Japansk inspirerede røræg med miso, chili og ingefær. Måske lidt vilde smage for nogen at stå med om morgenen men jeg elsker seriøst både stærk og krydret mad i dagens første måltid. Det minder mig om rejser til Asien, hvor de altid havde alverdens chilisaucer på morgenbuffeten, som jeg lystigt hældte over mine æg.
Her har brugt den japanske miso-pasta direkte i æggene og det giver en skøn og særegen smag.

Ingredienser
- 3 æg
- 1½ tsk miso
- ¼ tsk chiliflager
- ¼ tsk frisk ingefær kan udelades men virkelig lækkert i
- 1 spsk sesamolie
- salt og friskkværnet peber
Drys
- frisk koriander
- rød chili skåret i skiver
Sådan gør du
- Pisk æg sammen med miso, chiliflager, salt, peber og ingefær.
- Varm olien op på en pande ved lav varme. Kom æggene på panden og vent et par sekunder med at røre i det. Rør forsigtigt i æggene til det akkurat har sat sig.
- Server med frisk koriander og lidt skiver af frisk chili.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Røræg med miso
Hvis du ikke kender miso, er det en fermenteret pasta lavet primært af sojabønner, som ofte bruges i det japanske køkken. Miso bruges i mange retter, mest kendt er måske misosuppen, der ofte serveres som forret i japanske måltider. Selv hvis du ikke kender miso, genkender du garanteret smagen, når du smager den.
Og her er misopastaen altså brugt i røræg.
Hej Jane,
Jeg prøvede denne opskrift i morges, og havde lidt problemer med at få rørt misoen ud i æggene. Måske fordi jeg bruger en rød miso..? Men jeg har set andre røre misoen ud i vand før den kommer ned til æggene. Er det en løsning? Ellers bliver det klumpet.
Ja det synes jeg sagtens kan være en fin løsning👍
Det var det! Jeg tror der er forskel på om det er en miso-paste eller en kompakt klump miso, der skal udblødes 1:1 med fx vand. Her søndag morgen brugte jeg et af dine andre fantastiske tips: at komme en ekstra æggeblomme i til sidst. Det var mums!
Ej hvor godt! Og enig med den æggeblomme. Øj en forskel den lige gør :)