Mørbradbøffer i sennepssovs er jo en gammel familiefavorit og den går bare aldrig af mode. I det hele taget virker det som om at alle afskygninger af mørbradbøffer i flødesovs bare hitter for evigt. Ligesom mørbradgryden aldrig går af mode.
Mørbradbøffer i sennepssovs
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 500 g svinemørbrad
- 50 g løg i tynde skiver
- 200 g svampe fx champignon
- 2 dl fløde
- 2 tsk grov sennep
- 1 spsk dijonsennep gerne en stor spsk
- 0,5 dl cognac kan udelades
- 0,5 dl vand
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
Til servering
- 600 g broccoli eller grønne bønner
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Skær mørbraden i skiver på ca. 4 cm tykkelse.
- Opvarm lidt smør på en pande, evt. en der kan gå i ovnen, og brun bøfferne af på begge sider, krydr med salt og peber og læg dem til side et øjeblik.
- Svær svampene i kvarte eller skiver.
- Opvarm lidt mere smør på panden og sauter løget heri, til det er helt blødt og let karamelliseret.
- Tilsæt svampene og lad dem smide det meste af væsken.
- Tilsæt cognac hvis du bruger det og lad det koge væk.
- Hæld fløde, vand og de to slags sennep og lad det koge op.
- Smag til med salt og peber og evt. lidt sødning.
- Læg mørbradbøfferne tilbage på panden i saucen, hvis panden kan gå i ovnen. Ellers lægges de i et ovnfast fad og saucen hældes over.
- Sæt panden/fadet i ovnen og steg i ca. 10-15 minutter til kødet er gennemstegt og saucen tyknet lidt.
- Server med dampet broccoli eller grønne bønner.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Men ingen klager herfra. Når jeg serverer mørbradbøffer i sennepssovs er der der glæde rundt om hele bordet. Og der spises til fadene er tomme. Måske er det bare sådan at bo med teenagere og sultne mænd.
Det er også en skøn ret. Det møre svinekød i en lækker flødesovs. Lidt dampet eller letkogt broccoli fungerer super som tilbehør for broccoli er perfekt til at suge sovsen op. Ja ja, det er jo også vigtigt ;-)
Tak for mad, hvor smagte det bare godt!
Smager helt vild godt 😊
Jeg har bogen “De bedste fra Madbaditten” men nøjagtig samme opskrift (bortset fra 100 gram svinemørbrad fordelt på 4 personer) – men energi fordelingen er der stor forskel på.
Jeg kan ikke helt lure om det er tilbehøret der gør forskellen eller?
Ja forskellen er i tilbehør og i at to databaser altid vil give to forskellige svar. Energiberegninger er estimater, ikke absolutter. Men det er det bedste, vi har at arbejde med..
Jeg har skrevet tilbehøret ind med mængder. Det har givet lidt højere kulhydratindhold.
Jeg har lavet senneps-mørbrad her til aften til min far og jeg.
Uhm, det smagte godt og min far har rester til i morgen. Vi er glade :-)
Jeg lavede Cottage pie med ostemad fra din nye bog. Simpel ret med stor smag. ??.
Tak for fantastiske opskrifter. ???
Kære Jane
Jeg har meget lyst til flere af dine lækre bøger, og jeg har været medlem længe hos dig, Desværre ved jeg ikke ud eller ind med min kost nu, har fået konstateret dårlige nyre lige før dialyse, så jeg må ikke få mange proteiner højst 100 gr til middag og højst 50 gr. til frokost, desuden skal jeg have godt 300 gr. grøntsager pr dag, jeg tåler ikke laktose og kun meget lidt glutten, kan du anbefale en bog som passer til mig, mange kærlige hilsner Lisan
Hej Lisan
Jeg synes det spørgsmål hører bedre til hos din læge eller en professionel med kenskab til din helbredshistorik.
Mine bøger er ret ens i proteinindtag, ingen indeholder gluten og alle indeholder laktose (som kan byttes til laktosefrie produkter)