Når jeg siger “mør svinemørbrad”, undersælger jeg virkelig varen her. “Smelter-på-tungen”-mørbrad ville være tættere på sandheden.

Ingredienser
- 600 g svinemørbrad Solomillo, beregn ca. 70-100 g kød pr. person
- salat feldsalat fungerer godt
- saltede mandler hakket
- pistacienødder hakkede, til drys
Avokadodressing
- 150 g cremefraiche 38%
- 2 spsk mayonnaise
- 100 g avokado
- 1 lime saft herfra
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm grillen til 300 grader.
- Svits sollomilo svinemørbraden 2-3 minutter på hver side og tag den så af. Krydr med salt og peber og lad kødet køle ned. Du kan sagtens stege det flere timer, før I skal spise det.
- Lav avokadodressingen ved at blende alle ingredienserne til en lind dressing. Smag til med salt, peber og lime.
- Anret salaten som bund på serveringsfade. Skær kødet i tynde skiver og anret det ovenpå salaten.
- Hæld lidt dressing over og drys med hakkede, saltede mandler. Server, spis og vær glad.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Iberico mørbrad
Det er nemlig ikke en hvilken som helst slags svinemørbrad. Det er en svinemørbrad fra spanske agern- og græsspisende sortfodsgrise, og de har det mørkeste og møreste kød, jeg måske nogensinde har smagt. Faktisk tror jeg ikke, at man i en blindsmagning ville kunne gætte, at man spiser gris. Kødet er mørkt som oksekød og smager også mere sådan end af gris.
Mør svinemørbrad er lækker gæstemad
Gris er jo ellers ikke så tit noget, man forbinder med gæstemad, men vi serverede denne anretning til forret nytårsaften og selskabet var enige i, at det var uhørt lækkert. Vi havde købt godt ind, så jeg havde fornøjelsen af rester i mange dage i starten af det nye år, og det gav altså en ret opgraderet start på året.
Denne fine Solomillo svinemørbrad hører under Thomas Rodes paraply. Jeg har engang fået en af ham i gave, men alle dem, vi brugte her, har vi købt selv.
Den fine mørbrad fås vist i Meny, og jeg har også fundet den online hos Coop.dk. Begge steder på frost.
Søren købte dog disse direkte fra den slagter, som Scandic samarbejder med. Ulempen med dette dejlige stykke kød er, at det er dyrt, og derfor er det i gæstemadsgenren her.
Den kræver utroligt lidt tilberedning. Vi svitsede den på en megavarm grill, 2-3 minutter på hver side, og så lod vi den køle helt af. Når den var kold, skar vi den i helt tynde skiver og anrettede den på salat med en mild avokadodressing og lidt saltede mandler på.
Billederne herunder er fra vores test-middag. Ja altså, vi går jo ret højt op i nytår, så selvfølgelig skulle forretten testes inden den store dag. Jeg syntes, at rucolaen blev for dominerende og skiftede den derfor ud med en mildere salat til nytår.
Jeg skal prøve opskriften
Er dog i tvivl – 2-3 min på hver side – er det 2 sider eller 4 sider
Vh Sanne
Den må gerne blive brunet hele vejen rundt. Hvis du bruger mørbrad af sortfodsgris (solomilloen), er det fint den er rød/rå i midten. Bruger du almindelig svinemørbrad skal den gennemsteges.
Det er solomillo jeg har købt men er i tvivl om det er ca 6 min el ca 12 min den skal have
Vh Sanne
Den skal bare svitses kort på alle sider. Jeg kan ikke sætte tid på men skal jeg vælge mellem 6 og 12 så i hvert fald 6.
Kan man evt bruge røget mørbrad – har svært ved at finde solomillo ?
Hej Gitte
Du kan finde dit tidligere spørgsmål og mit svar her: https://www.madbanditten.dk/nytaarsforret/comment-page-1/#comment-2537267
Hej
Jeg synes det ser virkelig lækkert ud og har besluttet at det skal være forretten til vores nytårsaften :-)
På billedet ser det ud som om du også har drysset med pistacienødder – er det korrekt, og hvis ja hvor mange nødder skal jeg så beregne til opskriften?
På forhånd tak for svar :-)
Mvh Maj-Britt
Uh kæmpe respekt for at du er i så god tid med nytårsmenuen👏🏼👏🏼
Og ja, godt spottet, der er pistacienødder på også. Det er ikke mange, bare en lille håndfuld, eller sådan.
Håber du kan få fat i solomilloen. Den gør det virkelig sublimt lækkert!
Nøj hvor er den salat god ud.
Tænker du at almindelig svine mørbrad kan bruges??
Hej Heidi
ja men tilberedelsen er anderledes, fordi den jo ikke i samme omfang må spises rå.
Hvis du en dag har mulighed for at få fingrene i solomilloen skal du tage chancen og prøve den. Det er sublimt godt!