Disse mini-pizzaer har en bund af ost og er derfor ret så kulhydratfattige og mættende! Og det fungerer altså supergodt med den bund. Bunden er fast og sej i det, og fyldet med tomat, frisk basilikum og frisk mozzarella smager jo guddommeligt i alle sammenhænge.
Ingredienser
Pizzabunde
- 200 g frisk mozzarella revet
- 2 æg
- 2 spsk Pofiber eller loppefrøskaller (reklamelink)
- 1 tsk tørret oregano
Topping
- 5 spsk tomatsauce eller Mosede tomater
- 200 g små tomater
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 100 g frisk mozzarella
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Rør revet mozzarella, æg, Pofiber og tørret oregano sammen til en tør ostedej.
- Fordel dejen i fem klatter på en bageplade beklædt med bagepapir og klat dem flade og runde med fingrene.
- Bag bundene i ovnen i ca. 12 minutter, eller indtil de er gyldne i kanten. Tag dem ud, løft dem let fra bagepladen med en spatel og lad dem afkøle lidt.
- Skær tomater i tern. Vrid væsken ud af dem med et stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke. Bland med hvidløg, friskhakket basilikum og salt og peber.
- Smør et tyndt lag tomatsovs på mini-pizzabundene og fordel tomatfyldet ovenpå. Læg til sidst en skive frisk mozzarella på hver.
- Varm dem i ovnen i et par minutter, indtil den friske mozzarella er smeltet let.
- Server evt. med en grøn salat.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mini-pizzaer – gode til frokost og madpakke
Disse mini-pizzaer gik dog også rent ind hos ungerne, som dog ellers ikke altid er sådan at imponere. Især Silas er normalt svær at imponere, når det kommer til “ting uden brød” men han syntes, at disse kom temmelig tæt på “rigtig pizza”.
Og jeg giver ham ret. Jeg spiste to og lidt salat, drak en kop kaffe med lidt kokosolie, og så var jeg godt kørende resten af dagen.
Hvis du er på udkig efter pizza lavet med blomkålsbund, vil jeg anbefale dig at bruge denne opskrift: Fast og næsten sprød blomkålspizza – sådan gør du! – den kan også sagtens laves til mini-pizzaer.
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Hej Jane
Jeg er på anden uge af dit kursus og det er helt fantastisk – intet mindre 😃
Der hvor jeg kommer lidt til kort er ift. madpakke, altså der hvor en rugbrøds klapsammen ville være nemt.
Jeg har set at du bruger Pofiber til fx. grøntsagsboller/fladbrød – er det okay at bruge dette produkt her i den første fase i strikt keto, eller skal jeg vente lidt med det?
Dbh. Annette.
Hej Annette
Stort set alle frokostopskrifterne på Kickstart fungerer helt glimrende i madpakken og det samme gør faktisk mange af morgenmadsopskrifterne. En kold omelet smager fx fremragende og det samme gør æggesalater, tunsalater, laksesalater, kyllingesalater osv.
I frokostopskrifterne har du også opskriften på grøntsagsbrødene som indeholder Pofiber, som er fine. Men jeg synes ikke du skal begynde at bage andre brød og boller. Det ville være imod de retningslinjer for Keto-fasen, som vi gennemgik fredag i intro-ugen.
Så mere end noget andet gælder det faktisk om at ‘nytænke’ det hele lidt. Madpakke kan være uendeligt meget andet end rugbrød eller ‘klapsammen’ af andre ting.
Rigtig god fortsat fornøjelse❤️
Ej, hov. Det stod der jo! Sorry..
Og evt lige lidt hakket hvidløg, det er ren guf.
Det godt ud. Tænker om man ikke bare kam lave en bund. Altså efter samme princip. Også komme fyld på??
Altså en stor bund, mener du? Jo det tror jeg bestemt sagtens :)
Hej,
Jeg har fået din kur fra en veninde i Frankrig. Og er i tvivl om det er relevant for mig.
Har lige prøvet linse kur, og blev godt træt af dem.
Men her i landet har vi kun det du kalder loppefrø, ikke noget i pulver. Har prøvet det i din gode blomkålspizza, og smager som hørfrø. …….Men går ud over maven. …..
Så kan jeg erstatte dit produkt med noget andet. For et sted er det jo basis, ingen sult,…
Venlig hilsen,
Hanne
Hej Hanne
ift. Keto skal du spise grøntsager, kød og fedt og du kan helt uden problemer hoppe de opskrifter over, der indeholder ting du ikke kan få.
Men lige loppefrø (psyllium husks) tror jeg altså er samme, som jeg bruger.
Hej ?
Jeg er lidt nysgerrig på hvor mange kulhydrater der er i sådan en omgang pizzaer hvis der er brugt revet cheddar, er det noget du kan hjælpe med?
Jeg er kæmpe fan allerede og besøger din side flere gange dagligt og har nærmest din bog som “bibel” ? Tak.
Mvh. Louise
Det er jo ren matematik. Du kigger på posen med revet mozzarella og ser hvad den indeholder af kulhydrat og ganger op med den mængde, du bruger. Alle kulhydrater skal dog tælles med, dvs. også tomatsovs osv. Læs mere om hvordan du kan energiberegne opskrifter her: https://www.madbanditten.dk/energiberegninger/
Det forstår jeg godt.
Tak for henvisning til anden side hvor det kan regnes ud, skal lige finde rede i det hele.
Mvh. Louise.
Hej Jane
Jeg glæder mig til at afprøve opskriften i den kommende uges madplan! :-) Jeg påtænker at bruge loppefrøskaller i mit forsøg, som du skriver man også kan bruge. Men jeg er i tvivl om det så er den samme mængde loppefrøskaller, som du har angivet ved pofiber? :-)
Ja i dette tilfælde ville jeg bruge cirka samme mængde. De har bare lige godt af lidt fibre for at hænge sammen og blive faste i det. I andre tilfælde ville jeg ikke erstatte dem 1:1…
Jeg har lavet dine små lækre pizzaer her i eftermiddag. Egentlig beregnet på den kommende uges madpakker. Men … jeg har ikke lavet dem før og så var jeg lige nødt til at smage en enkelt og samtidig havde jeg en portion cheeseburger-suppe (lavet i Crockpot) fra i går og det skulle jo også spises.
Jeg kommer til at gå MEGET overmæt i seng i aften ;-)
Og ellers har du rester til mange dage og det er SÅ dejligt at kunne få noget hurtig mad på den måde :)
Jeg har lige lavet dine pizzaer til frokost og MUMS siger jeg bare :D Tak for en lækker opskrift.
Nej hvor smager de godt -også kolde…jeg lavede dem med parmaskinke da de kom ud af ovnen -og spiste ½ af dem..ups efter at ha været udsat for ret mange fedtfattige rodfrugter som frokost forleden dag på kursus…De er absolut på højde med halloumi-pizzaen som ikke kan laves da divs butikker ikke synes at halloumi er januar mad :( Ps jeg er også til afskrift af video- jeg er bare bedre til det med skrift end billeder
De lyder virkelig lækre – det må prøves en dag :)
Videoerne du laver, kommer de i tekstformat på et senere tidspunkt? Jeg har ikke noget imod at se engelske youtube videoer, men jeg finder danske videoer akavet og det er SÅ meget hurtigere for mig at læse en tekst end se en video og jeg vil jo gerne læse, hvad du har at sige :)
Haha, jeg ved præcis hvad du mener. Og jeg har det på samme måde. Jeg ville 100 gange hellere læse end at se en video. Sådan fungerer jeg bare bedst.
Der kommer lidt skrift i nyhedsbrevet i weekenden men ellers er det jo ikke nyt det, jeg fortæller i videoerne. Det er det samme, du kan læse her på bloggen, fx her: https://www.madbanditten.dk/lchf-og-vaegttab/ og her: https://www.madbanditten.dk/tab-dig-med-lchf/lchf-og-ketose/
Happy reading :)
Jeg har jo ikke set dem, så vidste ikke om jeg gik glip af nye guldkorn :D
Og så ser jeg frem til nyhedsbrevet :)
Hvor ser de bare lækre ud – dem må jeg prøve en dag!
Venlig hilsen
Gustavo Woltmann
Glæd dig! ;-)
De skal helt sikkert prøves – kan de spises kolde så de kan komme med i madpakken?
Yes det kan de godt! :)
Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt jeg får disse videofilm fordi jeg er modtager af dit nyhedsbrev, eller har jeg bedt specifikt om dem?
Er lidt træt af at min postkasse i øjeblikket flyder over med slanke dit og dat, fra de forskellige blogs jeg følger.
Videoerne er bare en del af det almindelige nyhedsbrev. Hvis du vil, kan du afmelde dig nyhedsbrevet og tilmelde dig igen senere når videokampagnen er slut :)
Okay…..
Synes bare det er lidt ærgerligt….. :-)
Har netop fulgt din blog og nyhedsbreve, fordi det ikke var så slankefikseret.
Men jeg hopper så af nyhedsbrevet indtil slankehysteriet i forbindelse med nytår har lagt sig….. :-)
Jeg forstår godt hvad du mener. Slank står højt på listen i starten af året hos mange.
De ser gode ud, de skal prøves i morgen til frokost?
kære Jane
tak for dine små inspirerende og motiverende videoer