Mør svinemørbrad med avokadodressing


Når jeg siger “mør svinemørbrad”, undersælger jeg virkelig varen her. “Smelter-på-tungen”-mørbrad ville være tættere på sandheden.

Mør svinemørbrad - solomillo fra sortfodsgris fra Thomas Rode

Mør svinemørbrad med avokadodressing

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Print Pin
6
|
20 minutter

Ingredienser

Avokadodressing

Sådan gør du

  • Opvarm grillen til 300 grader.
  • Svits sollomilo svinemørbraden 2-3 minutter på hver side og tag den så af. Krydr med salt og peber og lad kødet køle ned. Du kan sagtens stege det flere timer, før I skal spise det.
  • Lav avokadodressingen ved at blende alle ingredienserne til en lind dressing. Smag til med salt, peber og lime.
  • Anret salaten som bund på serveringsfade. Skær kødet i tynde skiver og anret det ovenpå salaten.
  • Hæld lidt dressing over og drys med hakkede, saltede mandler. Server, spis og vær glad.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Iberico mørbrad

Det er nemlig ikke en hvilken som helst slags svinemørbrad. Det er en svinemørbrad fra spanske agern- og græsspisende sortfodsgrise, og de har det mørkeste og møreste kød, jeg måske nogensinde har smagt. Faktisk tror jeg ikke, at man i en blindsmagning ville kunne gætte, at man spiser gris. Kødet er mørkt som oksekød og smager også mere sådan end af gris.

Mør svinemørbrad er lækker gæstemad

Gris er jo ellers ikke så tit noget, man forbinder med gæstemad, men vi serverede denne anretning til forret nytårsaften og selskabet var enige i, at det var uhørt lækkert. Vi havde købt godt ind, så jeg havde fornøjelsen af rester i mange dage i starten af det nye år, og det gav altså en ret opgraderet start på året.

Denne fine Solomillo svinemørbrad hører under Thomas Rodes paraply. Jeg har engang fået en af ham i gave, men alle dem, vi brugte her, har vi købt selv.

Den fine mørbrad fås vist i Meny, og jeg har også fundet den online hos Coop.dk. Begge steder på frost.

Søren købte dog disse direkte fra den slagter, som Scandic samarbejder med. Ulempen med dette dejlige stykke kød er, at det er dyrt, og derfor er det i gæstemadsgenren her.

Den kræver utroligt lidt tilberedning. Vi svitsede den på en megavarm grill, 2-3 minutter på hver side, og så lod vi den køle helt af. Når den var kold, skar vi den i helt tynde skiver og anrettede den på salat med en mild avokadodressing og lidt saltede mandler på.

Billederne herunder er fra vores test-middag. Ja altså, vi går jo ret højt op i nytår, så selvfølgelig skulle forretten testes inden den store dag. Jeg syntes, at rucolaen blev for dominerende og skiftede den derfor ud med en mildere salat til nytår.

Mør svinemørbrad - iberico mørbrad opskrift
Mør svinemørbrad - solomillo fra sortfodsgris fra Thomas Rode

Bliv GULD-medlem til bronzepris

Til august introducerer vi nye priser på MadbandittenPLUS. Er du tilmeldt inden, får du automatisk GULD-medlemskab til bronzepris.

Læs mere her

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Mør svinemørbrad med avokadodressing”

  1. Lækker opskrift. Jeg skal lave lette retter til buffet til 6 personer. Det er til frokost og senere kaffe med kage og frugt. Den her opskrift bliver jeg nødt til at prøve af.
    Kan den steges på en pande el på grill i ovnen?
    Mvh Lone

    Svar
    • Jeg ville stege den på pande. Vær opmærksom på at det kun er svinemørbraden fra sortfodsgrisene, der må spises så lidt stegt. Almindelige svinemørbrad skal have lidt længere.

      Svar
  2. Jeg skal prøve opskriften
    Er dog i tvivl – 2-3 min på hver side – er det 2 sider eller 4 sider

    Vh Sanne

    Svar
    • Den må gerne blive brunet hele vejen rundt. Hvis du bruger mørbrad af sortfodsgris (solomilloen), er det fint den er rød/rå i midten. Bruger du almindelig svinemørbrad skal den gennemsteges.

      Svar
        • Den skal bare svitses kort på alle sider. Jeg kan ikke sætte tid på men skal jeg vælge mellem 6 og 12 så i hvert fald 6.

          Svar
  3. Hej
    Jeg synes det ser virkelig lækkert ud og har besluttet at det skal være forretten til vores nytårsaften :-)
    På billedet ser det ud som om du også har drysset med pistacienødder – er det korrekt, og hvis ja hvor mange nødder skal jeg så beregne til opskriften?

    På forhånd tak for svar :-)

    Mvh Maj-Britt

    Svar
    • Uh kæmpe respekt for at du er i så god tid med nytårsmenuen👏🏼👏🏼

      Og ja, godt spottet, der er pistacienødder på også. Det er ikke mange, bare en lille håndfuld, eller sådan.

      Håber du kan få fat i solomilloen. Den gør det virkelig sublimt lækkert!

      Svar
    • Hej Heidi

      ja men tilberedelsen er anderledes, fordi den jo ikke i samme omfang må spises rå.

      Hvis du en dag har mulighed for at få fingrene i solomilloen skal du tage chancen og prøve den. Det er sublimt godt!

      Svar