Mørbradbøffer i flødesovs med bacon og bløde løg


Mørbradbøffer i flødesovs går bare rent hjem hver gang! Sådan en omgang med bløde løg og bacon, og det smagte så forrygende, at jeg slet ikke kan forstå, at jeg laver det så sjældent! Det er jo ren nostalgi!

Mørbradbøffer i flødesovs med bløde løg og bacon - overlækker mormormad - og så er det LCHF-venligt. Ja tak! Opskrift her: Madbanditten.dk

Mørbradbøffer i flødesovs med bacon og bløde løg

5 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 150 grader.
 • Afpuds svinemørbraden, dvs. skær sener af, og skær mørbraden i bøffer af ca. 2 cm’s tykkelse. Bank dem flade med hånden eller med siden af kniven og drys dem med salt, peber og timian.
 • Rengør champignon og skær dem i kvarter.
 • Hæld baconstykkerne på panden sammen med en god klat smør og steg, til baconstykkerne er mediumstegte.
 • Tilsæt nu champignonerne og lad dem stege i baconfedtet med ved høje varme, til de er brune i kanten. Drys evt. med salt og peber.
 • Hæld fløde, oksebouillon, sennep og cayennepeber ned på panden til bacon og champignonerne, rør rundt, kog op, skru ned for varmen og lad den simre. Lad den passe sig selv.
 • På en anden pande opvarmer du en klat smør og bruner mørbradbøfferne heri. Når de er brunet på alle sider, lægger du dem over i et smurt ovnfast fad. Hæld champignon-bacon-sovsen over her og sæt fadet i den opvarmede ovn.
 • Det skal have ca. 10-15 minutter (afhængigt af størrelsen på mørbradbøfferne, og hvor meget du stegte dem).
 • Halver løg, fjern det yderste lag og skær resten i tynde halvmåner.
 • Opvarm en god klat smør på panden, hvor du lige har stegt mørbradbøfferne og steg løgene herpå ved høj varme.
 • Rod i dem, så de tager ens farve undervejs. Traditionelt putter man sukker ved løgene for at få dem til at karamelisere, men det synes jeg er unødvendigt. De smager sødt og dejligt uden.
 • Tag fadet ud af ovnen, drys lidt af løgene ovenpå og server resten ved siden af til høflig selvbetjening.

Noter

Dampet broccoli er dejligt tilbehør til. Vi spiste den i går med friske spinatblade og lidt gnavegrønt. Ungerne fik lidt kogte kartofler også. Det fungerede superfint!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mørbradbøffer med flødesovs – altid et hit!

Og det pudsige er, at den slags klassiske retter – ligesom mørbradgryden – næsten altid går rent ind hos ungerne.

Forleden fik vi braiserede svinekæber. Vega spiste 4 (!), proklamerede, at det var hendes livret fra nu af og spurgte, om hun måtte få resterne til morgenmad. Endnu et eksempel på, at har man en god sovs og noget mørt kød, så glider resten bare ned. Både hos voksne og børn!

Men lad os nu komme til mørbradbøfferne. Her i klassisk flødesovs, dog med lidt tilføjet sennep og cayenne, og så med bacon og svampe også. Og bløde løg på toppen. Nam nam! Jeg siger jer, det var godt!

Mørbradbøffer i flødesovs med bløde løg og bacon - overlækker mormormad - og så er det LCHF-venligt. Ja tak! Opskrift her: Madbanditten.dk
Mørbradbøffer i flødesovs med bløde løg og bacon - overlækker mormormad - og så er det LCHF-venligt. Ja tak! Opskrift her: Madbanditten.dk

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

52 kommentarer til “Mørbradbøffer i flødesovs med bacon og bløde løg”

 1. 5 stars
  Hej Jane

  Meget lækker opskrift.
  Nu ville jeg prøve at printe den ud til 6 personer, men selv om jeg er logget ind, og næringsindholdet står i bunden af opskriften, så er den ikke med på printet. Der står bare “Bliv plus medlem”. Normalt kommer næringsindhold da med på printet

  Svar
  • Er det rigtigt? Hvor sært. Jeg har energiberegninger på i bunden, når jeg vil printe og er logget ind.

   Er du stadig lokket ind, når du afslutter print? Eller bliver du mon lokket ud imellemtiden?

   Svar
 2. Halløjsa, lavede denne her ret til aftensmad, og jeg siger dig den væltede kegler – de var VILDE med den. Bedre end sushi blev der sagt, og ud af 10 stjerner gav min dreng på 8 den 35 ;o)
  Tak for en virkelig dejlig hjemmeside

  kh Betina

  Svar
 3. Sjovt – har aldrig tilsat sukker til stegte /karmeliserede løg. Har altid blot stegt dem lang tid ved svag varme så bliver de lige så søde og lækre som man hører om på restauranterne.
  Ellers en fin ret, minde rmeget om noget min mormor lavede blot stegte hun mørbraen hel, hvor hun havde lavet lommer til hvidløgsskiver, så blev den gnuppet med paprika stegt på panden og først derefter skåret ud og lagt i fad for at få rå champignon, hele flåede tomat + væde fra dåsen og fløde over (fløden havde lige været en tur på panden for at tage lidt smag fra stegningen af kødet.. Bacon over hele herligheden og ind i ovnen. Hun serverede det dog med ris men det smagte godt

  Svar
 4. Jeg har netop lavet den formidable jægergryde og blev ledt videre til den her opskrift. Den her skal virkelig på menuen næste uge ! Men nu nævnte du lige braiserede svinekæber – og dér har jeg et ønske om at du engang får en opskrift på bloggen :)

  Svar