Mit første LCHF-foredrag (og om at holde foredrag som introvert!)


I går holdt jeg mit første LCHF-foredrag. Det var hos en medicinalvirksomhed, og foredraget foregik på engelsk. Tal lige om ilddåb, hvad? Jeg var spændt på flere ting. Dels havde jeg ikke på noget tidspunkt forudset, at det ville blive en medicinalvirksomhed, som ville booke mig til foredrag, og dels var jeg spændt på reaktionen. Både deres og min egen faktisk. Men det gik virkelig godt.

Publikum var søde og lyttede meget opmærksomt, og der blev stillet nogle gode og relevante spørgsmål. Der var også et par kritiske røster iblandt om, at hjernen jo ikke kan klare sig uden kulhydrater og den slags. Men jeg oplevede ingen fjendtlighed. Bagefter blev jeg hængende en halv times tid og fik hilst på nogle af deltageren og svaret på flere spørgsmål. Jeg synes, det var en rigtig god oplevelse. Virkelig. Og da jeg kom hjem, skrev jeg min første faktura. Nr. 0001. Arh, men det er da også lidt et stort øjeblik.

De af jer, som har fulgt med længe, ved, at jeg beskriver mig selv som introvert. For det er jeg med al tydelighed. I mit hoved har jeg ikke kunne få det til at hænge sammen med, at jeg faktisk godt kan lide at tale foran folk. Altså, jeg kan næsten ikke skrive det. Men sagen er, at jeg godt kan lide det. Jeg var heller ikke nervøs i går, jeg havde ingen dirren på stemmen eller oplevede at løbe tør for luft. Jeg synes, det var helt okay at stå der. Mig, som hader at være midtpunkt, og som hellere vil spille birolle end hovedrolle. Jeg har lidt svært ved at forklare det. Men egentlig bunder det i, at jeg er introvert, men jeg er ikke genert. Og det så nemt at sætte lighedstegn mellem de to. Men det er faktisk to forskellige ting. 

I øjeblikket læser jeg Susan Cains Quiet – The power of introverts in a world that just can’t stop talking. Og det er en intens oplevelse, kan jeg godt afsløre. Sjældent har jeg siddet med en bog og følt, at her er en forfatter, som beskriver mit allerinderste. Det er, som om hun ser ind i min sjæl. Hvis jeg altså troede på den slags. Hvis du er introvert, kan bogen varmt anbefales. Den er dog noget teknisk at læse på engelsk, men den udkommer på dansk til maj. Du kan også finde masser af brugbar information på Susan Cains hjemmeside.

Susan Cain beskriver også forskellen på at være introvert og genert, og jeg bliver i det hele taget bare klogere på mig selv ved at læse den bog.

Her dagen derpå kan jeg dog godt mærke trangen til at trække mig lidt tilbage og lukke verden lidt ude. Der har været lige rigeligt med aktivitet i det her liv på det sidste, og jeg skal bare lige på den anden side af weekenden, og så har jeg igen mulighed for at finde ro. 

Men altså første foredrag, tjek! Super oplevelse!

Skal jeg sende dig en e-bog?

Skriv dig op til at modtage mine meget populære lørdagsmails og jeg sender dig kvit og frit min e-bog 5 hemmeligheder til vægttab med Keto.

Ja tak – den vil jeg gerne have >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

42 kommentarer til “Mit første LCHF-foredrag (og om at holde foredrag som introvert!)”

Skriv en kommentar

  1. Hvor er det fantastisk, at du tør stille dig op og holde foredrag for en virksomhed. Det tager jeg hatten af for! Især når du er introvert – det må være lidt af en oplevelse. Jeg kender selv lidt til den verden, og det lyder som en rigtig interessant bog af Susan Cain.

    Svar
  2. Jeg vil komme med en boganbefaling :)
    Jeg er selv selvaccepterende introvert og har prøvet at begå mig rundt til forskellige fester, sammenkomster, events, møder og hvavd ved jeg – som introvert ER man bare ikke bygget til det som de nu er! Hvad der VIRKELIG har hjulpet er bogen ”Networking for people who hate networking” – heri fortæller hun også hvorfor det netop passer bedre med at introverte har det godt med at tale til forsamlinger!

    Super god blog btw!

    Svar