Mini-fastelavnsboller med mokkacreme


Det er fastelavnsweekend, og det er tid til fastelavnsboller, men heldigvis kan du nemt lave low carb fastelavnsboller. Her er det bare at drøne i køkkenet og komme i gang!

Low carb fastelavnsboller med mokkacreme - uden sukker, gluten og kornprodukter --> madbanditten.dk

Mini-fastelavnsboller med mokkacreme

Føj til favoritter Udskriv Pin
8 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Mokkacreme

Glasur

Sådan gør du

Boller

  • Opvarm ovnen til 150 grader.
  • Del æggene med æggeblommer i en skål og æggehvider i en anden.
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Hæld Philadelphia-osten ned til æggeblommerne i den anden skål sammen med Sukrin Gold og bagepulver. Pisk til en ensartet masse.
  • Hæld mandelmelet i og pisk det godt sammen.
  • Rør nu den gule æggeblommemasse forsigtigt ind i de stive æggehvider med en ske.
  • Med en spiseske fordeler du nu små klatter på en bageplade beklædt med bagepapir. Du skal have 14-16 små klatter ud af dejen. Brug skeen til at forme dem lidt runde i det.
  • Bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter. Jeg måtte dele mine på to bageplader og bagte dem separat. Efter de har været i ovnen, er det en idé lige at løsne dem fra bagepapiret med en spatel og herefter lade dem afkøle.

Mokkacreme

  • Opløs kaffepulveret i kogende vand og lad afkøle lidt.
  • Pisk mascarponen med kaffen og SukrinMelis og fordel en klat på halvdelen af bollebundene.
  • Smør den ud og læg en bollebund ovenpå som top. Hæld en lille skefuld smeltet chokolade ovenpå som pynt og drys evt. med lidt revet chokolade eller sigt lidt SukrinMelis over.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fastelavnsboller eller semlor

Hvis du ikke allerede har besluttet dig for at prøve min gamle men meget lækre fastelavnsbolleopskrift,  kan du overveje disse low carb fastelavnsboller i miniature. De er lidt lettere i brødet end de andre og falder ikke helt så tungt i maven. Måske også fordi de er lavet i miniature, hvilket jo egentlig passer glimrende, hvis man bare lige skal have en lille ting til kaffen.

Jeg har fyldt dem med mokkacreme men den kan selvfølgelig byttes mod andre typer creme efter behag.

Opskriften er glutenfri, melfri, sukkerfri, low carb og LCHF. Ja, det var lige en masse etiketter!

Mini fastelavnsboller

Jeg elsker idéen i at lave miniudgaver af kager og desserter. Både fordi det jo automatisk bringer kulhydratindholdet ned men jo også kalorieindholdet. Det er simpelthen ikke hver dag jeg lige har 500 kcal til overs til kage😅

Med mini udgaver af fx fastelavnsboller, kan man få lidt godt men uden at det hele stikker af.

Low carb fastelavnsboller med mokkacreme - uden sukker, gluten og kornprodukter -- data-lazy-srcset= madbanditten.dk”>

Low carb fastelavnsboller med mokkacreme - uden sukker, gluten og kornprodukter --> madbanditten.dk

Er du ikke så vild med mokkacreme, kan du overveje at bruge chokoladecremen fra denne opskrift.

 

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

25 kommentarer til “Mini-fastelavnsboller med mokkacreme”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane – Jeg har lige lavet fastelavnsbollerne og brugte hjemmelavet mandelmel og bagte dem i muffinforme :-) Den ene halvdel med moccacreme og den anden med hindbærcreme <3 De blev mega gode <3
    Ville gerne have smidt et billede på af dem, men det synes jeg ikke, jeg kan her!?

    Svar
    • Ej hvor godt! Jeg må simpelthen lave en portion selv i morgen, kan jeg godt fornemme :))

      Og nej, desværre ingen mulighed for brugerbilleder her.

      Svar
  2. Hej Jane, er det bøvlet at lave en “knap”, så man kan lave en printvenlig version? Det savner jeg, for du har så meget tekst, som man ikke vil printe med ud.

    Svar
    • Jeg ved ikke om det er bøvlet men det, der afholder mig er at jeg ikke ved, om jeg har lyst til at tilbyde en printknap. Derfor er det ikke noget, jeg er gået videre med.

      Svar
  3. Jeg har næsten lige lavet disse, men af en eller anden grund vil de bare overhovedet ikke se ud som dem på billederne. Bollerne er slet ikke blevet lige så velformede og store. Hvad kunne jeg have gjordt forkert? :(

    Svar
    • Jeg har også lige lavet dem, og mine blev som små pandekager. De flød helt sammen på bradepanden, så mens de bagte blev de i realiteten én stor firkantet, helt flad “kage”, som jeg så selv skar ud i runde bagefter. Dejen var ellers ret luftig og fin, men for flydende til at forme. Den hævede næsten ikke på trods af bagepulveret. Jeg kommer til at grine når jeg serverer dem som “fastelavnsboller” med creme :-) Men smagen er rigtig god alligevel :-)

      Svar
      • Så har den ikke været luftig nok. Oopsie-dejen (for det er jo det, det er) kan godt formes i cirkler, men de flyder jo lidt ud og derfor skal der to bageplader til at bage disse.

        Svar
    • Her var jeg ude efter noget fiberholdigt mel til at give brødfølelse til bollerne og her duer hjemmelavet mandelmel ikke.

      Svar
  4. oopsiefastelavnsboller FTW! Vi lavede nogle lignende i går til fredagshygge ^^ bare med flødeskum og lidt creme lavet af banan, kakaopulver, vanille og lidt flødeskum <3 de bare goe!

    Svar