Mokka chiamousse med flødeskum


Chiagrød med mokkasmag er bare et himmelsk match. Men hvor meget jeg end holder af kaffesmag om morgenen, syntes jeg, at denne lækre sag gør sig bedre som dessert end på morgenbordet. Men hvis der nogen, der synes, at den da lige passer på morgenbordet, er det ikke mig, der skal gøre mig til dommer over det.

mokka chiamousse med flødeskum - Madbanditten.dk

Mokka chiamousse med flødeskum

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Print Pin
2 personer
|
3 timer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Bland chiafrø, hampefrø med kokosmælk i et glas sammen med instant kaffe, vanilje og kanel. Rør det godt sammen. Stil den i køleskab et par timer eller natten over. Min stod natten over. Rør evt. lige i den en enkelt gang eller to.
  • Pisk fløden til flødeskum (det tager under 30 sek med Bamix’en), fordel flødeskum på toppen og drys med kanel inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Cremet chiagrød med kaffe og kokosmælk

Jeg laver som oftest chiagrød på kokosmælk. Jeg synes det giver en dejlig sød smag. Denne her blivet mere en dessert fordi jeg også har kommet kaffe i og toppet den med flødeskum. Hvis du ser på kalorierne pr. portion er den også i den høje ende.

Jeg spiser ikke chiagrød ret tit, faktisk laver jeg det stort set ikke længere. Men jeg har alligevel en del opskrifter fra dengang jeg eksperimenterede med det. Prøv fx Chiagrød med nougatsmag, Chiagrød med hindbær og kardemomme, Kakao-chiagrød med mysli, tigernødder og kokos’nutella’ eller Chiagrød med choko-mint og knas.

mokka chiamousse med flødeskum - Madbanditten.dk

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

38 kommentarer til “Mokka chiamousse med flødeskum”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Prøvet med kalorielet kokos mælk
    Det var ikke godt.
    Have laktosefri mælk
    Sukkerfri karamel som bruges i kaffe,et lille kvat af det, lidt vanille lidt kokos og lidt blåbær.
    Og så flødeskum.😊

    Svar
    • Hej Vibeke
      Det kan man sagtens. Hvis du synes, den bliver for tung, kan du fortynde fløden med en smule vand.

      Svar
  2. Hej Jane
    Kan man evt blende chai frøene først for ikke at have de der “klumper”, eller ødelægger man frøene ved det…? Tænker både til denne opskrift og alm chai grød… Pfh tak
    Kh Kirsten

    Svar
    • Fedtsyrerne harksner nemmere, når de kommer ud af skallen, men det burde ikke have betydning, hvis du spiser dem med det samme. Hvis du blender frøene, tror jeg også, de vil trække mere væske men der må du lige prøve dig frem :)

      Svar
  3. Hej, så fik jeg købt ind til at lave denne grød og allerede fra start er den én masse??
    Når jeg laver alm chiagrød så er der meget mere væske til frøene.
    Er det virkelig kun 1,5dl kokosmælk? :)

    Svar
  4. Elias, min 9 årig søn har for 1. gang helt frivilligt spist lchf chaigrød!!! Måtte smile da jeg hørte hvordan skålen blev “renset” for det sidste

    Svar
  5. Kan den laves uden hampefrø?
    Har nemlig ingen hampefrø og tænker det kunne være en “lækker en” at starte dagen med.. :)

    Svar
  6. prøv den med instant cofee fra cafe nior med hazzelnøddesmag… fås i bilka..
    helt nutella agtigt smag… uuhhhmmmm

    Svar
  7. Hej Jane :-)
    Tænkte på – hvis man ikke kan lide kaffen, kan den så erstattes af kakao?
    Hvilken kan så anbefales?

    Iøvrigt,tak for en fantastisk blog/hjemmeside

    Kh Nancy

    Svar
  8. Hej Jane. Det ser fantastisk ud – sikke en nem gæstedessert man bare kan lave i forveje. Elsker sådan nogle løsninger!
    Et spørgsmål: er det 2-3 tsk instant kaffepulver direkte i, eller er det 2-3 tsk færdiglavet instant kaffe?

    Tak for din dejlige blog og dine gode bøger :-) – jeg glæder mig til den næste!

    – Salli

    Svar
  9. Jeg er vild med kombinationen af chiagrød og kaffe – har endda selv en variant på bloggen (hvor jeg godt nok har brugt skyr *gisp* :D)
    Hav en skøn onsdag!

    Svar
  10. ej hvor godt Jane – tænk at jeg har givet dig mokkachia på hjernen – hi hi hvor godt!
    Jeg har ikke selv fået den, siden jeg lavede den i sidste uge, men nu får jeg jo helt lyst til at lave den igen (;
    og så må jeg jo altsålige tilføje at fornøjelsen var altså lige så stor fra min side! – hvis ikke større, for den var ENORM!

    Ha en fantastisk dag !

    Kram maria

    Svar