Få ting slår en god mørbradgryde på en blæsende efterårsdag! Det er virkelig god og solid comfort food, der vil noget.
Da jeg i går havde denne mørbradgryde simrende på komfuret i min IG-story, var I mange, der bad om opskriften, og den kommer naturligvis lige her.
Ingredienser
- 600 g svinemørbrad afpudset og i tern
- 150 g bacon
- 200 g champignon skåret i skiver
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1 dåse hakkede tomater
- 2-3 spsk koncentreret tomatpuré
- ½ liter fløde
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær baconen i små tern og steg den sprød i en gryde. Fisk dem op og sæt til side.
- Svits løg og hvidløg i baconfedtet, til de er blevet klare.
- Tilsæt kødet og brun det godt
- Drys med 2 x paprika og lad det svitse med et øjeblik
- Hæld champignoner, hakkede tomater, fløde og tomatpuré ved og lad det simre i mindst 15 minutter, gerne lidt længere. Tilføj de stegte bacontern og lad dem varme med til sidst.
- Smag til med krydderier, salt og friskkværnet peber og evt en smule sødning.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mørbradgryde, en god smagfuld gryderet
Og jeg ved jo, at I er tossede med de gode gryder! Denne her mørbradgryde er også bare lækkert med både svinemørbrad, bacon, champignon, paprika, tomat og fløde.
Hvis den skal være endnu mere børnevenlig kan du supplere med pølser. Vælg gerne nogen med et højt kødindhold. Jeg har faktisk været heldig at finde gode cocktailpølser med højt kødindhold også.
Hvad er det med tomat og fløde? Det går bare altid op i en højere enhed. Måske er det den sur-søde tomat der komplimentere den fede fløde godt?
Tilbehør til mørbradgryde
En mørbradgryde er vist klassisk serveret med ris. I dette tilfælde naturligvis blomkålsris. Men jeg synes også sagtens den kan serveres med blomkålsmos for endnu mere comfort feeling.
Hvis du gerne vil have lidt frisk tilbehør, kan en sådan lækker mørbradgryde også serveres med stimler af kål, eller blomkålsris / blomkålsmos kan få selskab af en frisk grøn salat. Det kunne fx være denne skønne Kålsalat med fennikel, græskarkerner og granatæble eller Grønkålssalat med appelsin og valnødder.
Flere gode gryderetter
Kombinationen af tomat og fløde går også ofte igen i mine mange gryderetter. Nogle af de mest populære opskrifter her på bloggen er gryderetter. Vikingegryden er fx vældigt populær, men det samme er paprikagryden. Og selvfølgelig også mørbradbøfferne i flødesovs med stegte løg. Jo, der er nok at tage af til aftensmad.
Og med sådan en lækker mørbradgryde i maven, hilser jeg både oktober og Q4 varmt velkommen. Jaja, Q4, det er noget som hr. økonomidirektør er optaget af. Jeg prøver bare at spille med ;-)
Hej Jane , hvor mange personer skal dele din mørbradgryde, jeg er ny i keto og er bange for at spise for meget?
Hej Marianne
Mørbradgryden her er til 6 personer. Energiberegningen (kulhydrat, kalorier osv) er altid lavet pr. portion ud fra det antal, der står øverst i opskriften.
Og spørg endelig hvis du er i tvivl om andet ;)
Hej Jane
Glaskålsmos er også helt fantastisk.
Jeg følger din blomkålsmos- opskrift og bruger så glasskål i stedet.
Glaskåls-fritter er også virkelig godt 😉
Ej hvor godt! Jeg har netop et glaskål i køleskabet, som jeg ikke vidste hvad jeg skulle bruge til❤️
Hej Jane
Kan denne ret “tåle” at simre nogle timer?
Jeg ved ikke om ‘nogle timer’ bliver for langt men en lille times tid ville jeg godt turde.
Jeg sidder i dette moment og spiser den til frokost. Og skal have den igen til aften.
Er der nogen måde hvorpå jeg kan gå “sovsen” tykkere? ☺️
Hej Morten
Jeg synes, man kan lade den koge ind. Så bliver den lidt tykkere. En klat flødeost naturel i sovsen fungerer også fint som jævning.
Men helt som i gamle dage kræver traditionel jævning. Så det skal man vurdere om man vil bruge kulhydrater på :)
Hvordan får du din mørbradgryde til at blive så flot og mørk rød i farven som på billedet?
Min er bare helt fesen lyserød…
Gode mængder paprika og måske er der skruet lidt på farverne i redigeringen. Det kan jeg ikke helt udelukke :)
Hej Jane
Jeg tænker at lave din mørbradgryde i morgen og glæder mig allerede?
Men jeg har lidt svært ved at gennemskue hvad jeg kan spise hvis jeg skal køre striks lchf eller keto? Kan du evt skrive “STRIKS” på opskrifterne hvis de er det..!??
Jeg er ny lchf, 3 uger inde. Er meget i tvivl om hvorvidt jeg er i kalorieunderskud. Men har dog tabt 3kg men er i tvivl alligevel. Har nok også at gøre med, al det fedt i kosten. Det er så anderledes et mindset at det tager tid at få hovedet med. Samtidig med at man møder megen hovedrøsten og skepsis mange steder.
Nå, det blev en ordentlig smører. Men tak for alle de fantastisk gode opskrifter. Jeg elsker god mad. Nu skal jeg bare have den gode samvittighed med ind i menyen!??
Hej Dorthe
Nej, det kan jeg ikke rigtigt for det er ikke rigtigt sådan det fungerer. Læs dette indlæg: Er det Keto?
Det kan være svært at vide om man er i kalorieunderskud, hvis man ikke tæller, men hvis du følger retningslinjerne fra Keto-bogen (Keto er det samme som striks LCHF), er du ret sikker på at være det: https://www.madbanditten.dk/keto-bog/
Kære Jane..
Jeg prøvede din mørbradgryde igår og har nu kun et spørgsmål:
Kan man spise den hver dag og stadig tabe sig???? ????
Det er den BEDSTE og nemmeste mørbradgryde jeg nogensinde har prøvet! WAUW!!!! Jeg er fan!
Tak for at fortælle om verdens bedste måde at tabe sig på – den absolut eneste “slankekur” som jeg kan overholde og faktisk elsker at følge!
Kærligst fra Rikke.
Haha hvor godt! Og enig, den er fantastisk. Det gode ved Keto er jo netop at man kan spise lækker og velsmagende mad, samtidig med at man taber sig. At folk gider det der low fat sultekursshow er et kors for min forstand :)
Jeg kan ikke li svampe. Hvad kan jeg putte i i stedet. Rød peber eller noget?
Ja det kunne være lækkert i også.
Lækkert! Skal den helt op og ringe, smider jeg også lidt gode pølser i og…Whisky… en god slat ;-)
Det skulle du virkelig tag og gøre.
Her til morgen snakkede jeg med en kollega og fortalte om vores lækre aftensmad og hun sagde “Det lyder godt, for det skal vi have i aften”
Hos os var der både til aftensmad igen i dag og til min morgenmad, så bliver det bare ikke bedre.
Nejjj Jane du skal altså lige have en sjov historie fra morgenstunden.
I går på vej hjem fra job, ned og handle i Kvickly uhmmm Janes mørbradgryde.
Står af bussen og overhører to der står og taler, den ene siger jamen hun skulle hjem og lave mørbradgryde, du ved lchf, kunne simpelthen ikke lade være med at kommentere og sagde det skal jeg også. Vi grinede lidt og snakkede om at det kunne være sjovt af vide hvor mange af os der bor i området (633 huse) der skulle hjem og lave bandit mad.
Den smagte himmelsk og jeg kunne altså ikke lade være med at smide en gang små pølser i, det gjorde den ikke ringere
Hahaaaa, hvor er det sjovt! Jeg må se at koordinere mine blogindlæg med supermarkederne, så de er forberedt på ekstra efterspørgsel! :)