Mit 2017


Mit 2017 starter med dundrende hovedpine og massiv kvalme – og bobler i maven over en fuldstændig forrygende fest i går. Men puuuh… hvor har jeg det skidt i dag. Det føles unfair at starte året på den måde.

Som jeg skrev i går, har 2016 været et spændende og udfordrende år. I år har jeg ikke lavet nytårsforsæt i den forstand, som jeg plejer at gøre.  I stedet har jeg lavet en liste over de ting, jeg skal eller gerne vil i 2017.

I 2017 vil jeg:

✔ Fylde 40 og fuldstændig omfavne et nyt årti.
Jeg er et godt sted. Jeg har et virkelig spændende job, som jeg elsker næsten hvert et minut af, og som både udfordrer mig og giver mig frihed til at have det liv, jeg gerne vil (for det meste). Fysisk har jeg det godt og er i bedre form og stærkere end jeg måske nogensinde har været før.

✔ Balancere mine hormoner naturligt
I den private ende af spektret har jeg bevæget mig ud på en lidt ukendt vej. I december fik jeg fjernet min hormonspiral efter i noget tid at have mistænkt den for at stå bag en række forskelllige ting, jeg bøvlede med, og min opgave er nu at få min krops naturlige hormoner tilbage i balance.

Jeg har brugt en eller anden form for hormonel prævention det meste af mit liv, og i de korte perioder,  jeg har holdt pause, har min krop spasset helt ud i et kæmpe hormonelt kaos. Hvilket jo i sig selv er skræmmende.

Planen er at få lavet en hormontest efter 3 måneder for at se, om min krops egne hormoner er kommet op i gear, og så tage den derfra. Vil I følge med i det? Eller går det for tæt på?

✔ Få endnu flere til at nå at deres vægttabsmål med LCHF
Jeg elsker LCHF for de muligheder, det giver folk for at gå ned i vægt uden at sulte, og jeg føler mig taknemmelig over at have en platform, hvorfra jeg kan dele min viden og erfaring med alle jer derude.

Men jeg ved også godt, at det er en stor omvæltning at lægge sin kost om på den måde, især fordi det ofte ikke foregår uden bivirkninger i omstillingsfasen. Min erfaring er dog, at det bliver meget nemmere, når lige den første svære tid er overstået.

✔ Måske tilbringe et par uger i Paris – alene!
Jeg leger med tanken om at rejse et par uger til Paris. Alene. Jeg har en udelængsel af en anden verden, og som du ved, har jeg boet to år i Paris, da jeg var yngre og nogle gange gør det fysisk ondt i mig at vide, at jeg ikke skal bo der igen. Så tag derned, sagde Søren, sidste gange jeg beklagede mig. Og det tror jeg måske, jeg gør. Hvis jeg tør.

✔ Lege lidt mere med at faste.
At faste er nemt på LCHF og faste er derfor mere end noget andet en mental udfordring.

I det sidste år har jeg jævnligt taget 20 timers spisepause, men jeg har en psykologisk barriere deromkring, kan jeg mærke. Og det er ikke sult. Faste er i den grad en mental udfordring mere end det er en fysisk. Så det kunne jeg godt tænke mig at undersøge lidt mere.

✔ Måske udvide forretningen
Jeg har længe overvejet at udvide forretningen eller i hvert fald koble flere samarbejdspartnere på. Der er så mange muligheder, som jeg må takke nej til, fordi jeg ganske enkelt ikke har tid, når jeg kun er mig, og det nager mig nogle gange. Og det har vist sig at være for meget arbejde at overtage verdensherredømmet alene. Så måske i 2017…

Hvad byder dit 2017 på? Vil du dele det med mig?

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

39 kommentarer til “Mit 2017”

 1. Det lyder virkelig som nogle dejlige planer. :)
  Jeg vil mægtig gerne læse med om din rejse til balancerede hormoner. Jeg synes, hormoner er så spændende, fordi de betyder så meget for vores krop, sind og generelle velbefindende.

  Svar
 2. Spændende punkter for 2017.

  Ift. at faste -har du så læst “1-dagskuren”? Det er en lidt fjollet titel i mine ører, men det er en virkelig spændende bog, som kommer rigtig godt rundt om faste. Den kan varmt anbefales!

  Godt nytår :)

  Svar
   • Okay! Anders Nedergaard (som jeg lige så på facebook, at du linkede til et af hans radioprogrammer) er en af medforfatterne på den nævnte bog. Han har også et radioprogram om faste, men det kender du sikkert allerede så :)

    Svar
 3. Kæreste Jane,
  Jeg hører meget gerne mere om det hele – i 2017 vil jeg også gerne kigge forbi herinde oftere (sorry for missing out….!) Ang. hormonpræventionen, så tror jeg selv, at de mange år på p-piller var årsagen til, at jeg ikke blev naturligt gravid med første barn. Her gravid med nr. to aner jeg ikke, hvad jeg skal vælge bagefter.
  Og på job fronten vil jeg gerne melde mig som ansat i dit foretagende ;)
  KH

  Svar
  • Åh søde Sveske. Flyt tættere på, please!! Det kunne være så hyggeligt!

   Og du har ret. En ting er jo at stoppe med hormonel prævention. Noget helt andet er jo at finde ud af hvad pokker, man så gør i stedet… :-/

   Svar
 4. Hej
  Jeg vil også meget gerne høre mere om hormontest. Jeg er ikke så vild med hormonprævention og har faktisk oplevet, at de problemer der blev løst af spiral/p-piller (bumser, smerter osv) er forsvundet efter jeg er holdt op med at spise sukker. Men det er et vanskeligt spørgsmål, for hormonprævention er jo nemt og genialt til at forhindre graviditet.

  Svar
  • Nå hvor spændende! Det er også lidt det, jeg håber, men du har helt ret: næste problem, der melder sig er, hvad pokker man så gør i stedet… :-/

   Svar
 5. Hej Jane, synes dine mål for 2017 lyder rigtig spændende:-) Mht hormonspiral-stop, så droppede jeg selv p-piller for et par år siden og en af sidegevinsterne var ligesom i dit tilfælde hud som en teenager! For mig hjalp det meget at undgå mælkeprodukter, og jeg har nu efterfølgende kunne konstatere, at min hud er blevet endnu pænere, efter at jeg har skåret helt ned på sukker og kulhydrater. Så måske har du ret i, at din hormonbalance er bedre nu? Glæder mig til at høre mere om, hvordan det går. Jeg har aldrig fået lavet en hormontest men har tænkt mig om at bede om en næste gang jeg skal til gyn, da jeg har mistanke om for meget østrogen.

  Mange hilsner Pia

  Svar
  • Min hud blev også helt skør, da jeg droppede p-pillerne, da jeg gerne ville være gravid i tidernes morgen. Heldigvis har jeg ikke set noget til det problem (endnu) efter hormonspiralen er væk. Min hud er stadig fin. Jeg havde ellers godt tænkt at det kunne være at mælkeprodukterne måtte ofres på den konto men jeg er indtil videre glad og lettet over at det ikke ser ud til at være nødvendigt. Men hvem ved… nu ser jeg lige tiden an.
   Og ja, østrogendominans er en kedelig bivirkning af hormon prævention…

   Svar
 6. Det er så dejligt at følge med herinde Jane, og du ved, jeg hepper på dit ønske om at tage et par uger alene til Paris. Når du har sådan en fantastisk familie, der støtter dig i alle dine eventyr derhjemme, hvorfor så ikke nyde et par uger alene i en dejlig by? :)

  Svar
  • Du er så sød, Anna!
   Jeg ved, du har ret, og jeg tror også, jeg gør alvor af det. Men hvor er der bare samtidig meget modstand inde i mig. Sådan “hvad vil mine børn tænke?” Men helt ærlig, det er jo så kort tid i det store billede. Ååh…

   Svar
 7. Mine planer for den første del af året er bl.a. en lille vægttabskur i januar og så i øvrigt at få et job. Begge dele er jeg sikker på skal lykkes, selvom jobsøgning hurtigt kan blive lidt for ensomt.

  I sammenhæng med det ville jeg høre hvad du laver til frokost når du skal have noget hurtigt og sundt? Når jeg skal lave mad kun til mig selv synes jeg hurtigt jeg kan falde i alle hurtig-mads-fælderne, som tit involverer brød (vi spiser ikke 100 % LCHF eller palæo).

  Tak for din inspirerende blog og god vind med dine planer for 2017!

  Svar
  • Okay, jeg kunne jo også have researchet lidt – du har jo masser af hurtige frokostforslag under dine frokostopskrifter! ???

   Svar
  • Haha, sejt at du fandt noget! Og ellers sidder jeg netop nu og brygger på noget med “LCHF på farten”. Altså sunde løsninger, man kan købe, når man er på farten. Håber, det kan blive klar til i morgen :)

   Svar
 8. Godt nytår? Det er en fornøjelse at følge din blog og nu også i videoerne??
  Min kæreste introducerede mig for liberal LCHF og nu er jeg blevet inspireret, da jeg kan mærke at jeg har fået mere ro på min mave. Så jeg starter 2017 med striks LCHF… forresten dejligt med dine online guides?
  Vil meget gerne høre mere om, hvordan det kommer til at gå med hormonbalancen efter spiralen er fjernet.
  Og jeg glæder mig til at læse mere og dine spændende oplevelser?

  Svar
  • Hej Majbritt
   Sejt gået – og godt nytår til dig også!
   Rigtig mange er nysgerrige på det med hormonerne, så det vil jeg straks få skrevet et indlæg om :)

   Svar
 9. Meget interessant med hormonproblemerne! Jeg er selv lykkelig for min hormonspiral som gør smerter og blødning langt mere tålelige. Min rytme har altid været så ujævn at ikke-hormonkontrollerede periode efterlader mig decideret blodfattig og helt udmattet. Jeg troede at min krop kunne “finde sig selv” efter mange år på p-piller, men det var nærmest bare den rene elendighed. Men jeg er meget spændt på at følge dit projekt, for jeg ville helst være uden de ekstra hormoner.
  Godt nytår! – håber hovedpinen har lagt sig :-)

  Svar
  • Jeg har egentlig på mange måder været glad for min hormonspiral også, som jeg også fik pga meget kraftige blødninger. Det er mest her i det sidste års tid, at jeg har set mig lidt sur på den. Jeg har kun holdt pause med hormonel prævention, dengang jeg gerne ville være gravid. Det resulterede i hud som en teenager (thanks!), sindssygt uregelmæssig cyklus og store cyster på æggestokkene, som skulle opereres ud. Ikke ligefrem en fest heller. Jeg håber, eller bilder mig ind, at jeg på trods af alderen er i bedre hormonel balance end jeg var dengang, hvor jeg levede at færdigmad og lightprodukter, men det vil tiden vise :)

   Svar
 10. Rigtig glædelig nytår Jane ?
  Jeg fulgte faktisk lidt af din nytårsaften på snapchat, da vi måtte kapitulere med de mindste to små kl 22:30, og jeg derfor smuttede dem hjem i seng fra vores nytårsaften’s fejring med gode venner. Så da kl slog 12 stod jeg alene på min terrasse i nattøj og kiggede på det inferno at fyrværkeri der bragede løs. Mand og ældste barn kom hjem kl 1:30. Forstår godt din hovedpine idag ?

  Midt på min god alene fejring på terassen tænkte jeg, at det er okay. Livet med småbørn koster både nytårsaftener, nattesøvn, og en hulens masse penge. Det koster for mit vedkommende alt for mange kg på kroppen, fordi jeg ikke har haft ork til at spise rigtig mad og motionere jævnligt. Jeg har prøvet flere gange det sidste år, og faldet i sukkerskålen gentagne gange. Men det letter lige så stille nu. Nætterne er blevet langt bedre, børnene nemmere, og vi voksne er efterhånden landet så meget midt i “cirkus familieliv”, at vi tør løfte blikket (og røven) fra sofaen og slikskålen mellem os, og GØRE noget.
  Jeg har forberedt mig godt, og starter påny i morgen. På flere plan endda (starter også nyt job). Hep lige lidt på mig hva, jeg VED jo hvor markant meget bedre jeg får det både med min krop og ikke mindst mit humør og overskud.

  Udover den meget klassiske “januar nu skal jeg i form og forbrænde fedt” klassiker, så vil jeg fortsætte mine fortsætter fra tidligere år – nemlig at være til stde lige der hvor jeg er, sige pyt, og kun bruge energi på mennesker jeg rent faktisk gider. Det funker pizzegodt hvis jeg må være så fri ?

  Glæder mig til et nyt år på sidelinjen her ved dig også.

  Kh Maria.

  Svar
  • Åh søde du! Du kan bande på at jeg hepper! Og jeg forstår fuldstændig at tiden med små børn er speciel og ikke levner meget tid eller overskud til luksusting som sig selv.
   Og spændende med nyt job! Og elsker dit nytårsforsæt med at bruge energi på gode mennesker. Jeg prøver ihærdigt det samme! :)

   Svar
 11. Skal forsøge at hoppe med på nul sukker vognen. Har colitis u. Og kan mærke at der kommer betændelse i min Tarm når jeg får for meget sukker. Ps wauw for en fest i havde, det så så hyggeligt/sjovt ud. Godt nytår

  Svar
  • Åh ja, det var en fantastisk aften. Men det kostede en hel dag i går… :) Kan godt forstå du vil styre udenom sukker med colitis. Jeg hører fra rigtig mange, at det hjælper dem… Godt nytår til dig også!

   Svar
 12. Hej mit 2017 skal være mit år fokus på at få styr på mine hormoner er i overgangalder på 2 år pu ha ? mange hedeture og for lidt søvn,spiser ellers sundt men vil nu prøve at holde mig helt fra sukker og få gang i min motion igen har ik haft det store over skud.Synes at din blog er dejlig inspirende og glæder mig til en masse skøne ting jeg kan bruge .Godt nytår.

  Svar
  • Åh overgangsalder! Det glæder jeg mig ikke til. Jeg var i “kunstig overgangsalder” i forbindelse med fertilitetsbehandling og jeg husker tydeligt både hedeturene og i mit tilfælde, depressionslignende tilstande. Håber, du finder en hormonvenlig vej! Og tak for de søde ord :)

   Svar
 13. Også godt nytår til dig Jane.
  Hormonprojektet lyder interessant, Jeg glæder mig til at høre mere.
  I min del af landet starter året med et “på vægten” forløb, hvor man dyster i hold om, hvem der bliver det største taberhold. Jeg vil tabe mig med striks LCHF. Jeg er meget spændt på forløbet.

  Svar
   • Jeps. Den har jeg købt. Jeg er gået lidt i træning og begyndt at kigge opskrifter på striks LCHF igennem i dine kogebøger og her på siden, så jeg kan lave et lille overblik over mulighederne.
    Jeg har spist efter LCHF-principperne det sidste år, men kun tabt mig meget lidt. Det kunne jeg jo godt forstå, da jeg læste teorisiderne i dit striks materiale. Jeg synes egentlig, jeg havde styr på det, men man kan jo altid blive klogere.

    Svar
 14. Sidder her med giga sukker-tømmermænd, så dit nyhedsbrev kommer som kaldet, og jeg er SÅ klar på at gå sukkerfri! Det er første mål i år indenfor for det helt store mål: egenomsorg :-)

  Svar
 15. Godt nytår! Og tak for en altid inspirerende blog, elsker din meget nede-på-jorden og ærlige facon.
  Vil gerne følge med på hormonstatus, det lyder interessant, så hvis du vil dele, læser jeg gerne :-)
  Ønsker dig et forrygende 2017!

  Svar
  • Tak Mette og i lige måde!
   Jeg deler gerne hele hormonhistorien. Som en anden også skrev, er det noget, vi taler alt for lidt om. Jeg har været frustreret over ikke at kunne finde særligt meget info. Så nu må jeg jo skabe det selv :)

   Svar
 16. Ja, ud med den spiral! Jeg fik det så meget bedre, da min blev fjernet. Vil gerne høre mere – især om din hormontest. Og hvilke madvarer, der gør dine hormoner godt.
  Tror godt, du tør tage til Paris alene. Jeg savner både den og Berlin fysisk, det er en mærkelig følelse.
  Jeg har mange ting, jeg drømmer om i 2017, men er låst fast af en eller anden grund. Så den grund vil jeg gerne finde og gøre noget ved …
  Godt nytår til dig og dine, Jane – glæder mig til at følge dig i det nye år.

  Svar
  • Ja jeg er også SÅ tilfreds med at have fået den fjernet. Det har været undervejs i tankerne utroligt længe men det har været en af de ting, jeg blev ved med at skubbe i baghovedet. Nu er jeg så lettet.

   Kan godt følge dig i låstheden. Jeg har også nogle begrænsninger, jeg kan mærke, jeg skal arbejde med…

   Svar
 17. Jeg starter nytåret ud med at gå “nul-sukker” (slik, kager, synligt sukker) – og måske også skære hvede helt væk et stykke tid, for jeg døjer med tømmermændslignende symptomer, når jeg får for meget= nattesved, hovedpine, stive led og en følelse af at være ude af fokus…. ??? Spændende, hvordan det kommer til at gå??
  Kom i øvrigt til at tænke på, at jeg godt kunne tænke mig din blog og andre sundheds/-madblogs, magasiner osv som TV-kanal ?

  Svar
  • Sejt Louise med nul-sukker. Den er jeg med på! Og blog som TV? spændende idé! Du kan starte med at følge med i den videoføljeton, jeg har lavet. Første afsnit kommer i morgen :)

   Svar
 18. 2017 – jeg er i løntilskudsjob indtil 1. april (er udd. lærer) men da jeg går på pension til oktober, så får jeg ikke tilbudt job – desuden er der ofte ca 20 ansøgere i køen før mig. En operation venter ( to forkrøblede tæer) øv! Pension!! hmm det ser jeg ikke frem til, for så er jeg blevet så gammel, men det vil spare mig for masser af “du skal søge” jobcenter- A-kasse ect. skal stig motionere(løb og svøm) bruge mere tid på LCHF modellen – så mon ikke året bli’r rimeligt alligevel – godt nytår :)

  Svar
 19. Hej Jane det undværd at have det så skidt men som jeg altid siger så det ens egen skyld ha ha ha …..godt jeg bare sad alene og hyggede mig det nød jeg virkelig meget dog uden tv kanaler men fandt dog en løsning ….mit mål for 2017 er vægttab plus forberede mig på min nye titel som mormor ❤❤ til en lille prinsesse som gerne skulle komme i april måned ❤❤ godt nytår til dig og dine vh sus

  Svar