Mine måltider på KETO (striks LCHF)


Januar er i fuld gang, og måneden har virkelig fået en flyvende start her. På så mange måder. Januar er jo højsæson for livsstilsomlægninger, for nye tiltag for at opnå vægtnedgang og for hele det her New Year – New Me.

Januar er af samme grund udskældt for at være slankekurenes tid og de hurtige løsningers tid, men jeg ser det faktisk ikke sådan.

Fx kører vi jo Kickstartforløb i januar, og på intet andet tidspunkt af året, oplever jeg at arbejde med så motiverede mennesker. Der er virkelig et gå-på-mod af en anden verden, et ønske om at gøre dette år til noget andet end det gamle og derfor en helt anden villighed til at prøve at gøre ting anderledes, end man plejer.

Så jeg kan godt lide januar.

KETO / STRIKS LCHF – OGSÅ HERHJEMME

På et tidspunkt sidste år besluttede jeg, at jeg i sympati med mine Kickstartere ville starte året med at spise striks LCHF.

Det var ikke, fordi min december var fuld af kæmpestore udskejelser, men december er altid lidt vildere end andre måneder. Og så kan det være rart lige at vænne tilbage til det gode og det enkle, og samtidig er en periode på KETO / striks LCHF en super måde for mig lige at booste min fedtforbrænding, så jeg genvinder den gode mæthed og den gode energi.

Så jeg startede 1. januar og har spist superstriks siden. Ramte ketose allerede efter en dag eller to og derefter kører det bare. Pga. de meget, meget få kulhydrater, jeg har spist, mærkede jeg den første uge, at jeg var lidt ekstra presset til træning, men i denne uge har alt været fint igen.

Og mand, hvor jeg nogle gange glemmer, hvor godt jeg har det, når jeg spiser striks. Endeløs energi, ingen sult eller sukkertrang og jeg sover en nærmest bevidstløs søvn om natten.

Og jeg elsker maden. Jeg elsker det simple – kød-grønt-fedt. Det er så nemt.

MÅLTIDER PÅ KETO / STRIKS LCHF

Jeg tænkte, at jeg ville tage jer med en tur rundt på nogle af mine tallerkener og måltider på keto fra de sidste to uger. Ingen opskrifter, bare et kig ind bag kulissen med inspiration til, hvor nemt det faktisk kan gøres.

Mine måltider er ikke nogen facitliste. Det er bare mad, ofte baseret på rester og på hvad jeg lige havde i mit køleskab, og så er det selvfølgelig baseret på, hvad jeg kan lide at spise.

Hvis du tager dig selv i at sidde og tænke, om jeg ikke spiser for meget/for lidt, for meget grønt/for lidt grønt, for meget fedt/for lidt fedt, for mange kalorier/for få kalorier, for meget kød/for lidt kød, kan du læse dette indlæg også: Man kan ikke være alt for alle og evt. også indlægget Hvor mange kulhydrater/kalorier/måltider spiser jeg

Keto inspiration - det spiser du på keto - striks LCHF
Kødrest, smørstegt spinat, spejlæg og parmesan

Keto inspiration - det spiser du på keto - striks LCHF
Spinat, avokado, peberfrugt, kødrest, chilimayo og en avokado-cremefraiche-dressing

Keto inspiration - det spiser du på keto - striks LCHF
2 x kødrest, salt, bearnaisesmør og avokado-cremefraiche-dressing

Keto inspiration - det spiser du på keto - striks LCHF
Blomkålsris, mexikansk kødsovs og cheddar.

Keto inspiration - det spiser du på keto - striks LCHF
Salatbåde, kød, ost og chilimayo – kaffe med fløde og kokosolie

Keto inspiration - det spiser du på keto - striks LCHF
Caprese-salat med olivenolie, salt og en anelse balsamico-glaze (spist som tilbehør)

Keto inspiration - det spiser du på keto - striks LCHF
Stegt flæsk, grøntsager og dip

Keto inspiration - det spiser du på keto - striks LCHF
Bøffer, broccoli, avokado, bearnaisesmør og svampesauce

Keto inspiration - det spiser du på keto - striks LCHF
Spejlæg stegt på skinke med Vesterhavsost og avokado

Keto inspiration - det spiser du på keto - striks LCHF
Grønne sandwichbrød med pesto, skinke og ost

Keto inspiration - det spiser du på keto - striks LCHF
Langtidsstegt roastbeef med olivenolie, salt, rucola og parmesan

Keto inspiration - det spiser du på keto - striks LCHF
Bræt med kold flæskesteg, pølser, skinke, oste, chiaknækbrød og broccoli

Keto inspiration - det spiser du på keto - striks LCHF
Hakkebøf, spinat, broccoli og smør

Keto inspiration - det spiser du på keto - striks LCHF
Langtidsstegt roastbeef, ost og avokado – kaffe med fløde og kokosolie

Keto inspiration - det spiser du på keto - striks LCHF
Kød-ost-avokado + kaffe med fløde og kokosolie

Keto inspiration - det spiser du på keto - striks LCHF
Iberisk serranoskinke med rucola og ost

Tænker du at det er noget for dig, kan du tage et kig på min nemme begynderguide til Keto / Striks LCHF

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Mine måltider på KETO (striks LCHF)”

Skriv en kommentar

 1. Kære Jane

  Jeg er så dum til at finde rundt på din hjemmeside, efter du har lavet den om. Selv om den er utrolig æstetisk og flot og alt muligt, og jeg skal nok bare lige have lært det :-) :-)

  Jeg har alle dine bøger, men elsker også at finde ekstra inspiration herinde. For tiden følger jeg keto. Men kan man søge og se morgenmadsopskrifter på keto, eller er det umuligt? Det er, som om jeg kun kan vælge enten keto-opskrifter, og så ser jeg dem alle i én store pærevælling. Eller også kan man vælge “morgenmad”, men så er der ikke kun ketoopskrifter, og man kan ikke se, hvilke der opfylder de stramme ketokrav.

  Er det rigtigt observeret af mig? Eller kan jeg bare ikke finde ud af det? :p (Ikke utænkeligt)

  En anden ting…. Det kunne være superfedt, hvis der var datoer på dine indlæg, så man kan se, hvilket år de er skrevet i. Især fordi der nogle gange er noget kronologi i det, eller du skriver “her i år er jeg startet på kickstart sammen med mine kickstartere” – som i dette indlæg – og man bliver nysgerrig efter, om det er nu i år 2021, eller hvor vi er henne. Det samme med den spændende ombygning af jeres hus mv.
  Men igen… Det kan også være mig, der bare ikke kan se det ;-)

  Kh Mai

  Svar
  • Hej Mai
   Jeg tror det bedste for dig er at komme væk fra tanken om, at der findes ‘keto opskrifter’. Det gør der ikke. Keto handler om, at du samlet set over dagen spiser så få kulhydrater, at din krop skifter forbrændingssystem. Dvs. at du skal tælle dine kulhydrater og holde styr på dem. Læs mere her: Er det Keto?

   Og ja, datoerne er blevet fjernet. Det er en google-ting. Men et tip er at du stadig kan se den oppe i URL’en i din browser, hvis du kigger derop :)

   Svar
  • Det nemmeste er jo bare at lade være med at spise avokado – og andre ting, du ikke bryder dig om. Du skal spise grøntsager, kød og fedt og kan vælge ud fra det, du bedst kan lide.

   Andre gode fedtkilder er smør, olivenolie, kokosolie, pesto, mayo, cremefraiche, fløde etc.

   Svar
 2. Tak for super god inspiration- jeg er vild med det.
  Jeg har købt din online striks. LCHF og her efter 12 dage føler jeg som et nyt menneske? jeg føler ingen sult, har ingen sukkertrang, mine kollegaer ser misundeligt på min madpakke og jeg er begyndt at forstå hvordan måltiderne skal sættes sammen.Som bonus har jeg tabt mig 4,8 kg. Jeg vil prøve at drikke et par glas vand med salt dagligt som du skriver da jeg er meget tørstig.

  Jeg glæder mig til at forsætte med min nye kost og bruge dine opskrifter og jeg er sikker på at jeg nok skal nå mit mål med at tabe 10 kg til 1 maj.

  Svar
 3. Hej Jane.
  Måske har du svaret på mit spørgsmål tidligere, men da jeg har forhøjet kolesterol, tænker jeg på om alt det fedt man skal spise, er godt for mig?
  Mvh. Helle

  Svar
  • LCHF giver ofte en bedre kolesterolprofil (højere HDL, lavere triglycerider) end en fedtfattig kost med mange kulhydrater. Men kolesterol er et kompleks emne. Både er det kompleks at forstå men det er også en utrolig påvirkelig størrelse, hvilket giver en smule tvivl om hvor vigtigt et parameter, det egentlig er. Læs evt. mere her: https://www.madbanditten.dk/lchf-og-fedt-og-kolesterol/

   Svar
 4. Hej Jane
  Hvis man nu er 80 % veganer – hvordan og hvorledes med striks LCHF?
  Erstattes kødmængden bare af bønner, kikærter, linser og osten af vegansk ost (ind imellem ikke vegansk ost) og så er det, det samne?

  Svar
  • Jeg tror, jeg ville se bort fra etiketterne. Det giver ikke nogen mening at prøve at være high carb og low carb på samme tid. I stedet tror jeg, jeg ville fokusere på at spise så naturlig og uforarbejdet mad som muligt.

   Du kan sagtens sammensætte en sund kost af bønner, linser, nødder, kerner, grøntsager og frugt og så lægge sundt fedt og de mængder kød/fisk/æg til, som du føler dig tilpas med. Men det vil aldrig blive striks LCHF men det behøver det heller ikke :)

   Svar
 5. Ketonstoffer, er det ikke det man siger er farlige for et foster? Og det er derfor man ikke må tabe sig under graviditet? Eller har jeg blandet en masse ting sammen? For tænker da ikke at spise LCHF er dumt under en graviditet.
  Er det noget du ved noget om? :)

  Svar
  • Nej der tror jeg, du blander ting sammen. LCHF og graviditet er mig bekendt ikke noget, der er undersøgt sådan specifikt men det vigtigste for et sundt foster er stabilt blodsukker hos moren og nok næringsstoffer og nok energi i det hele taget. Jeg kan ikke se, hvorfor LCHF ikke skulle kunne give det. Jeg ville dog aldrig starte en stor livsstilsændring under en graviditet. Men hvis jeg spiste LCHF inden, ville jeg klart fortsætte med det – måske i en lidt mere liberal grad med rodfrugter, frugt etc.

   Svar
 6. Hej Jane

  Vil høre hvad du spiser efter træning? Ved at du træner hos Rasmus, så tænker at du har brug for et eller andet før og/eller efter træningen?
  Vil gerne selv kaste mig ud i LCHF igen når jeg har født til marts. Men samtidig vil jeg gerne begynde min styrketræning igen og bygge muskler. Og her tænker jeg jo netop at der skal kulhydrater til for at få musklerne til at vokse. Så hvordan griber du det an ift. Styrketræning?

  Svar
  • Nej, jeg spiser faktisk bare mine almindelige måltider. Men det passer jo tit med at jeg spiser morgenmad, træner med Rasmus 3-4 timer senere, tager hjem, bader etc og så er det frokosttid. Så jeg spiser ikke noget “særligt” hverken før eller efter træning. Jeg sørger i stedet for at have drukket rigeligt væske og jeg tager et glas vand med 1 tsk salt en times tid før træning.

   Min krop er jo fedtadapteret og jeg har derfor ikke brug for at spise for at have god energi.

   Du kan sagtens bygge muskler uden kulhydrater. Træningsmiljøet er så fuld af myter, som alle accepterer som fuldstændigt etablerede sandheder. Jeg er i hvert fald fuldt ud tilfreds med den muskelopbygning, der er sket på min krop i det sidste år, trods kulhydratfattig kost.

   Der kan selvfølgelig være forskel på “muligt” og “optimalt”, men så længe jeg er godt tilfreds med udviklingen, ser jeg ingen grund til at ændre på det :)

   Svar
 7. Tusind tak for en superfed blog – en konstant kilde til inspiration for mig :)

  Jeg stod i går i butikken og ville købe nogle nødder og kontrollerede næringsindholdet på dem… Det var noget af en øjenåbner, der er jo milevid forskel på kulhydratindholdet i nødder! Hasselnødder har et næsten 6 gange så højt indhold af kulhydrater som f.eks. valnødder… Du godeste hvor lærer man mange ting, som man på ingen måde var klar over :D

  Derudover vil jeg bare sige, at min absolut bedste oplevelse med LCHF indtil videre er, at jeg i løbet af 12 dage er sluppet næsten af med den urene hud i ansigtet, som jeg har kæmpet med hele mit 44-årige liv. Det har ikke været voldsomt, men nærmest konstant 5-10 tydelige bumser på hagen og ved næsen… og de er stort set væk.. Det er jo fantastisk – så tak for det!!

  Svar
  • Hold da op, sikke en forvandling! Og så på kort tid! Hvor er det dejligt at høre!

   Og ja, man kan virkelig blive overrasket af at gå rundt og læse næringsdeklarationer!

   Svar
  • Hej Hanne
   Jeg tror, at der måske er en fejl i en af deklarationerne. I følge den officielle danske fødevaretabel er der normalt ikke så stor forskel på indholdet af kulhydrat i valnødder og hasselnødder.
   Der burde være i nabolaget af 5-8 gram til forskel pr. 100 gram.

   Svar
 8. Virkelig lækre måltider – tak for inspirationen! Jeg spiser en del lige nu, selvom min appetit er dalet en anelse her midt i min graviditet. Her den anden dag sad jeg overfor en, jeg ikke kender på mit arbejde, som var udefra på besøg. På hans tallerken lå følgende: 2 gulerødder, et stykke agurk og 1 rugbrød med et par skiver kyllingpålæg – intet andet og uden smør.

  Selv sad jeg med 3 skiver rugbrød med salat, ost, spegepølse, tomat og en god klat mayo. Højbelagt. Jeg følte at jeg åd i forhold til ham. Jeg ved ikke om han var på kur eller lign – han så ret veltrænet ud og så sad jeg der overfor og var lidt tyk. Men nøj hvor jeg ikke misundte ham hans fedtfattige tallerken :D

  Svar