Mød min LCHF-testperson


I går mødtes jeg for første gang med min LCHF-testperson, som de næste tre måneder skal lægge sin livsstil om til LCHF. Jeg tænkte, om I ikke havde lyst til at møde hende? For her er hun. Hun hedder Michala, hun er 34 år, mor til Molly My på 1½, og så har hun en travl og genkendelig hverdag med fuldtidsjob, familie og hvad der hører med til det.

Det er svært at pege på, hvorfor mit valg faldt på Michala. Det var meget intuitivt, egentlig. Jeg fik vel omkring 200 henvendelser i alt, og jeg læste hver og en. Og jeg har tøvet med at skrive dette, men på en måde var det svært for mig at læse alle de mails. For rigtig mange af de kvinder, der skrev, havde en ting til fælles: Et stort had til deres krop. Hadet var centreret lige der i de ekstra kilo, og det uanset om det drejede sig om 30 kilo eller 5 kilo. Og før de kilo var væk igen, var den krop ikke værd at elske. Bum!

Av, av, av… er det virkelig der, vi er? Er vi kun værd at elske, hvis vi er slanke og smukke? Det, synes jeg, er en smertefuld tanke.

Enhver varig forandring starter med, at vi accepterer os selv, sådan som vi er lige nu. Når vi kan stå og kigge os selv i spejlet og sige til os selv, at vi vil kunne leve lykkeligt med den krop, vi har lige nu, resten af vores liv, først da er vi parat til at forandre den. Tror jeg. Så skal vi ikke bare aftale lige her og nu, at vi sparker selvhadet til hjørne og kommer videre? Jo, for fanden!

[Shut up, din gamle hippie!] Undskyld.

Men det var altså det, jeg faldt for hos Michala. Hun undskyldte ikke for, hvem hun er, og hun talte hverken om kilo, kalorier eller mislykkede slankekure. Hos hende mødte jeg en grundlæggende selvaccept, og det gjorde mig rigtig glad og tryg. Michala er normalvægtig og spiser allerede sundt, og derfor gik min tvivl på, om vi ville kunne skabe resultater nok hos hende. Hendes udfordringer går på at få mindsket sukkertrangen og få en mere stabil energi over dagen, og skulle der ryge et par kilo eller centimetre i processen, så er det såmænd da også velkomment. Og selvom dette ikke er en slankekonkurrence, ville det jo være fedest, hvis der var nogle fysiske forandringer at spore også.

Så i sidste ende lod jeg altså min mavefornemmelse vælge for mig. Og det, tror jeg, bliver godt.  Vi havde første møde i går, hvor vi talte LCHF igennem. Jeg har ikke givet Michala nogen kostplan, hun skal følge, men vi har talt om nogle overordnede retningslinjer for kosten, og så har vi talt om, hvordan man navigerer igennem tre ugers sommerferie på LCHF. Og så har vi etableret en hotline, hvor Michala kan få fat i mig ved tvivl, spørgsmål, og hvad der ellers måtte opstå.

Vil du møde Michala og følge med i forløbet set med hendes øjne? Så kan du besøge hendes blog, hvor hun til daglig blogger om familieliv, men hvor hun har lovet at lave lidt opdateringer om testforløbet også.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

27 kommentarer til “Mød min LCHF-testperson”

Skriv en kommentar

 1. Jeg startede egentlig på paleo-kost, men en god ven gjorde mig opmærksom på din fantatiske side. Og så var jeg solgt.
  Jeg har altid været overvægtig, men har egentlig haft det helt fint med det indtil nu.
  Da jeg fik konstateret for højt blodtryk slog alle alarmklokkerne ud. Hvad bliver det næste. Hermed blev der sat ny dagsorden, men jeg kunne ikke rigtig finde den korrekte model. Den har jeg fundet nu.
  Jeg er dybt taknemmelig for al den inspiration jeg finder hos dig, og alle de andre på nettet. Havde aldrig hørt om denne kostændring tidligere, men jeg vil til enhver tid anbefale den til andre.
  Jeg har tabt 7 kg, og min vægt går støt nedad og jeg lider absolut ingen afsavn. Det er helt fantastisk. Er dybt taknemmelig.
  Jeg vil følge dit projek. Det bliver spændende.

  Svar
 2. Jeg har spist LCHF i 1½ mdr. nu, og jeg syntes pludselig at alt andet kost er røvsygt. Maden jeg spiser nu smager af så meget mere og kroppen får det også godt af det. Ingen problemer med maven og min sukkertrang mindskes. Er så glad for jeg fandt denne side og denne måde at spise på. Tusind tak for en god website.

  Svar
 3. Jeg er lidt forvirret med det ketose. Gået det ud på meget fedt, moderat kød og meget lidt grøntsager og ingen frugt?
  Er i gang med LCHF, men maven går fuldstændig i stå.
  Der går 5 og 6 dage imellem toiletbesøg, som så tager laaaang tid p.g.a. Hård mave.
  Det er vældig ubehageligt og gå så lang tid og det taber man sig altså heller ikke af skulle jeg hilse og sige :o( giftstofferne ophobes jo i kroppen.
  Drikker nok vand og tager hver dag HUSK rørt ud i vand, udover det der kommer i morgenmad o.lign. Er alligevel nødt til og ty til Dulcolax og lign. Ind imellem.
  Æv!

  Svar
 4. Tillykke med dit valg af testperson.
  Hvor har du ret mht. kvinder og synet på deres egen krop! Og hvor er det trist at det skal være sådan! Keg kæmper også selv med for meget flæsk under huden, det har ikke altid været sådan…. Eller jo jeg har aldrig været tynd, men jeg har været slankere end jeg er nu! Men ved du hvad? Det er kun mig selv der har ansvaret for hvordan min krop ser ud nu og derfor kun mig selv der kan gøre noget ved det! Og det er jeg så gået i gang med nu! Og min kæreste har altid sagt at jeg er dejlig blød! (Han er selv lidt kantet at holde om…. Ti hi)
  Egentlig har jeg det udemærket med min krop, selvom det selvfølgelig er irriterende at jeg ikke bare lige kan går hen og hive et stykke tilfældigt tøj ned fra bøjlen og så passe det! Men den selvindsigt kom jeg til for et par uger siden (faktisk efter jeg var startet på LCHF) da jeg fik feed back på en personlighedstest….. Det var virkelig en øjenåbner, og gav mig en hel masse selvindsigt og accept af den person jeg er…. JEG ER SGU GOD NOK SOM JEG ER…. Det handler ikke om det ydre.
  Det virker måske selvmodsiddende når jeg nu er gået igang med kampen om de ekstra kilo! Min krop har jo uden problemer givet mig 3 børn, ammet dem og har faktisk aldrig været udsat for de store fysiske problemer. Men sygdomshistorier i min familie (overdisponering af diabetes1, sidst fik min niece på 9 det konstateret for 2 mdr. siden. ved du forresten godt at de er ved at lave forsøg på nydiagnosticerede og LCHF? samt andre autoimmune lidelser) gør at jeg selv har lyst til at få en sundere livsstil samt at lære mine børn om sunde madvaner.
  God vind til jer…. Jeg er også spændt på de kommende 3 ugers ferie…. Heldigvis har jeg ting og sager i fryseren, så forberedelserne bliver hurtigere og lettere.
  Camilla

  Svar
  • Ja jeg ved ikke lige om det direkte er LCHF…og rettet på diabetes type 1 patienter.. Men det er i hvertfald en kostplan hvor kulhydrater er meget kraftigt reduceret! Det skal helst være med nydiagnosticerede, og formålet er vist at se hvor meget man kan forsinke/reducere brugen af insulin! Det var min tante der fortalte det i weekenden, for min lille fætter på 7 fik diabetes som 1 1/2 årig. Så de følger selvsagt meget med i alt det nye omkring diabetes! (Faren, min morbror, har haft diabetes siden han var 2 år!)
   De er tilknyttet Hvidovre, så vidt jeg husker!
   Men synes også at have læst herinde hos dig, om andre der har haft gavn af LCHF som type 1 diabetikere.

   Svar
 5. Kære Jane
  Hvor er det altså et spændende projekt – det bliver så spændende at følge!!
  Jeg må desværre give dig ret. Selvhad fylder utrolig meget i kvinders verden. Vi har så svært ved at give udtryk for vores basale behov og elske os selv – præcis som vi er. Personligt tror jeg på, at det skyldes, at vi længere tilbage i livet har oplevet/lært, at vi bliver skældt ud, afvist o.lign, når vi bliver sårbare og giver udtryk for vores egne behov – søde, kærlige kvinder kan jo ikke være egoistiske – det kan man ikke være bekendt!!! Men det kan man lige præcis – der skal en god, sund portion egoisme og selvkærlighed til at heale det “indre sår” og elske sig selv lige nøjagtig som man er :-)
  Kærligst Charlotte

  Svar
 6. Det er også derfor jeg læser hos dig. Alle de slankekure siger jo implicit at du ikke er god nok. Jeg er ikke på LCHF, jeg er på MADBANDITTEN – og der er verden til forskel hurraaa

  Svar
 7. Det er derfor, jeg læser med hos dig, Bandit. For du er sgu så klog og vidunderligt hippie-agtig – på den fede måde.
  Du har nemlig helt ret. Tænk, hvis vi elskede os selv og hinanden for mangfoldigheden og for alt det, vi hver især kan bidrage med i stedet på at fokusere på de 5,10 eller 50 kilo, der fylder på sidebenene.
  Hører du efter, Klumme?

  Svar
  • Det er sgu da også nemt nok at sidde her og være så skideklog, men det er jo desværre ikke det samme som at jeg går rundt i en bobbel af konstant selvkærlighed. Men jeg synes, det er vigtigt at arbejde på. Faktisk mere vigtigt end de fem kilo. Hører du, Klumme? ;-)

   Svar
 8. Tillykke med valget af testperson, som jeg tror kommer til at fungere godt. Og hvor har du dog ret i forhold til at elske sig selv, som man er. En lille reminder til mig selv, der var vældig tilfreds efter et vægttab på 50 kg. Nu er jeg knap så tilfreds pga + 8 kg, Men jeg er stabil med min vægt – så måske skal jeg bare byde de kilo velkommen og tænke, at det er altså sådan, jer er :-)
  Jeg ved det ikke helt ….
  Mange hilsner
  Kathe

  Svar
  • Men det er saftsuseme også svært. Men at have tabt 42 kilo er også en KÆMPE præstation, og den kan du roligt være stolt af. Også selvom du synes, at tallet burde være 50 ;-)

   Svar
  • Men i bikinibootkamp-dage er det et for langsomt budskab, det med selvaccept, det ved jeg godt. Alligevel synes jeg, den skulle med ;-)

   Svar
 9. Ja, det er faktisk ret skræmmende, så mange, der hader deres kroppe. jeg ser nogen gange programmet “What not to wear” og slanke kønne piger, kan nemt have et rigtig dårligt forhold til deres krop.
  Jeg vil ikke sige, jeg elsker min krop, men jeg har accepteret, at der er en grund til, at jeg ser sådan ud. Så er det med at få bearbejdet de ting, der har påvirket mig mentalt, som så har forplantet sig i min krop. Min overbevisning har altid været, at 90% af overvægt er psykisk. Jeg glæder mig til at følge jer.

  Svar
 10. Tillykke til Michala – jeg glæder mig til at følge jer begge igennem denne rejse.
  Selv er jeg igang med at slå en Candidasvamp ihjel med “streng LCHF ketosekost” Canida elsker sukker, og jeg frydes ved at sulte den – Snylter.
  Jeg er nu selv på min snart 4. måned med LCHF – hvor jeg de sidste 2 måneder har været på ketosekost – og jeg har det fantastisk! Jeg elsker mine “overjordiske” grøntsager (underjordiske grøntsager! Ha’), kød og fedt – EggLatte og ren lakrids er som slik og det bedste ved det hele. Jeg har ikke ondt i maven hele tiden. Nu sker det kun, hvis jeg får spist en muggen mandel eller får lidt for meget piskefløde/yoghurt.
  Tak for din Blog Jane, jeg elsker den fordi du hjælper med at gøre min mave glad og min krop stabil.
  Hurra hvor jeg glæder mig til at følge Michala og jeg er sikker på hun kommer godt ud på den anden side.

  Svar
 11. Jeg glæder mig til at følge dig og Michala. Jeg er selv ved at være på plads i at have skiftet til LCHF, og jeg trives bare så meget bedre, selvom jeg nok er endt med at ligge lige i underkanten af fedtmængden.

  Mht. kvinders selvbillede, så skrev jeg dette i min blog for et par dage siden – måske det kan være til inspiration for nogen:

  Nyligt mødte jeg en mand, der er fuldstændig vild med kvindekroppe. Særligt de kurvede, de frodige og svulmende. Han fortalte, hvordan en kvindes kurver altid gav ham lyst til at lægge sine hænder på hende, mærke hendes krop, dens fasthed, blødhed, form. Gå på opdagelse i den. Fejre den. Åbne den til endnu større skønhed og nydelse.

  Hans blik lyste, og hans begejstring var virkelig smittende. Selvfølgelig kunne han også have lyst til at elske med hende, men det var betagelsen, udforskningen, berøringen, hyldesten af kvindekroppen, der gjorde ham mest lykkelig. Glæden over, at kvindekroppe kunne være så smukke i al deres forskellighed. Der var intet rigtigt eller forkert. Der var bare forskellighed.

  Jeg er tilfreds med min krop. Jeg synes selv, jeg er udmærket proportioneret, men jeg har (ligesom måske 95% af alle kvinder) et par ting, jeg ind imellem kan drømme om, var lidt anderledes. Og min tilfredshed er nok nærmere en lettelse over, at min krop fungerer rigtig godt fysisk i det daglige, og at jeg har nogenlunde nemt ved at finde velsiddende tøj, jeg føler mig lækker og tilpas i. En direkte fejring har jeg sjældent.

  Men så stødte jeg på denne mand med lys i øjnene. På rette tid og sted – jeg var klar til at høre, hvad han havde på hjerte. Hans begejstring var så smittende, at jeg ikke kunne undgå at forstå, hvad han mente. At lytte til hans lovprisning åbnede et nyt univers for mig. Hans ord har fyldt mit hoved og haft indvirkning på min krop lige siden, og jeg mærker, hvordan min krop nærmest folder sig ud. Åbner sig, bliver mere frodig, levende, legende og fri. Jeg er nu virkelig begyndt at fejre min kvindelighed og den magi, der ligger i den. Og jeg føler mig mere hjemme end nogensinde før.

  Svar