Mission Statement


Her er, hvad du kan forvente dig af mig her på bloggen (og lidt om, hvad jeg forventer af dig):

MAD OG SUNDHED

✔ Her på bloggen vil jeg gerne inspirere kvinder og mænd til at spise mindre sukker og mindre ikke-mad. Det vil jeg gøre ved at vise, at en sukkerfri, real food-baseret livsstil sagtens kan være fyldt med lækker og indbydende mad og uden askese, afsavn og lidelse.

✔ Jeg vil gerne være med til at få begravet angsten for at spise fedt og vil til enhver tid både opfordre og inspirere til, at man lader lightprodukter og fedtfattige produkter stå og i stedet vælger fuldfede varianter. Jo flere vi er der køber dem, jo flere fuldfede produkter vil nå frem til hylderne.

✔ Jeg vil gerne byde ind med inspiration til, hvordan man kan få spist flere grøntsager, både ved at lave lækre grønne retter men også ved at vise, hvordan grønsager på lækker vis kan erstatte noget af al den “beige mad” (pasta, brød, ris, kartofler) på tallerkenen.

✔ Jeg vil gerne inspirere til at spise sæsonens råvarer – i det omfang det er muligt. Det betyder, at vi spiser rodfrugter og kål om vinteren, og at vi gemmer asparges og de friske bær til om sommeren. Når vi spiser efter sæsonen, får vi mere smag for pengene, og vi gør samtidig miljøet en tjeneste ved ikke at spise mad, der er blevet dyrket og transporteret langt herfra.

✔ Jeg vil gerne inspirere til at vælge produkter af kvalitet og med hensyn til økologi og dyrevelfærd, hvis man har mulighed for det. Jeg ved godt, at det ikke er lige muligt i alle tidspunkter af livet, men det skader i hvert fald ikke at have bevidstheden med sig.

KROP OG VÆGTTAB

✔ Jeg vil gerne være med til at få luget ud i misforståelsen om, at man skal sulte for at gå ned i vægt og i stedet inspirere kvinder til at spise sig ned i vægt ved hjælp af rigtig mad. Det betyder et forevigt farvel til 1200 kcal-slankekurene og måske også et farvel til forestillingen om at “tabe 10 kilo på 10 uger”. Jeg vil til enhver tid tale for et langsomt og stabilt vægttab frem for at gå til ekstremer for at opnå et hurtigt og uholdbart et.

✔ Jeg vil rigtig gerne inspirere – især kvinder – til at give slip på hele tælle-måle-veje-mentaliteten og i stedet lære at stole på, at kroppen er langt klogere, end noget regneprogram på nettet kan være.

✔ I samme boldgade vil jeg gerne inspirere – især kvinder – til at lære ikke at bedømme sig selv på dagsformen eller på enkeltvalgene men i stedet løfte sig op i helikopterperspektiv og se på helheden. Det er ikke det, du spiser lidt af eller det, du spiser engang imellem, som betyder noget for din overordnede sundhed eller vægt. Det er det, du spiser til daglig, der tæller.

GENEREL OPFØRSEL OG GOD TONE

✔ Her på Madbanditten er alle velkomne, uanset kostretning og sundhedsoverbevisning. Maden her i mit univers er sukkerfri, glutenfri og kornfri og lander et sted omkring LCHF og Paleo. Og spørger du mig, er det det, jeg vil tale for og anbefale. Men det er ikke mit job (eller i min natur) at anfægte, at du vælger rugbrød til frokost og kartofler til aftensmad eller spiser slik i weekenden.

✔ Her på Madbanditten vil jeg gerne bidrage til et positivt univers midt i et internet med stigende had og rabiate ytringer. Det betyder, at jeg ikke vil bruge min taletid på at hænge andre ud, på voksenmobning eller på andet, der handler om, at jeg prøver at hævde mig selv på bekostning af andre. Og de samme krav stiller jeg til dig. Det betyder, at det ikke er i orden, at du taler grimt til mig eller andre her på bloggen. Det er helt okay, at vi er uenige, men vi kan sagtens tale pænt til hinanden stadigvæk.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

18 kommentarer til “Mission Statement”

Skriv en kommentar

 1. Kære Jane.
  Jeg er mand og er 46 år, kronisk hjertepatient og pænt over min fornuftige vægt med + 20 kg dvs. vejer jeg 100 kg og er 181 cm.
  Jeg har gennem de sidste 4 år som hjerte patient været igennem megen medicin, som har drillet kroppen og sindet. Nu har jeg fulgt lidt med hos dig og andre der har opnået gode resultater med keto etc.
  Jeg ved ikke helt hvor jeg skal start og angribe mit forløb i alt det her, mad bibel mht. planer og indtag af mad osv.
  Jeg er kok og ved hvordan man laver mad, men lidt for meget af den “gode” slags.
  Jeg vil gerne tilbage til normalen omkring de 80 kg ish og har ikke travlt, det skal være og føles rigtigt – No bulshit.
  Jeg går 3 gange i ugen til funktionel crossfit og cykler 2 gange i uge og har smidt lidt kg. nu skal koste og psyken med
  Hvor skal jeg starter og hvad har jeg behov for mht. bøger opskrifter etc. I´m ready for Keto.

  Svar
  • Hej RB
   Gode spørgsmål. Fordi jeg ikke er læge, er jeg altid lidt forsigtig med denne slags spørgsmål. Det ligger helt enkelt udenfor mit område.

   Men generelt vil jeg sige, at jeg synes, at du skal vælge en eller begge af mine Keto-bøger. De giver dig en rigtig god ballast ift. forståelsen af Keto, en masse nemme opskrifter, som jeg har energiberegnet for dig og nogle faste planer, du kan følge eller skele lidt til.

   Jeg synes dog at en kostomlægning af denne kaliber starter hos lægen. Medmindre lægen er meget åbentsindet, ville jeg udelade brugen af ordet ‘Keto’ men i stedet sige, at du har lyst til at tage en periode, hvor du spiser masser af grøntsager, kød og sundt fedt – og altså udelukker sukker, hvidt brød osv. Og så høre om lægen mener, der er nogle forholdsregler du bør tage, også ift. medicin. Måske kan I aftale at du bliver fulgt lidt tæt.

   Keto er en heftig kostintervention, fordi den ændrer selve måden kroppen omsætter energi, og især når der er medicin involveret, kan der blive brug for justering.

   Og når du er klar, ville jeg trappe langsomt ned i stedet for at gå direkte fra High Carb til Keto. Min første Keto-bog (den sorte) beskriver noget, jeg kalder ‘den blide start’, hvor man lige langsomt trapper ned inden man går helt i Keto-mode. Det tror jeg ville være den rareste og sikreste vej for dig.

   Bøgerne kan du finde her: https://www.madbanditten.dk/keto-boeger/

   Rigtig god vind – lad mig høre hvordan det går med dig??

   Svar
 2. Hej Jane

  Så er begge bøger kommet, læst og madlavning i gangsat, og hvor er de lækre opskrifterne.

  Jeg har lavet små potioner af en masse retter, og så har vi spist det som tapas, så jeg kunne se hvad der faldt i ungernes smag (2og3år), og det var der meget der gjorde, og der er masser af små potioner i fryseren nu? heldigvis elsker de også rå grønsager, så der er jeg virkelig heldig?

  Jeg vil gerne afprøve mange af retterne på siden. Jeg ved du ikke tæller kulhydrater, fedt protein og kcal i det på blokken, hvilket jeg godt kan forstå. De er jo gratis ? mit spørgsmål er dog, om du ved om indholdet nogenlunde svare til gennemsnittet i dine bøger. Jeg skal jo holde lidt styr på det, indtil jeg bliver lige så sej som dig.
  På forhånd tak for svar
  Mvh Tina

  Svar
  • Hej Tina
   Fedt med bøgerne.

   Og nej, du kan ikke regne med at alle opskrifter her på bloggen følger samme retningslinjer, som keto-bøgerne. Jeg bruger lang tid på at lave opskrifterne til Keto måltiderne og sørge for at de har en god fordeling. I det virkelig liv spiser jeg bare mad og for meget/lidt i det ene måltid, udligner jeg bare i det næste.
   Et helt overordnet fokus på kød, grøntsager og fedt og ingen mellemmåltider bringer dig 98% i mål, vil jeg sige – helt uden udregninger :)

   Svar
 3. Hej Jane
  Tusind tak for en super fed blog og ikke mindst nogle fede bøger

  Jeg er helt ny i KETO verdenen, da jeg startede i går, men jeg synes jeg har søgt en del på opstart, sult, hovedpine osv.
  Mit spørgsmål er egentligt om det kan passe at man allerede på dag 1 og 2 kan være ramt af hovedpine. Jeg har siden i går aftes haft en træls hovedpine, og på trods af indtagelse af både væske og salt, går den bare ikke væk.
  Samtidig skal jeg lige høre om det også kan passe, at selvom jeg spiser 3 måltider fra bøgerne, stadig er sulten imellem måltiderne? Er det bare her i starten?

  Svar
  • Hej Trine

   Ja, det kan du sagtens. Er det Keto-bøgerne, du har? Begge mine Keto-bøger beskriver meget tydeligt hvad du kan forvente i den første tid af både hovedpine, øget sult og alverdens andre ting. Læs eller genlæs de indledende kapitler grundigt. Så er du godt klædt på til den første tid.

   Og spis endnu mere salt ;-)

   Og rigtig god fornøjelse.

   Svar
 4. Det herover lyder spændende, da jeg for et par år siden,
  som 84-årig, begyndte at interessere mig for at opnå et bedre helbred,
  da jeg satser på at blive mere sund og rask,,
  inden jeg bliver 130 år, som er et af mine flere livsmål.

  Så derfor er jeg slået om til, at spise næsten udelukkende frugt og grønt, samt lidt kosttilskud, hvilket bl.a. har resulteret i at min vægt er gået ned til 67 kg. hvor den før var 82 kg.

  Så nu er jeg spændt på, om jeg kan finde lidt inspiration på madbanditten, da jeg er alene med min hund.

  Hans mad mener jeg at jeg har ret godt styr på,
  da han så vidt muligt spiser som en ulv,
  og vægtmæssigt har han selv reguleret sit madforbrug,
  så han vejer 8,4 kg. som han gjorde da jeg fik han for 8 år siden.

  Og så lige en bemærkning til, at du her ovenover skriver: “mindre ikke-mad.”
  Et af mine livsmål, er at få udryddet “IKKE-MISBRUGET”,
  blandt andet, på grund af at vores hjerne,
  har så godt som ingen mulighed for at forstå IKKE!

  Så er det jo spændende om du kan “inspireres” til,
  at minimere eller udrydde denne “sprogtidsel,”
  hvor den er irrelevant.

  M.v.h
  Steen.

  Svar
  • Tak Nina! :) Jeg så den godt i går. Selvom vi ikke endnu kan konkludere at det er gluten, der er ansvarlig for den stigende forekomst af type 1 diabetes, var det et spændende studie, og det bliver spændende at se hvad de kommer frem til, når de får undersøgt det under mere kontrollerede forhold.

   Svar
 5. Jeg ELSKER at ‘besøge’ dig her på siden!
  Tak fordi du deler ud af gode råd og opskrifter :-)
  Efter utallige projekter med tælle, veje og sulte kure har jeg i LCHF fundet hvad, der passer til mig. TAK!

  Svar
 6. Så godt skrevet! – det er lige til at printe ud og hænge op på opslagstavlen i køkkenet som en visuel reminder om alt det, jeg også tror på :-)

  Svar
 7. Super godt skrevet, og som altid god inspiration. Fin Mission statement, sådan en skal enhver virksomhed med respekt med sig selv jo have :-) Så tjek til den.

  Svar