Mørbrad à la crème eller mørbradbøffer i flødesovs på godt dansk er jo en evig crowd pleaser. De møre mørbradbøffer med lækker flødesovs med bacon, svampe og løg. Ja tak altså!
Ingredienser
- 500 g svinemørbrad
- 100 g bacon
- 300 g svampe fx champignon
- 150 g løg
- frisk timian
- 2 dl fløde
- 1,5 dl vand
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk æblecidereddike ca.
- evt. en smule sødning
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Afpuds mørbraden for sener og fedt.
- Skær mørbraden i bøffer af ca. 2 cm tykkelse, tryk dem evt. lidt fladere med håndfladen.
- Skær løgene i skiver og champignonerne i tern.
- Skær baconen i mindre tern og steg dem sprøde på en pande. Læg til side et øjeblik.
- Kom mørbradbøfferne på panden og brun dem godt af i baconfedtet. Krydr med salt og peber.
- Læg bøfferne i et ovnfast fad.
- Kom evt. lidt mere fedtstof på panden og tilsæt svampene, lad dem brune let og smide noget væske.
- Skru lidt ned for varmen og tilsæt løg og timian og lad løgene blive bløde.
- Tilsæt vand, fløde, sennep og eddike og lad saucen koge op og tykne let.
- Smag til med salt, peber og evt. lidt sødning, eddike eller sennep.
- Hæld saucen over mørbradbøfferne.
- Sæt fadet i ovnen i ca. 10 minutter, til bøfferne er gennemstegte.
- Foretrækker du at lave dem færdige på panden, kommer du bare bøfferne tilbage i panden og lader dem simre med i saucen i nogle minutter.
- Drys med den sprøde bacon inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mørbradbøffer i flødesovs med bacon, svampe og løg
Denne opskrift på mørbradbøffer er tænkt til brug som den lune ret på et dansk frokostbord, som fx påskebordet, julefrokosten eller bare en luksusfrokost i weekenden.
Og spiser du Keto-Low-Carb, vil du sætte pris på sådan en kødret på bordet, som du kan spise og stadig holde kulhydratindtaget lavt.
Vil du gerne bruge denne ret til aftensmad med fx grøntsager til, kan det være, du vil øge sovsemængden en anelse. Du kan også lave den virkelig lækre mørbradgryde.
Mørbrad à la crème
Frankofil som jeg er, gik jeg selvfølgelig med det franske navn her. Og ja, jeg har sat mine accenter korrekt, for jeg er kæmpe flueknepper med den slags. Så I må tage jeres mørbrad ala creme og mørbradbøffer a la creme med tilbage til skolebænken😅
Mishandling af det franske sprog gør jo ondt langt ind i min sjæl.
Det er sjovt med sprog, ikke? Især sprog, man har lært, da man var ung. Jeg boede i Paris fra jeg var 20-22 og det sprog, jeg lærte hernede, har lagret sig et sted i mit hjerne, som jeg stadig kan kalde frem efter behov. Mit franske sprog i dag er udmærket til husbehov, men det er jo noget mere kluntet end det fransk, jeg talte dengang. Men jeg kan mærke, at det ligger derinde. Og nogle gange kommer der ting ud af min mund, som jeg ikke anede, at jeg vidste, hvordan man sagde.
Eller Vega spørger mig, hvordan jeg ved, at et ord er ‘le’ eller ‘la’. Det kan man høre, siger jeg og så kigger hun på mig som om jeg er skør. Det er fascinerende.
Til sammenligning kan jeg intet huske af alt det, jeg lærte i de fem år, jeg læste på uni.
Så derfor får du her opskriften på mørbrad à la crème med de rigtige accenter og den helt rigtige smag.
Det ville være skønt med macro´s på opskrifterne :)
Det er der heldigvis også nederst i opskrifterne. Der, hvor der står ‘energiberegning’. Du skal være logget ind for at kunne se selve beregningerne. Opret dig her: MadbandittenPLUS
Kan jeg erstatte det med andet kød? hvis ja, så til hvad?
Jeg tror den fint kunne smage dejligt med kylling også.
Hej Jane
Kan denne lækre opskrift bruges i KETO vægttab ?
Mvh. Anneke
Hej Anneke
Det kan man ikke rigtigt svare på. Det er jo et spørgsmål om helhed.
Din kost er Keto, hvis du spiser mindre end 20-30 g kulhydrat om dagen.
Din kost fører til vægttab, hvis du samlet set indtager færre kalorier end du forbrænder.
Det er de to ting, du skal have til at gå op. Hvorvidt denne passer ind, skal altså ses sammen med det andet, du spiser den dag.
Håber det giver mening❤️