Små fastelavnsboller med mokkacreme


Disse mini fastelavnsboller er lavet med oopsie-brød og det gør det til en virkelig lækker fastelavnsbolle med meget få kulhydrater. Perfekt for alle, der spiser glutenfrit, sukkerfrit eller Low Carb/Keto.

Se alle mine low carb fastelavnsboller her.

Så hvad med at bruge weekenden på at drøne i køkkenet og lave disse skønne små fastelavnsboller med mokkacreme.

Fastelavnsboller med mokkacreme

Fastelavnsboller med mokkacreme

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Print Pin
8 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Mokkacreme

Sådan gør du

Boller

  • Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
  • Del æggene med æggeblommer i en skål og æggehvider i en anden.
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Hæld flødeosten ned til æggeblommerne i den anden skål sammen med Sukrin Gold og bagepulver. Pisk til en ensartet masse.
  • Hæld mandelmelet i og pisk det godt sammen.
  • Rør nu den gule æggeblommemasse forsigtigt ind i de stive æggehvider med en ske.
  • Med en spiseske fordeler du nu små klatter på to bageplader beklædt med bagepapir. Du skal have 14-16 små klatter ud af dejen.
  • Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Efter de har været i ovnen, er det en idé lige at løsne dem fra bagepapiret med en spatel og herefter lade dem afkøle.

Mokkacreme

  • Opløs kaffepulveret i kogende vand og lad afkøle lidt.
  • Pisk mascarponen med kaffen og SukrinMelis og fordel en klat på halvdelen af bollebundene.
  • Læg en bollebund ovenpå som top.
  • Hæld evt. en lille skefuld smeltet chokolade ovenpå som pynt og/eller drys med lidt revet chokolade eller sigt lidt SukrinMelis eller kakao over.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fastelavnsboller eller semlor

Hvis du ikke allerede har besluttet dig for at prøve min gamle men meget lækre fastelavnsbolleopskrift,  kan du overveje disse low carb fastelavnsboller i lidt mindre udgave. De er lidt lettere i brødet end de andre og falder ikke helt så tungt i maven. Og er du fibersensitiv, som jeg er, vil disse også skabe færre problemer.

Samtidig er de lavet mindre, hvilket jo egentlig passer glimrende, hvis man bare lige skal have en lille ting til kaffen.

Jeg har fyldt dem med mokkacreme – den smagte virkelig lækkert – men den kan selvfølgelig byttes mod andre typer creme efter behag.

Opskriften er glutenfri, melfri, sukkerfri, low carb og LCHF. Ja, det var lige en masse etiketter!

Små fastelavnsboller

Jeg elsker idéen i at lave mindre udgaver af kager og desserter. Både fordi det jo automatisk bringer kulhydratindholdet ned men jo også kalorieindholdet. Det er simpelthen ikke hver dag, jeg lige har 500 kcal til overs til kage😅

Med mini udgaver af fx fastelavnsbolle, kan man få lidt godt men uden at det hele stikker af.

Er du ikke så vild med mokkacreme, kan du overveje at bruge chokoladecremen fra denne opskrift.

Fastelavnsboller med mokkacreme - den lækreste moccacreme til fastelavnsboller

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

27 kommentarer til “Små fastelavnsboller med mokkacreme”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane,

    Jeg bagte for første gang oopsies i går 😊 Nemt og lækkert, og skal i dag lægge dem sammen med mokkacremen (og sikkert også noget hindbærskum, som jeg eeeeeelsker fra en af dine andre fastelavnsboller-opskrift 😅

    Jeg købte fedtreduceret mandelmel for at følge opskriften. Jeg kunne godt se, at konsistensen på melet var anderledes end alm. mandelmel. Men hvad er forskellen i selve bagningen på, om man bruger den ene eller den anden slags?

    Mit andet spørgsmål går på, at i de alm./salte oopsies bruger du loppefrøskaller. Kan man frit jonglere mellem mandelmel/fedtreduceret mandelmel/loppefrøskaller/pofiber osv. osv. og kan man erstatte 1:1?

    Venlig hilsen
    Jette

    Svar
  2. Hej Jane – Jeg har lige lavet fastelavnsbollerne og brugte hjemmelavet mandelmel og bagte dem i muffinforme :-) Den ene halvdel med moccacreme og den anden med hindbærcreme <3 De blev mega gode <3
    Ville gerne have smidt et billede på af dem, men det synes jeg ikke, jeg kan her!?

    Svar
    • Ej hvor godt! Jeg må simpelthen lave en portion selv i morgen, kan jeg godt fornemme :))

      Og nej, desværre ingen mulighed for brugerbilleder her.

      Svar
  3. Hej Jane, er det bøvlet at lave en “knap”, så man kan lave en printvenlig version? Det savner jeg, for du har så meget tekst, som man ikke vil printe med ud.

    Svar
    • Jeg ved ikke om det er bøvlet men det, der afholder mig er at jeg ikke ved, om jeg har lyst til at tilbyde en printknap. Derfor er det ikke noget, jeg er gået videre med.

      Svar
  4. Jeg har næsten lige lavet disse, men af en eller anden grund vil de bare overhovedet ikke se ud som dem på billederne. Bollerne er slet ikke blevet lige så velformede og store. Hvad kunne jeg have gjordt forkert? :(

    Svar
    • Jeg har også lige lavet dem, og mine blev som små pandekager. De flød helt sammen på bradepanden, så mens de bagte blev de i realiteten én stor firkantet, helt flad “kage”, som jeg så selv skar ud i runde bagefter. Dejen var ellers ret luftig og fin, men for flydende til at forme. Den hævede næsten ikke på trods af bagepulveret. Jeg kommer til at grine når jeg serverer dem som “fastelavnsboller” med creme :-) Men smagen er rigtig god alligevel :-)

      Svar
      • Så har den ikke været luftig nok. Oopsie-dejen (for det er jo det, det er) kan godt formes i cirkler, men de flyder jo lidt ud og derfor skal der to bageplader til at bage disse.

        Svar
    • Her var jeg ude efter noget fiberholdigt mel til at give brødfølelse til bollerne og her duer hjemmelavet mandelmel ikke.

      Svar
  5. oopsiefastelavnsboller FTW! Vi lavede nogle lignende i går til fredagshygge ^^ bare med flødeskum og lidt creme lavet af banan, kakaopulver, vanille og lidt flødeskum <3 de bare goe!

    Svar