Denne mokkatærte er den perfekte nytårsdessert – den kræver minimal indsats på selve aftenen, og så er smagen i top. Den består af en lækker nøddebund toppet med en mørk mokka-mousse med chokolade og en lys, cremet mokkamousse. Den er så fyldig i smagen, at et lille stykke er nok og det er det jo ofte også ovenpå en god nytårsmiddag.
Du har derfor formentlig rester også, og det skal man jo aldrig klage over. Kagen kan dog fint fryses, hvis du ikke lige synes, at kage skal på menuen dagen derpå.
Udstyr
Ingredienser
Bund
- 150 g pekannødder
- 150 g mandler
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 80 g kokosolie
- 25 g kakaosmør kan erstattes med kokosolie
Mørk mokkamousse
- 2 dl fløde
- 2 tsk instant kaffepulver
- 200 g mørk chokolade 70-85%
- 10 g smør
Lys mokkamousse
- 1 lille spsk instant kaffepulver
- 1 spsk kogende vand
- 250 g mascarpone
- 2 spsk SukrinMelis
Pynt
- 1 spsk kaffebønner
Sådan gør du
Bund
- Mal pekannødder og mandler til groft mel i foodprocessoren og hæld det over i en skål.
- Rør vaniljepulver i.
- Smelt kokosolie og kakaosmør ved lav varme og hæld det over nøddemelet.
- Saml det hele til en fedtet dej og fordel den i bunden af en smurt springform (ca. 21 cm i diameter).
- Sæt den i køleskabet og lad den størkne i ca. 1/2 times tid. Bunden skal ikke bages!
Mørk mokkamousse
- Varm piskefløden op til kogepunktet og tag den af blusset.
- Rør kaffepulveret ud i den varme piskefløde.
- Hak chokolade og rær den godt ud i fløden.
- Tilsæt smørret til sidst og rør godt sammen til en glat masse.
- Fordel nu mokkamoussen over på nøddebunden og sæt kagen tilbage i køleskabet, til massen har sat sig rigtigt godt, i min. 4 timer, men gerne natten over.
Lys mokkamousse
- Opløs kaffepulveret i kogende vand og lad det afkøle.
- Kom mascarpone i en skål sammen med SukrinMelis og den opløste neskaffe.
- Vend cremen godt sammen eller pisk den let med elpiskeren.
- Tag kagen ud af køleskabet kort før servering og smør den lyse mokkacreme hen over kagen.
- Hak kaffebønnerne fint og drys dem hen over kagen.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dekadent dessertkage med chokolade og mokka
Dette er virkelig en af den slags desserter, som gæster begejstres over. Den er fast og fyldig i konsistensen og så har den en dejlig voksen-agtig smag fra kaffe. Jeg har serveret den som dessert til nytår flere år. Ofte lander jeg dog på en gateau marcel, fordi den helt enkelt tager kortere tid at lave.
Men har du tiden og vil du gerne imponere dine gæster, så prøv denne opskrift på mokkatærte. Du vil ikke fortryde det.
Opskriften er i øvrigt fra min bog LCHF Året Rundt.
Hej Jane den der portion svare de der 490 kalorier til et stykke kage jeg har tage ud fra til 12 personer Tina
Ja lige netop👍🏼
Den vil jeg lave til min fødselsdag i weekenden. 😋 Hvis jeg bruger alm. sukker i stedet for sukrin, er det så samme mængde?
Ja der ville jeg starte. Og så smag til undervejs. Mine kager er ofte ikke så søde (denne er dog ok-sød, synes jeg men det er jo smag og behag) :)
God opskrift
Nem at lave
Virkelig “Rich”
Brugte den nytårsaften til desserten …og igen kl 24:00 🎉🎊🎉
Har frosset resten ned, så vi kan nyde den en dag hvor der er plads til mad igen 😊
Ej så dejligt at høre! Jeg synes virkelig også, det er en skøn gæstekage❤️
Hej
Kan man erstatte sukrin med flotmelis?
Ja helt sikkert, det kan du sagtens👍🏼
Hej Jane :-)
Du skriver at man kan fryse kagen – er det med den ‘mørke mokkamousse’ ovenpå nøddebunden?
Mange hilsner fra
Pia
Jeg har haft frosset hele kagen men det er også en fin idé at fryse den med den mørke mousse og så lave den lyse mousse på dagen👍🏼