nu har har jeg de sidste to dage taget 200g på om dagen trods jeg har haft meget travlt på arbejde og har bevæget mig rigtig meget. Jeg er nu bange for om jeg får for meget fedt. Jeg har f.eks. lavet en pie med oksekød og blomkålslåg. Jeg har så svært ved at beregne hvor meget jeg må spise af det. Jeg laver mad til flere dage for at udnytte kød pakning som er på 500g.Jeg spiser ca. 30g ost formiddag og eftermiddag ellers er jeg for sulten op til måltiderne. Jeg har hele ugen fået hytteost og græsk youghurt til morgenmad med 2spk. fløde. Til frokost har jeg fået kødrester fra aftensmåltidet samt spidskålsalat med lidt oliedressing. Kan du på de oplysninger sige om du tror jeg gør noget forkert?
  Det skal lige siges at jeg er startet et helt nyt arbejde så der er mange nye mennesker og meget nyt at lære. Venlig Hilsen Kirsten Lund

  Svar
  • Det lyder til at det eneste du gør forkert er, at du vejer dig hver dag. Din vægt vil kunne ændre sig med op til 3 kilo på en uge alt efter væskeindhold, tarmindhold, muskeltilvækst, hormoner, den tid på måneden etc. Ud fra vægten kan du altså ikke vide, hvordan det ser ud med din fedtmængde. Mit bedste råd til dig er derfor at tage målebåndet i brug og måle dig på udvalgte steder hver 2.-3- uge. På den måde slipper du for at begynde at gøre tossede ting, fordi din upålidelige badevægt får dig til at handle i panik.
   Du behøver ikke beregne hvor meget du må spise af noget. Du skal spise til du ikke er sulten mere og spise igen når du er (rigtig) sulten. I mine ører lyder det ikke til at du får for meget fedt. Hvis det lyder af noget, får du for meget protein og for lidt fedt, men det er umuligt for mig at vurdere ud fra din beskrivelse. God vind med det hele – også jobbet! :)

   Svar