Misodip


Misodip er genvejen til at få grøntsager til at ryge ned i massevis, og denne opskrift topper virkelig hitlisten! På trods af sin lidt fremmeartede smag er det en, ungerne virkelig godt kan lide.

Lækker og cremet misodip - genvejen til at få grøntsagerne til at ryge ned! Sukkerfri opskrift --> Madbanditten.dk

Misodip

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas
|
5 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Rist sesamfrø på en tør pande.
 • Rør alle ingredienser borset fra sesamfrø sammen i en skål. Bland 2/3 af sesamfrøene i og brug resten til drys ovenpå dippen.
 • Server som dip til grøntsager, kød/fisk/fjerkræ eller andet. Du kan også bruge den som smagsgiver i salatdressinger, marinader etc.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

I torsdags var Silas og jeg på Sticks’n’Sushi, og her fik vi en servering med grøntsager med misodip. Jeg havde i evigheder haft en pakke miso herhjemme, som jeg ikke havde anet, hvad jeg skulle bruge til, men herefter gik jeg straks hjem og lavede denne lækre misodip. Og jeg skal love for, at den fik ben at gå på.

Hvad er Miso?

Miso er sådan et lidt mærkeligt produkt. Det består af fermenterede sojabønner, som er blandet med enten ris eller byg i varierende mængde. Den lyse miso, jeg har brugt i opskriften herunder, har en blød og cremet konsistens og fungerer rigtigt godt i dressinger og dips.

Miso fremhæves ofte for en lang række sundhedsfordele, men disse skal muligvis tages med et gran salt. Fx nævnes miso ofte som en kilde til det eftertragtede B12-vitamin, som vi normalt får fra animalske produkter, men det er desværre ikke helt rigtigt. Miso indeholder i stedet en B12-analog, som kroppen ikke kan bruge. B12-vitamin bør du derfor tage i tilskud, hvis du ikke spiser animalske produkter.

Men sundhedsfordele eller ej, så smager miso godt og bidrager med en lækker umami-smag til dips, marinader og dressinger.

I opskriften herunder lod jeg mig inspirere af en opskrift herfra.

Prøv misodip til kylling eller fisk

Du kan også bruge misodippen til at give ekstra smag til fx kylling eller fisk, som ofte er lidt smagsneutrale i smagen. Du kan også bruge den som smørelse i en sandwich, hvis du laver den slags til madpakken. Den er virkelig også god til den lækre Sushi med blomkålsris.

Det særlige ved miso er at den tilfører umamismag til din øvrige mad og det er jo som bekendt vigtigt at få dækket alle grundsmagene af.

Lækker og cremet misodip - genvejen til at få grøntsagerne til at ryge ned! Sukkerfri opskrift --> Madbanditten.dk

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Misodip”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane vi er også vilde med sticks version, men hvordan ser en pakke miso ud? Og hvor har du købt det? Kh Pernille

  Svar
  • Det er jeg ikke helt sikker på. Som jeg har forstået, er den brune grov i det mens den lyse er cremet og mere velegnet til dip og dressinger. Men det er lidt nyt land for mig, må jeg indrømme…

   Svar
   • Elsker misodip! Den mørke er skam også cremet i det, faktisk synes jeg de har samme konsistens. Men den mørke er meget kraftigere i smagen, måske endda for de noget mere øvede ud i miso, ville jeg sige. Jeg tror en dip som denne ville blive for kraftig med den mørke. Den mørke er til gengæld guddommelig i en ret med blandede svampe og stoutøl, uhm!

    Svar