Mør svinemørbrad med avokadodressing


Når jeg siger “mør svinemørbrad”, undersælger jeg virkelig varen her. “Smelter-på-tungen”-mørbrad ville være tættere på sandheden.

Mør svinemørbrad - solomillo fra sortfodsgris fra Thomas Rode

Mør svinemørbrad med avokadodressing

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
20 minutter

Ingredienser

Avokadodressing

Sådan gør du

  • Opvarm grillen til 300 grader.
  • Svits sollomilo svinemørbraden 2-3 minutter på hver side og tag den så af. Krydr med salt og peber og lad kødet køle ned. Du kan sagtens stege det flere timer, før I skal spise det.
  • Lav avokadodressingen ved at blende alle ingredienserne til en lind dressing. Smag til med salt, peber og lime.
  • Anret salaten som bund på serveringsfade. Skær kødet i tynde skiver og anret det ovenpå salaten.
  • Hæld lidt dressing over og drys med hakkede, saltede mandler. Server, spis og vær glad.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Det er nemlig ikke en hvilken som helst slags svinemørbrad. Det er en svinemørbrad fra spanske agern- og græsspisende sortfodsgrise, og de har det mørkeste og møreste kød, jeg måske nogensinde har smagt. Faktisk tror jeg ikke, at man i en blindsmagning ville kunne gætte, at man spiser gris. Kødet er mørkt som oksekød og smager også mere sådan end af gris.

Mør svinemørbrad er lækker gæstemad

Gris er jo ellers ikke så tit noget, man forbinder med gæstemad, men vi serverede denne anretning til forret nytårsaften og selskabet var enige i, at det var uhørt lækkert. Vi havde købt godt ind, så jeg havde fornøjelsen af rester i mange dage i starten af det nye år, og det gav altså en ret opgraderet start på året.

Denne fine Solomillo svinemørbrad hører under Thomas Rodes paraply. Jeg har engang fået en af ham i gave, men alle dem, vi brugte her, har vi købt selv.

Den fine mørbrad fås vist i Meny, og jeg har også fundet den online hos Coop.dk. Begge steder på frost.

Søren købte dog disse direkte fra den slagter, som Scandic samarbejder med. Ulempen med dette dejlige stykke kød er, at det er dyrt, og derfor er det i gæstemadsgenren her.

Den kræver utroligt lidt tilberedning. Vi svitsede den på en megavarm grill, 2-3 minutter på hver side, og så lod vi den køle helt af. Når den var kold, skar vi den i helt tynde skiver og anrettede den på salat med en mild avokadodressing og lidt saltede mandler på.

Billederne herunder er fra vores test-middag. Ja altså, vi går jo ret højt op i nytår, så selvfølgelig skulle forretten testes inden den store dag. Jeg syntes, at rucolaen blev for dominerende og skiftede den derfor ud med en mildere salat til nytår.

Mør svinemørbrad - solomillo fra sortfodsgris fra Thomas Rode
Mør svinemørbrad - solomillo fra sortfodsgris fra Thomas Rode

Skal jeg sende dig en e-bog?

Skriv dig op til at modtage mine meget populære lørdagsmails og jeg sender dig kvit og frit min e-bog 5 hemmeligheder til vægttab med Keto.

Ja tak – den vil jeg gerne have >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Mør svinemørbrad med avokadodressing”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej
    Jeg synes det ser virkelig lækkert ud og har besluttet at det skal være forretten til vores nytårsaften :-)
    På billedet ser det ud som om du også har drysset med pistacienødder – er det korrekt, og hvis ja hvor mange nødder skal jeg så beregne til opskriften?

    På forhånd tak for svar :-)

    Mvh Maj-Britt

    Svar
    • Uh kæmpe respekt for at du er i så god tid med nytårsmenuen👏🏼👏🏼

      Og ja, godt spottet, der er pistacienødder på også. Det er ikke mange, bare en lille håndfuld, eller sådan.

      Håber du kan få fat i solomilloen. Den gør det virkelig sublimt lækkert!

      Svar
    • Hej Heidi

      ja men tilberedelsen er anderledes, fordi den jo ikke i samme omfang må spises rå.

      Hvis du en dag har mulighed for at få fingrene i solomilloen skal du tage chancen og prøve den. Det er sublimt godt!

      Svar