Mørbrad à la crème


Mørbrad à la crème eller mørbradbøffer i flødesovs på godt dansk er jo en evig crowd pleaser. De møre mørbradbøffer med lækker flødesovs med bacon, svampe og løg. Ja tak altså!

Mørbradbøffer i flødesovs med bacon, svampe og løg

Denne opskrift på mørbradbøffer er tænkt til brug som den lune ret på et dansk frokostbord, som fx påskebordet, julefrokosten eller bare en luksusfrokost i weekenden.

Og spiser du Keto-Low-Carb, vil du sætte pris på sådan en kødret på bordet, som du kan spise og stadig holde kulhydratindtaget lavt.

Vil du gerne bruge denne ret til aftensmad med fx grøntsager til, kan det være, du vil øge sovsemængden en anelse.

Mørbrad a la creme

Mørbrad à la crème

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

  • 500 g svinemørbrad
  • 100 g bacon
  • 300 g svampe fx champignon
  • 150 g løg
  • frisk timian
  • 2 dl fløde
  • 1,5 dl vand
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk æblecidereddike ca.
  • evt. en smule sødning
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Afpuds mørbraden for sener og fedt.
  • Skær mørbraden i bøffer af ca. 2 cm tykkelse, tryk dem evt. lidt fladere med håndfladen.
  • Skær løgene i skiver og champignonerne i tern.
  • Skær baconen i mindre tern og steg dem sprøde på en pande. Læg til side et øjeblik.
  • Kom mørbradbøfferne på panden og brun dem godt af i baconfedtet. Krydr med salt og peber.
  • Læg bøfferne i et ovnfast fad.
  • Kom evt. lidt mere fedtstof på panden og tilsæt svampene, lad dem brune let og smide noget væske.
  • Skru lidt ned for varmen og tilsæt løg og timian og lad løgene blive bløde.
  • Tilsæt vand, fløde, sennep og eddike og lad saucen koge op og tykne let.
  • Smag til med salt, peber og evt. lidt sødning, eddike eller sennep.
  • Hæld saucen over mørbradbøfferne.
  • Sæt fadet i ovnen i ca. 10 minutter, til bøfferne er gennemstegte.
  • Foretrækker du at lave dem færdige på panden, kommer du bare bøfferne tilbage i panden og lader dem simre med i saucen i nogle minutter.
  • Drys med den sprøde bacon inden servering.

Mørbrad à la crème

Frankofil som jeg er, gik jeg selvfølgelig med det franske navn her. Og ja, jeg har sat mine accenter korrekt, for jeg er kæmpe flueknepper med den slags. Så I må tage jeres mørbrad ala creme og mørbradbøffer a la creme med tilbage til skolebænken😅

Mishandling af det franske sprog gør jo ondt langt ind i min sjæl.

Det er sjovt med sprog, ikke? Især sprog, man har lært, da man var ung. Jeg boede i Paris fra jeg var 20-22 og det sprog, jeg lærte hernede, har lagret sig et sted i mit hjerne, som jeg stadig kan kalde frem efter behov. Mit franske sprog i dag er udmærket til husbehov, men det er jo noget mere kluntet end det fransk, jeg talte dengang. Men jeg kan mærke, at det ligger derinde. Og nogle gange kommer der ting ud af min mund, som jeg ikke anede, at jeg vidste, hvordan man sagde.

Eller Vega spørger mig, hvordan jeg ved, at et ord er ‘le’ eller ‘la’. Det kan man høre, siger jeg og så kigger hun på mig som om jeg er skør. Det er fascinerende.

Til sammenligning kan jeg intet huske af alt det, jeg lærte i de fem år, jeg læste på uni.

Så derfor får du her opskriften på mørbrad à la crème med de rigtige accenter og den helt rigtige smag.

Mørbrad à la crème

Bliv Sommerklar med Madbanditten

Vil du gerne af med vinterkiloene inden sommerferien, er det nu, du skal starte.

Læs mere her: Sommerklar med Madbanditten

 

 

0 kommentarer til “Mørbrad à la crème”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?