Mine 5 bedste sunde Apps


Jamen jeg er typen, der tror, jeg kan finde min sundhed i en App. Det er især noget,  jeg tror meget inderligt på, hvis jeg ligger søvnløs en nat og keder mig. Langt de fleste Apps, jeg henter, bruger jeg aldrig, men der er faktisk enkelte, som jeg går hen og bliver glade for. I dag vil jeg dele min i-øjeblikket-top 5 med jer.

Mine for tiden 5 bedste sunde apps:

Moves er en skridttæller, og det synes jeg på en lidt underlig måde er sjovt. Jeg syntes også, det var skægt at gå med skridttæller, dengang det meget kortvarigt var hipt (ej, hipt var det vist aldrig). Men her er det jo nemt, for jeg har jo alligevel næsten altid min telefon på mig.

Og så er det da lidt en øjenåbner. Nogle dage bevæger jeg mig virkelig lidt (eller har ikke min telefon på mig, når jeg gør), og andre dage får jeg gået en hel del. Det appellerer til mig, at Moves tæller skridt og ikke omregner til kilometer eller kalorier eller andet. Jeg vil gerne gå 10.000 skridt om dagen. Men det kræver, at jeg lægger mig lidt i selen og kommer ud og går en lang tur hver dag. 

Moves rummer også et konkurrerende element, hvor man får vist sin “all time record” – en konkurrence, som jeg tydeligvis ikke altid tager lige alvorligt…

Mindfulness App’en koster 13 kroner, og det synes jeg faktisk, den er værd. Den er på dansk, og den indeholder en række forskellige slags guidede meditationer og muligheder for at lave remindere om at være i nuet eller huske at trække vejret. Fx giver min App sådan en klosteragtig klokkelyd fra sig en gang om dagen med dagens mindfullness-tip. Det kan fx være “Oplev smagen af det, du spiser og drikker” eller “tag fem åndedrag med fuld opmærksomhed”, og indrømmet, jeg bliver lige irriteret hver gang. Men det er jo bare, fordi jeg er så sygt dårlig til det der med mindfulness og meditation, samtidig med at jeg ved, at det ville være så uendeligt godt for mig. Og så er det bare på en måde nemmere at rette vreden mod app’en eller mod konceptet. Jamen jeg øver mig i ikke at skælde ud på mig selv! Min idé med App’en er egentlig, at den skal minde mig om, at jeg skal lave en 10 minutters meditation hver dag. Jeg har godt nok ikke gjort det endnu, men altså, en dag gør jeg det. Snart! Det er en fin app. Virkelig. 

White noise hedder denne, og den er lidt i stil med Mindfulness App’en, om end mindre aggressiv i det. Den indeholder en bunke “hvid støj”, som man kan bruge, hvis man har brug for at lukke verden lidt ude. Og det er vi jo som bekendt nogle, der har. Jeg bruger den, hvis jeg en aften ikke kan sove, eller når vi fx flyver til Thailand, og jeg skal sove, imens der er en masse larm. Så sætter jeg den på bølgebrus eller junglelyde, og de er så fint og monotont lavet, at jeg nemt døser hen til dem. Også selvom jeg normalt er en person, der kræver absolut tysnad, når jeg skal sove, fungerer den alligevel for mig. Den er virkelig behagelig. Blandt andre gode lyde kan nævnes knitren fra et bål, regn på et biltag, støvsugerlyd og mange flere. Dette er faktisk en af de Apps, som jeg har haft allerlængst, og som jeg har brugt jævnligt. Jeg kan ikke huske, om den koster noget, men hvis den gør, er den alle pengene værd!

Tabata Timer er en timer til intervaltræning, når det er bedst. Eller værst, faktisk. For det er hæsligt. Til gengæld tager det kun 4 minutter i alt, og det burde jo være til at overkomme. Men jeg siger dig, det er 4 minutter med mælkesyre i musklerne og blodsmag i munden. Idéen er helt simpelt, at du laver en eller anden form for træning i 20 sekunder. Fx englehop, som sikkert hedder et eller andet fancy på fitness-lingo, eller hoppesquats eller armbøjninger så vildt du overhovedet kan. Det skal være ved den højeste intensitet, du overhovedet kan præstere. Det hedder HIIT (high intensity interval training). Så meget har jeg da lært! Og det er det nye sort, hvis du gerne vil i form hurtigt. Efter 20 sekunder, holder du 10 sekunders pause, og det gentager du 8 gange. Og hvis du ikke hader hvert sekund af det, gør du det ikke hårdt nok. Til gengæld får du sådan et diplom her, når det er overstået. Som om det skulle opveje 4 minutter i helvede. Well…

 

Big day hedder denne App, som vist koster 7 kr. Det er sådan en nedtællings-app, hvor du kan tælle dage til dit bryllup, din ferie eller hvad du nu vil tælle ned til. Og det synes jeg kan være en fin lille motivation. Du kan også tælle den anden vej – altså hvis du fx vil tælle, hvor mange dage, det er, siden du har spist sukker, eller hvad du nu har lyst til at tælle. Selv bruger jeg den som nedtællingsfunktion. Og i øjeblikket har jeg to af slagsen, som jeg kigger på hver dag, og som gør mig glad.

Og det var så 5 sunde Apps og ikke en af dem handlede om mad. Men fortæl mig nu, hvilke sunde Apps, jeg fuldstændig har overset. Der findes jo tonsvis derude!

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

25 kommentarer til “Mine 5 bedste sunde Apps”

Skriv en kommentar

 1. Hvad med LCHF räknare?
  En app der hjælper dig med at holde styr på hvor mange kulhydrater du indtager pr dag.
  Har brugt den for at få et overblik over hvad der egentligt er kulhydrat i.
  Men jeg mangler lidt en dansk udgave…. Nogen der har forslag?

  Svar
 2. Ja det er lidt irriterende, lige pludselig står der “moves off 36 min”, og så hardet ikke talt med. Håber at det ordner sig.

  Svar
 3. Synes også, at Moves er rigtig god, men nogen gange slår den fra, således atden ikke tæller. Nogen, der vednoget om det?

  Elin

  Svar
  • Det har jeg lige været ude for også! Det var jo svært irriterende. Nu slår det mig lige at det var i forbindelse med at jeg skiftede telefon, men pludselig trackede den kun gang og ikke løb. Og nu har det ordnet sig…?!

   Svar
  • Hej
   Min moves App har nu ikke vist noget de sidste 3 dage trods det at jeg anvender den daglig ! Er der nogen der har et bud på det ?

   Svar
 4. Der er rigtig mange gode apps Jeg bruger i stedet for Endomondo en app, der hedder `Gå for livet` hvor Becel donerer 1 kr pr. gået km til forskning af kvinders hjerte

  Svar
 5. Elsker app’en Sleep Cycle….det er et vækkeur, der vækker en på det mest optimale tidspunkt (der hvor man er i den letteste søvn). Man vælger selv en tidsramme på op til 90 minutter (jeg har fx sat min på 30 minutter), hvilket betyder, at hvis jeg skal op senest kl 8 så bliver jeg vækket på det bedst mulige tidspunkt mellem kl. 7.30 og 8.00….dette har virkelig gjort at jeg ikke føler mig så kvæstet om morgenen.
  Udover at være vækkeur, så registrerer den også ens bevægelser om natten, og kan på baggrund af det lave grafer over søvnkvaliteten. Endvidere har den nogle behagelige alarmlyde at vælge imellem, som gør at man ikke bliver “flået” ud af sin søvn….

  Svar
  • Den her app bruger jeg også hver nat, den har endvidere indbygget en ‘white noise’ funktion magen til den Jane anbefaler, de kalder det ‘sleep aid’, den udsender hvid støj indtil den registrere at man er faldet i søvn, genialt.

   Svar
 6. Av, HIIT, jeg var forbi youtube og fandt dem der hedder Fitness Blender. De har lavet en fitness workout med HIIT, hvor man kan forbrænde 1000 kcal. Jeg tør slet ikke tænke på hvor ondt det gør.

  Svar
 7. Den er formentlig kendt af de fleste, men personligt synes jeg, at Endomondo er fantastisk. Man kan se kalorier og afstand og endvidere bagefter se, hvilken rute man har gået. Hvilket især er sjovt, hvis man har været i skoven og lede efter svampe. Mage til zigzag-gang har jeg aldrig set ;-) Og det er ligeledes morsomt at se, hvor meget man forbrænder på en shoppe-tur!
  Derudover vil jeg anbefale Sleep talk. Måske har den ikke så meget med sundhed at gøre bortset fra, at vi alle har godt af at få vores søvn, men det er altså sjovt at høre, hvad man taler om i søvne, eller (oh ve oh skræk) hvor meget man snorker ;-)

  Svar
 8. Big Day, den skal jeg have hentet :) Har set den brugt på Instagram, men var ikke klar over, hvilken app de brugte.

  Jeg har en foto app, som jeg synes er rigtig go’.
  Den hedder Line camera, og har mange muligheder for at gøre billederne bedre til fx. instagram :)

  Svar
 9. Er det mig der er dum når jeg ikke kan få den der Big Day til at virke? Den gider ille tælle omvendt :)

  Svar
 10. Jeg ææælsker også Moves! Det er altså genialt, når man er sådan lidt nørdet og godt kan lide at få et grafisk overblik over ens dag :D
  Og så skal jeg da helt klart have kigget på både White Noise, Tabata og Big Day – især Tabata lyder genial, da jeg jo faktisk træner crossfit lige for tiden, og der bruger vi også ofte sådan en til allersidste for ligesom at “slutte ordentligt”. Høhø. Mindfulness-appen er jeg til gengæld aldrig rigtigt blevet fan af :/
  Andre favoritter hos mig er C25K, når jeg af og til løbetræner og Evernote – sidstnævnte er dog ikke sådan sundhedsrelateret, bare genial generelt :D

  Svar
 11. Kan klart anbefale Way of Life, det er den perfekte app, til den der gerne vil implementere en ny vane i deres liv.

  Det foregår således at man taste ind det man gerne vil gøre eller ikke gøre og når dagen er gået opdatere man med en grøn eller rød farve om man har været god eller sprunget over hvor gærdet er lavest.

  Jeg bruger den hverdag, elsker jeg kan holde mig selv lidt i nakkeskindet….

  Svar